Acasa Actualitate-InternaPolitica interna CCR a respins ca inadmisibilǎ sesizarea PDL-PMP

CCR a respins ca inadmisibilǎ sesizarea PDL-PMP

scris de Z.V.
9 afisari

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean a declarat, sâmbătă, în urma şedinţei Curţii, că sesizarea PDL-PMP privind guvernul Ponta 3 a fost respinsă „ca inadmisibilă”.

CCR a respins ca inadmisibilǎ sesizarea PDL-PMP

„S-a respins ca inadmisibilă, cu majoritate de voturi„, a precizat preşedintele Curţii Constituţionale. Curtea Constituţională s-a întrunit sâmbătă, pentru a decide în urma unei sesizări a PDL-PMP, dacă învestirea Guvernului Ponta III a respectat rigorile Legii fundamentale, fiind chemată să răspundă pentru prima dată unei astfel de întrebări în privinţa unei remanieri desfăşurată prin proceduri parlamentare, potrivit mediafax.

Judecătorii Curţii Constituţionale au trebuit să verifice dacă modalitatea în care noul Guvern, Ponta III, a fost învestit în Parlament a respectat Constituţia, cu accent asupra programului de guvernare şi asupra efectelor înlocuirii PNL cu UDMR în Executiv. În mod formal, PDL-PMP au contestat doar constituţionalitatea hotărârii Parlamentului prin care a fost realizată remanierea guvernamentală.

De altfel, o sesizare adresată Curţii Constituţionale care să aibă efect juridic asupra poziţiei de premier a lui Victor Ponta, dar şi asupra Guvernului în ansamblu, ar fi putut fi realizată doar de preşedintele Traian Băsescu ori şefii camerelor Parlamentului, în cazul unui conflict juridic de natură constituţională.

Decizia Curţii Constituţionale a venit după ce preşedintele Traian Băsescu a acceptat să semneze decretele pentru numirea noilor miniştri ai Guvernului Ponta III. De altfel, decretele preşedintelui au fost emise în baza hotărârii Parlamentului, publicată între timp în Monitorul Oficial. Iniţial, şeful statului a afirmat că aşteaptă decizia Curţii pe această speţă pentru a se hotărî, în funcţie de verdict, dacă îi numeşte pe noii miniştri. Totodată, Traian Băsescu a renunţat şi la posibilitatea de a solicita judecătorilor constituţionali soluţionarea unui conflict juridic legat de noul Cabinet Ponta, posibil conflict care însă a fost stins odată cu semnarea decretelor.

7 comentarii

urbos 08-03-2014 - 15:21

Ce circ penibil.

Pungescu Gazian 08-03-2014 - 15:40

Gata, i-a dat contra!

Dar, sa vedem ce zice si digital pe chestia asta, ca azi e 8 martie, oare cate zambete primeste ma-sa pentru comicu de tot rasul, se zice ca inca mai are zgarieturi de la capul patrat, ca nu a alunecat prea usor la nastere.

De ValVested nici nu ma intereseaza ce zice, si sper sa nu posteze la acest articol de oameni cat de cat maturi.

ValVerde 08-03-2014 - 17:26

Nu te rade, ba, ca fara trompele alea, ca furtunu’ de la radiator si fara canalul nasterii generos si rezistent la tavaleala ca Basescu’n referendum, de care era asa de mindra mama lui degetel, ca le arata la toata lumea, n-o mai aveam pe Claudia printre noi, sa ne inveseleasca cu giumbuslucurile ei….

urbos 08-03-2014 - 23:37

Nici macar cel mai destept dintre basisti, semidoctul lindic, nu se freaca la subiect, el guitandu-si deunazi opiniile tampe, cum ca Bashina avea dreptate.

De remarcat ca sambata si duminica lipseste avortatul cacatfinder/Mircea. Excrementul scrie pe bani publici.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-03-2014 - 01:28

Nu ca ar reprezenta …I N C E P U T U R I L E ,in care DEMENTZa sa AL Coolista , varsa hardaul cu dejecti si voma consistenta in C E R U L gurii , pedeleprozeriei afiliate perioadelor de MARE Hotzie , care au caracterizat La Belle-Epoque Bahsecu-Boc,
Dar de data asta , si …e m a n a t i a satanica a primit perdaful bine meritat de kkt. si voma !
E greu , sa zambesti si sa faci frumos , acusica la …SFARSITUL SEZONULUI , la
DEMENTUL MATRAFOXAT !

Bichonul bihorean castrat stie de ce poarta CRUCEA pina la capat,
Prostituata ot Pleskoi , da din cur si mandibula pe mai …departe !
Iara Tolomaci si coada meteoritica , se aliniaza la spectacolul
STINGERI METEORITULUI D e z a s t r u o s pt . R o m a n i a !

UnUL 09-03-2014 - 07:41

Idiotule, marea hoție a fost sub PSD-ei, când s-a făcut praf toată industria țării, iar acum reîncepe (numai că a mai rămas mult mai puțin de furat).

Antibasistul 09-03-2014 - 08:32

Idiotul basist un NUL, STRIGA IDIOȚII, VAI DE CAPUL LUI!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult