Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a cerut liderul PSD pentru intrarea la guvernare

Ce a cerut liderul PSD pentru intrarea la guvernare

scris de Misu Andrei
120 Afisari

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au avut miercuri seara o întâlnire neoficială la care au mai participat și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu și secretarul general al PNL Dan Vîlceanu, susțin surse politice. Oficial, echipele de negociere ale celor două partide se vor întâlni joi, la prânz, la Parlament.

Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Surse politice susțin că la întâlnirea dintre liderii celor două partide Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu i-au transmis lui Florin Cîțu că PSD vrea funcția de premier și jumătate din ministere pentru intrarea la guvernare. De asemenea, au solicitat un set de 100 de măsuri care să fie preluate în programul de guvernare. Sinteza măsurilor poate fi consultată AICI.

Președintele PNL Florin Cîțu ar fi plecat „dezamăgit” de la întâlnire când a aflat pretențiile social democraților, susțin surse politice. Marcel Ciolacu a declarat și public că PSD vrea funcția de premier într-un posibil viitor guvern. „Nu au nimic de pierdut și vor cere cât mai mult”, spun surse apropiate negocierilor.

Întâlnirea oficială dintre cele două delegații va avea loc joi la prânz, la Parlament. Cu o zi în urmă, liderii PNL și USR au discutat despre refacerea Coaliției. „Sunt șanse mari”, a declarat Florin Cîțu la finalul discuțiilor.

Florin Cîțu ar fi dat de înțeles că își dorește să fie din nou premier, la negocierile cu USR. Acesta le-a transmis în debutul discuției că președintele PNL trebuie să fie și premier. „Am zis să nu intrăm în asta pentru că ne blocăm”, spun surse din USR.

Negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare s-ar putea întinde până săptămâna viitoare. După primele discuții cu USR și PSD delegația PNL trebuie să transmită partidului concluziile discuțiilor pentru a lua o decizie în legătură cu viitoarea coaliție de guvernare.

Partidul este împărțit în două tabere: Florin Cîțu și Dan Vîlceanu s-au poziționat pentru o alianță cu USR, iar vicepreședinții pentru intrarea la guvernare alături de PSD. Această variantă ar fi susținută și de Emil Boc.

Potrivit surselor Digi24.ro, la ultima ședință a conducerii PNL, mai mulți lideri de filială, printre care Ciprian Ciucu (Sector 6), Adrian Cozma (Satu Mare), Dan Motreanu (Giurgiu), Eugen Pîrvulescu (Teleorman) s-ar fi exprimat în favoarea refacerii coaliției cu USR. Filialele Alba și Sibiu ar fi mai degrabă favorabile unei alianțe cu PSD. Emil Boc le-a transmis colegilor că echipele de negociere trebuie să meargă și să discute cu partidele. „Nu strică această psihoterapie colectivă pe care o facem, dar trebuie sa așteptăm echipa de negociere sa vina în față, apoi avem 10 -12 ore și dăm un vot”, a spus acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS