Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a declarat Iohannis după ce a fost în Piaţa Universităţii (video)

Ce a declarat Iohannis după ce a fost în Piaţa Universităţii (video)

scris de C.P.
10 afisari

Klaus Iohannis a arătat, după vizita de duminică seara la manifestația din Piața Universității, că a văzut „foarte multă revoltă, dar și speranța că lucrurile se pot schimba”.
iohannis in piata universitatiiAm fost în seara aceasta în Piața Universității și am stat de vorbă cu oamenii. Am văzut foarte multă revoltă, dar și speranța că lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenți să aibă încredere și să rămână implicați, doar împreună putem face ca România să devină țara pe care ne-o dorim cu toții”, a scris Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică seara, în jurul orei 20,00, în a șasea zi de proteste, în Piața Universității din Capitală, unde a stat de vorbă cu oamenii timp de circa 20 de minute.

Șeful statul declarase, vineri, că a promis reprezentanților societății civile și ai „străzii” că va merge în piață, la protestatari, dar a precizat că nu va anunța nici ora, nici ziua pentru a nu face din asta un eveniment media.
Președintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică seara, în jurul orei 20,00, în a șasea zi de proteste, în Piața Universității din Capitală.
La sosirea președintelui, în zona hotelului Intercontinental, s-a produs o busculadă, foarte mulți oameni încercând să ajungă să discute cu Iohannis, care a fost însoțit de mai mulți ofițeri SPP.

Unii dintre cei cei prezenți i-au dat șefului statului foi cu revendicări.

S-au scandat lozinci precum „Corupția ucide”, „Vrem 300, nu 600 !”, „Toate partidele, aceeași mizerie”, „Colectiv, Colectiv !”.
Au fost și unii protestatari care l-au huiduit pe președinte și au strigat „Rușine, rușine!”.

Iohannis a stat în mijlocul manifestanților din Piața Universității circa 20 minute, vorbind direct cu aceștia și nerostind vreun discurs, deși mulți protestatari i-au cerut să se adreseze mulțimii printr-o portavoce.

În continuare, și după plecarea președintelui, traficul a fost blocat în Piață, iar oamenii comentează aprins vizita acestuia

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a promis reprezentanților societății civile și ai „străzii” că va merge în piață, la protestatari, dar a precizat că nu va anunța nici ora, nici ziua pentru a nu face din asta un eveniment media.

„În cursul acestei ultime întâlniri am primit multiple invitații de a merge în piață și le-am promis că voi merge, dar nu voi anunța nici ora, nici măcar ziua în care voi merge în piață, fiindcă nu vreau să fac din asta un eveniment media, ci vreau să merg să vorbesc și eu cu oameni simpli care sunt în piață, să-mi spună mie ce așteaptă de la mine, ce așteaptă de la clasa politică”, a spus Iohannis.
Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piața Universității din Capitală, în cea de-a șasea zi de proteste izbucnite după tragedia de la clubul ”Colectiv”.

În jurul orei 19,30, manifestanții au blocat traficul în zona dintre rond și Hotel Intercontinental.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult