Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a declarat Iohannis după întâlnirea cu Grindeanu

Ce a declarat Iohannis după întâlnirea cu Grindeanu

scris de D.P.
9 afisari

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii avute cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, că a solicitat și a primit informații ”despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pe 2017”.

iohannis grindeanuEl a precizat că dorește un buget „sustenabil, solid”, cu un deficit sub 3% și cu 2% din PIB alocat pentru Apărare.

„Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate. (…) Important e să avem un buget care ține cont de toate aceste condiționalități”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că este obligatoriu ca deficitul bugetar să se încadreze în 3%.

„Nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile care au fost deja aprobate și cu încadrarea într-un deficit de 3%, dar el este obligatoriu. (…) Asta este o chestiune care aparține Guvernului, care va veni cu soluții. (…) Asta este problema Guvernului și a Parlamentului să vină cu un buget care este sustenabil și se încadrează în această cerință”, a arătat Iohannis.

Președintele a precizat că întâlnirea cu membrii Cabinetului a fost una aplicată, în care a fost analizat efectul primelor măsuri luate de Guvern.

„Am solicitat și am primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pentru 2017”, a spus el.

Klaus Iohannis a arătat că a convocat întâlnirea cu membrii Guvernului deoarece existau îngrijorări cu privire la construcția bugetului.

„Exact din acest motiv am convocat această discuție și cred că este foarte bine că am avut această întâlnire pentru a vedea cum se percepe și într-o parte și în alta”, a precizat președintele.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu poate fi vorba despre o gaură în buget, așa cum a susținut liderul PSD, Liviu Dragnea, ci de „o sumă care nu s-a realizat”.

„Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur și simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alții, nu eu. Cei care au guvernat. Cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă”, a afirmat șeful statului, la Palatul Cotroceni, la finalul întâlnirii avute cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan.

Iohannis a precizat că acest subiect ar trebui lăsat în seama celor care „se pricep”.

„Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Cred că ar fi foarte bine ca cei care ce pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă și să nu se ducă discuția la nivel de contre politice”, a subliniat Iohannis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult