Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a declarat Viorica Dăncilă după ce a primit verde de la Cotroceni

Ce a declarat Viorica Dăncilă după ce a primit verde de la Cotroceni

scris de Șt. C
11 afisari

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a afirmat miercuri că sunt importante punerea în practică a programului de guvernare, 2018 – Anul Centenarului şi pregătirea preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.

Dăncilă a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis pentru desemnare, preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, colegilor de partid, dar celor de alianţă.

„Mulţumesc domnului preşedinte Iohannis, mulţumesc domnului preşedinte Dragnea, mulţumesc colegilor mei şi colegilor de alianţă pentru încrederea acordată. Aştept să avem votul în Parlament, pentru că pentru noi este important punerea în practică a programului de guvernare pentru România şi pentru români, să tratăm aşa cum trebuie 2018 – Anul Centenarului, dar în acelaşi timp să pregătim preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019″, a spus premierul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declarat, miercuri, după desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier, că preşedintele Klaus Iohannis “a ales stabilitatea” şi a evitat intrarea României într-o criză politică.

“Preşedintele a ales stabilitatea, în ciuda presiunilor partidelor din opoziţie şi a altora de a refuza propunerea PSD şi îi mulţumim pentru asta şi apreciem în mod deosebit. Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România şi preşedintele a vrut să evite asta”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democraţilor a mai spus că luni va fi concovat Comitetul Executiv Naţional al PSD, unde vor fi nominalizaţi membrii noului Guvern, iar pe 29 ianuarie acesta va primi votul în Parlament.

„Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permite Constituţia şi regulamentele celor două Camere, în aşa fel încât în data de 29 ianuarie să avem votul de învestitură. De asemenea, luni va fi convocat CExN al PSD, pentru a începe discuţiile pentru componenţa noului Cabinet”, a mai spus Dragnea.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult