Acasa Actualitate-InternaPolitica interna CCR va analiza sâmbătă sesizarea PDL privind noul Guvern

CCR va analiza sâmbătă sesizarea PDL privind noul Guvern

scris de C.S.
4 afisari

Curtea Constituțională va analiza sâmbătă sesizarea făcută de PDL în legătură cu noua componență a Guvernului Ponta III. Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat miercuri că aceasta este „o situaţie absolut nouă”.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean

Întrebat, la intrarea în sediul CC, dacă este posibil să cadă Guvernul în urma analizării sesizării referitoare la Hotărârea Parlamentului privind noua componenţă a Guvernului, Zegrean a spus: „Să dăm noi joi Guvernul? Nu, nu facem noi asta. Numai Parlamentul poate să dea jos Guvernul”.

Zegrean a ţinut să menţioneze că au fost şi alte ţări care au rămas fără Guvern pentru o perioadă. „Vedeţi că au fost ţări care… De exemplu, Belgia, un an jumătate nu a avut Guvern şi se pare că a dus-o mai bine în perioada aia”, a adăugat preşedintele Curţii Constituţionale.

Întrebat dacă, în cazul în care efectele hotărârii privind noua componenţă a Guvernului sunt suspendate, Guvernul Ponta II rămâne în vigoare, Zegrean a răspuns: „Da, pentru că nu a fost demis acest guvern . (…) El funcţionează, ţara este pe mâini bune, nu? Este guvernată. Este în regulă”.

Şi judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu a spus că CC nu s-a mai confruntat cu o situaţie de genul celei apărute în prezent în cazul validării noului Guvern, aceasta fiind o problemă delicată, dar care trebuie rezolvată rapid.

PDL şi PMP arată, în sesizarea depusă la CC, că programul de guvernare aprobat de Parlament în decembrie 2012 a fost completat prin cooptarea UDMR, astfel că hotărârea privind modificările din Guvern aprobată de plenul reunit marţi este neconstituţională.

În sesizarea PDL la CC democrat liberalii arată că Parlamentul a aprobat o remaniere a Guvernului la propunerea primului ministru, dar că hotărârea adoptată de Parlament este neconstituţională deoarece prin acordul încheiat de UDMR s-a modificat programul de guvernare. Potrivit PDL, acordul semnat de PSD cu UDMR a dat modificări de fond la programul de guvernare şi Victor Ponta nu poate fugi de răspundere şi ar avea ca variante ori să-şi angajeze răspunderea pe programul de guvernare ori să demisioneze.

6 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-03-2014 - 16:11

7,62 mai eficient decat 7, 4 .

UnUL 05-03-2014 - 17:29

De ce, vrei să-ți tragi unul în țeastă?

milosu' 05-03-2014 - 19:47

Este UnUL, Neacsum, pe acest site…..diliu……..

UnUL 05-03-2014 - 22:47

????? Tradu, milogule!

milosu' 05-03-2014 - 19:46

Priviti la diliu’ asta…………Ce parere aveti, este intreg la cap sau este o javra ordinara si jegoasa?

UnUL 05-03-2014 - 22:47

Iar te-ai uitat în oglindă și te-ai speriat!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult