Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a declarat la sosire noul ambasador al Marii Britanii

Ce a declarat la sosire noul ambasador al Marii Britanii

scris de A.B.
0 afisari

Paul Brummell, noul ambasador al Marii Britanii la București, a subliniat buna relație dintre țara sa și România, considerată un adevărat parteneriat între prieteni.

Noul ambasador al Marii Britanii. Foto: agerpres

Noul ambasador al Marii Britanii. Foto: agerpres

Prezent la ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare, noul ambasador a declarat: „Pot spune că relația dintre Marea Britanie și România este un adevărat parteneriat între prieteni: de la miile de studenți români care aleg să învețe în universități britanice renumite la numeroșii britanici implicați în activități de voluntariat pe întreg cuprinsul României și la cei care muncesc pentru a extinde legăturile comerciale și de investiții între economiile noastre în dezvoltare”.

„M-am simțit onorat să îl întâlnesc pe președintele Băsescu săptămâna aceasta, când dânsul va merge în Marea Britanie pentru summit-ul NATO, un eveniment cheie care va demonstra, o dată în plus, că avem viziuni similare și cooperăm îndeaproape în ceea ce privește chestiunile de securitate”, a adaugat Paul Brummell.

Cele două luni și jumătate petrecute la Iași înainte de începerea mandatului său în România au fost de bun augur. Brummel și-a făcut o primă impresie despre frumusețea și bogăția culturală ale unei țări remarcabile, precizând că așteaptă cu nerăbdare să afle și mai multe.

Cel mai recent post al lui Brummel a fost acela de Înalt Reprezentant în Barbados și Estul Caraibelor. El și-a început cariera în Ministerul britanic al Afacerilor Externe (FCO) în anul 1987, ocupând de-a lungul anilor mai multe funcții diplomatice, în Asia Centrală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult