Acasa Actualitate-InternaPolitica interna CCR: Băsescu atacă suspendarea

CCR: Băsescu atacă suspendarea

scris de A.B.
11 afisari

Traian Băsescu a transmis, vineri, preşedintelui Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte.  

basescuTraian Băsescu a anunţat că va ataca suspendarea la CCR subliniind că această decizie nu vine din dorinţa de a ţine de scaun, ci pentru a apăra instituţia preşedintelui României. Administraţia Prezidenţială a transmis vineri seară un comunicat de presă referitor la o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte”. „Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis vineri, 6 iulie a.c., preşedintelui Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte”, se arată în comunicat. Ulterior, Băsescu a explicat, într-o conferinţă de presă, că a sesizat CCR, la fel ca şi în 2007, pentru că are obligaţia, ca şef de stat, de a epuiza orice cale de atac împotriva unui demers abuziv. „Vreau să fiu foarte clar: Nu ţin de scaun! Dar, ca şi în 2007, am obligaţia, ca preşedinte în funcţie, să epuizez toate soluţiile constituţionale pentru descrierea unui abuz de exact acelaşi tip ca acela din 2007. Nu vreau să mi se reproşeze că nu am epuizat resursele constituţionale în disputa cu o majoritate politică care în mod abuziv a suspendat preşedintele. Oricum, concluzia este aceeaşi: mergem la referendum”, a spus Băsescu pentru România TV. El a adăugat că marele argument al suspendacilor este legat de faptul că preşedintele nu mai are popularitate.

„Marele argument al suspendacilor este legat de faptul că nu mai am popularitate. Acest lucru nu justifică suspendarea preşedintelui, care are mandat fix de 5 ani, în urma unor alegeri câştigate. Sunt puţini preşedinţi care îşi menţin procentul de 51% susţinere simpatie în rândul electoratului. Mai mult, dacă îţi asumi alături de Guvern şi majoritatea parlamentară a momentului, şi trecerea prin criză, este greu să rămâi la 51%”, a precizat Băsescu. El a mai spus că, în declaraţiile făcute în Parlament, a găsit „doar false imputări, false reproşuri, care dacă ar fi luate în consideraţie de un preşedinte ar face din preşedinte un preşedinte mut, care nu se implică, doar beneficiază de avantajele funcţiei de preşedinte”. „Preşedintele ales nu poate fi mut! Preşedintele ales are obligaţia, în accepţiunea mea, să-şi asume şi momentele dificile. Ştiu reproşurile din 2010, ca urmare a declaraţiei din 6 mai, legată de măsurile dificile ce urmau, dar nimeni altcineva nu avea legitimitatea să le spună românilor că suntem într-o situaţie extrem de grea, că nu putem împrumuta bani de pe piaţă şi că avem obligaţia să ne restrângem urgent cheltuielile din bugetul de stat. Ştiu acel moment, l-am regretat tot timpul, am făcut-o cu inima strânsă, dar nu puteam să mă fac că nu ştiu ce urmează. Ar fi fost un act de laşitate, iar eu nu sunt laş!”, a încheiat Băsescu.

3 comentarii

mircea 08-07-2012 - 05:15

in timpul mandatului Basescu ,politicienii (Riti,Videanu,Marta,Bordea,Cocos,Anastase…ETC)fura,muncitorii(Canacheu,Prigoana,Petrescu)face politica,si tiganii munceste

Tache 08-07-2012 - 07:23

Iată că și secăturile au vorbe de duh! Se verifică din nou vorba că “Dumnezeu lucrează pe căi necunoscute nouă”. Într-un acces de demagogie ipocritissimă, suspensorul, pardon, suspendatul președinte a scos o expresie memorabilă: “Să aveți grijă de țara asta!”. Nu avem de unde ști la ce anume se gândea prezidentul în această privință, dacă se gândea într-adevăr la ceva. De aceea, încerc să schițez cam ce ar putea însemna asta în spiritul tradiției românești:

– Să avem grijă de resursele noastre naturale și să le exploatăm rațional și în folosul nostru, nu spre înmulțirea capitalului străin, care se înmulțește oricum dintr-o apăsare de tastatură. Asta înseamnă producție și export de produse cu valoare adăugată mare, înglobând multă inteligență, și grijă de a nu secătui aceste resurse.

– Să avem grijă de bătrânii noștri, lăsându-i să se bucure de posibilități decente de a trăi și îngriji sănătatea, după o viață de muncă. Să nu uităm a folosi înțelepciunea dobândită de ei, aceasta dându-le și lor un alt sens vieții, iar nouă avantajul de a nu le repeta greșelile.

– Să avem grijă de înțelepții noștri de toate vârstele, asigurându-le posibilitatea de a-și aduce contribuția la binele comun, prin folosirea rezultatelor muncii lor, și răsplătirea rezonabilă a acestora, care să asigure posibilități de trai decent și motivația de a dezvolta aceste rezultate.

– Să avem grijă de tinerii noștri, asigurându-le posibilități de instruire corespunzătoare și o grilă de selecție pe criterii obiective de performanță, ca bază pentru evoluția pozitivă a viitoarelor generații. Să le respectăm dascălii, răsplătind generos performanțele pe care harul lor didactic le fac posibile.

– Să avem grijă de cei ce ne îngrijesc sănătatea, ajutându-i că, atunci când ne tratează, să nu fie cu gândul că nu și-au plătit abonamentul la tramvai ori întreținerea pe luna trecută. Să le punem la dispoziție materiale care să nu-i pună să se “descurce” cu ce au la îndemână, ajungând să-și urască meseria pe care și-au ales-o.

– Să avem grijă să nu irosim ceea ce ne-a dat Dumnezeu, folosind corespunzător rodul pământului și ajutându-i pe cei ce-l pregătesc să nu fie ruinați de importuri ce nu aduc decât evaziune fiscală și mancare proastă.

– Să avem grijă, ca “Tara nu e a mea, nu este a voastră, ci este a urmașilor noștri, și a urmașilor urmașilor noștri, în veci!”, și avem datoria să le-o lăsăm cel puțin la fel de frumoasă și bună precum am preluat-o de la părinții noștri.
Și, nu cel mai puțin important, să știm că toate acestea nu se vor putea fără smerenie și credința în Dumnezeu Bunul!

autor: Mos Darie

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult