Acasa Actualitate-InternaPolitica interna CCR ii interzice lui Boc sa schimbe statutul sefilor de deconcentrate

CCR ii interzice lui Boc sa schimbe statutul sefilor de deconcentrate

scris de Ziua Veche
1 afisari

Curtea Constitutionala (CCR) a dat miercuri o noua lovitura Guvernului Boc, declarand neconstitutionale o serie de prevederi din controversata lege de modificare a statutului functionarilor publici, informeaza Mediafax. Guvernul a fost acuzat ca a incercat prin acest act normativ politizarea serviciilor deconcentrate, un grup de senatori PSD depunand o sesizare de neconstitutionalitate la CCR in acest sens.


Prevederile atacate de senatorii PSD se refereau la sefii deconcentratelor, care ar fi revenit la statutul de functionari publici in urma unei hotarari a Guvernului elaborata in februarie. Ei ar fi putut ocupa in continuare functiile, temporar, in urma unui aviz din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, numai daca aveau cinci ani vechime in administratie si studii de specialitate, urmand sa dea concurs dupa sase luni pentru definitivarea pe post. Pesedistii s-au plans ca transformarea directorilor in functionari publici ar incalca articolul 18 din Constitutie, referitor la egalitatea in drepturi a cetatenilor. Ei s-au temut ca demersul Guvernului va avea drept consecinta schimbarea titularilor din posturile din deconcentrate, pe criterii exclusiv politice.

Dupa ce CCR a hotarat neconstitutionalitatea acestor prevederi, Guvernul va trebui in continuare sa le puna in acord cu Constitutia. Pana atunci, statutul functionarilor publici ramane incert, actele precedente care reglementau statutul sefilor de deconcentrate fiind la randul lor declarate neconstitutionale.

0 comentariu

cititor vechi 02-03-2010 - 17:54

Vrem sa vedem birourilii! Hai, nea Fefeleaga, baga neste poze ptr cetitori vechi si noi

CALUGARUL 03-03-2010 - 13:18

Nu vezi, bre, cum sufar ? :-))))))

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS