Acasa Actualitate-InternaPolitica interna CCR nu s-a putut pronunţa pe revocarea Avocatului Poporului

CCR nu s-a putut pronunţa pe revocarea Avocatului Poporului

scris de D.P.
0 afisari

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că este inadmisibilă sesizarea PDL privind revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului.

Gheorghe Iancu

Plenul Curţii, învestit în temeiul art.146 lit. l) din Constituţia României, s-a întrunit marţi pentru a soluţiona sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 58 de deputaţi ai Partidului Democrat Liberal referitoare la Hotărârea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului. ‘În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la Hotărârea Parlamentului nr. 32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului. Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Camerei Deputaţilor şi Senatului’, arată CCR într-un comunicat transmis AGERPRES.
În 3 iulie, Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost revocat din funcţie de Parlament, decizia fiind luată cu 236 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi 19 abţineri.

Curtea Constituţională a declarat inadmisibilă sesizarea PDL privind revocarea Avocatului Poporului după ce, prin ordonanţă de urgenţă, i s-a luat dreptul de a se pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult