Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE CCR îl demite pe senatorul Mircea Diaconu

UPDATE CCR îl demite pe senatorul Mircea Diaconu

scris de M.A.
2 afisari

UPDATE 15.01: Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Alina Gorghiu a declarat miercuri că, în cazul senatorului PNL Mircea Diaconu, încetarea mandatului va avea loc în momentul în care plenul Senatului va constata acest lucru printr-o hotărâre, până în acel moment liberalul menţinându-şi funcţia. „Ca procedură, independent de cazul Diaconu, vă informez că de finalul unui mandat se ia act în plenul Camerei respective, indiferent că este Camera Deputaţilor, că este Senatul. Deci va trebui să existe o hotărâre a Senatului în cazul unui senator sau o hotărâre a Camerei în cazul unui deputat, pentru a constata că mandatul unui parlamentar este revocat (…) Până la o hotărâre a Senatului, mandatul domnului senator nu este revocat”, a explicat Gorghiu.

CCR îl “demite” pe senatorul Mircea Diaconu. Senatul trebuie să ia act de încetarea de drept a calităţii de senator a liberalului Mircea Diaconu prin rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care se constată starea de incompatibilitate a acestuia, a decis miercuri Curtea Constituţională a României.

CCR îl demite pe senatorul Mircea Diaconu

CCR îl demite pe senatorul Mircea Diaconu

CCR, cu unanimitate de voturi, a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între autoritatea judecătorească reprezentată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi autoritatea legiuitoare – Senat, declanşat prin refuzul Camerei superioare a Parlamentului de a lua act de încetarea de drept a calităţii de senator a lui Mircea Diaconu prin rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care se constată starea de incompatibilitate a acestuia.

Decizia este definitivă şi general obligatorie, se comunică preşedintelui Senatului şi preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi se publică în Monitorul Oficial.

Comisia juridică a Senatului a analizat în şedinţa din 11 septembrie scrisoarea înaintată de Agenţia Naţională de Integritate referitoare la aflarea senatorului liberal Mircea Diaconu în stare de incompatibilitate şi a stabilit că plenul Senatului este cel în măsură să ia o decizie cu privire la acest caz. Plenul Senatului a respins posibilitatea încetării mandatului de senator pentru liberalul Mircea Diaconu, care, potrivit raportului ANI, se află în stare de incompatibilitate.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a decis în 31 octombrie, la solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate, să sesizeze CCR susţinând că există un conflict între puterile statului în cazul Mircea Diaconu, respectiv între autoritatea judecătorească şi puterea legislativă.

8 comentarii

urbos 21-11-2012 - 16:13

Dupa ce boii Ponta si Antonescu au repetat ca niste cretini ca respecta „institutiili” bla bla, acuma o sa-si inghita din nou flegmele, in loc sa nu ia in considerare abuzurile slugilor dictachiorului si sa declare asta in clar. Cand esti prost, esti prost.
CCR nu poate decide daca cineva mai e sau nu senator.

copiutza 21-11-2012 - 16:22

Ma gandesc cu groaza ce-or sa faca fiarele astea dupa 9 Dec. Si prostimea din Romania se inghesuie sa aleaga tot ce poate fi mai prost in tara asta si apoi miorlaie ca sunt napastuiti. Asa le si trebuie daca se lasa prostiti de acesti maimutoi.

urbos 21-11-2012 - 16:40

Basistule, canta la alta masa.

CAMY 21-11-2012 - 22:02

„Dupa ce boii Ponta si Antonescu au repetat ca niste cretini…”

Ai semnat adeziunea pentru ppdd, vierme? 🙂

andrei 21-11-2012 - 17:35

CCR nu poate decide daca cineva mai e sau nu senator.eu cred ca poporul este cel in drept sal destituie daca este ceva gresit poporul la ales poporul poate decide daca nu este apt nu ccr nu base nu……………..un referendum sa schimbam toti membri ccr.,csm……………….

digital 21-11-2012 - 17:43

kiorul,este în stare de incompatibilitate cu poporul român și tot este în funcție!
hahaha!
mai ne și reprezintă,interesele….chipurile!
hahaha!ce țară!

jan dinu 21-11-2012 - 18:04

— DIACONU —asta ar trebui sa joace teatru in
— biserica — ,NU in parlamentu Tziganilor din TZIGANIADA !!
JD-USA

Pribeagul 21-11-2012 - 18:45

„In 27 ianuarie 2011, ANI a sustinut ca senatorul liberal Mircea Diaconu este in incompatilbilitate din decembrie 2008, in conditiile in care, pe langa calitatea de parlamentar, acesta ocupa si functia de director-manager al Teatrului „C.I. Nottara” din Capitala, functie de conducere specifica unei institutii publice locale.”

„Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.”

Daca ai un loc de munca ar fi normal sa dedici toate preocuparile tale progresului acelei institutii. A avea mai multe slujbe – la stat, de parca n-ai mai avea ce face la stat 🙂 – mi se pare a fi o mare… (va las sa gasiti cuvintul potrivit).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult