Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a discutat Bǎsescu cu Biden despre criza din Ucraina

Ce a discutat Bǎsescu cu Biden despre criza din Ucraina

scris de Z.V.
5 afisari

Traian Băsescu a discutat prin telefon, cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, cei doi constatȃnd că orice intervenţie rusă în Ucraina ar fi o încălcare a reglementărilor internaţionale.

Ce a discutat Bǎsescu cu Biden despre criza din Ucraina (foto:stiripesurse.ro)

Preşedintele Traian Băsescu şi vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, au constatat cu preocupare că orice intervenţie rusă în Ucraina ar fi o încălcare a reglementărilor internaţionale. Preşedintele României şi vicepreşedintele american au vorbit şi despre relaţiile bilatarale, dar şi summitul NATO programat în septembrie în Marea Abritanie, potrivit unui comunicat al Casei Albe. Cei doi lideri au discutat despre contribuţiile valoroase pe care România le are în domeniul securităţii internaţionale, se mai arată în comunicatul emis de Casa Albe.

Vicepreşedintele Statelor Unite şi preşedintele României au fost de acord că planurile de apărare ale NATO trebuie să fie complete şi să poată răspunde ameninţărilor provenind din estul, sudul şi sud-estul Alianţei. Tiruri ale armatei ucrainene au „distrus” în mare parte o coloană de blindate de transport trupe care a pătruns pe teritoriul Ucrainei din Rusia în cursul nopții de joi spre vineri, a anunțat președinția ucraineană, citată de AFP și Reuters.

Pe de altă parte, MAE rus a acuzat Ucraina că încearcă să împiedice misiunea umanitară a Rusiei în estul Ucrainei și a cerut o încetare a focului în regiune. „Atragem atenția asupra intensificării acute a acțiunii militare a forțelor ucrainene ce pare a avea scopul de a opri deplasarea, cu care Kievul a fost de acord, a unui convoi umanitar peste granița ruso-ucraineană”, se precizează într-un comunicat al MAE rus, potrivit rtv.net.

Reuniţi la Bruxelles pentru a discuta despre crizele din Irak şi din Ucraina, miniştrii europeni de externe au făcut apel la Rusia „să-şi retragă forţele de la frontieră”, conform textului concluziilor adoptate. La începutul reuniunii de urgenţă, mai mulţi dintre ei au avertizat Rusia împotriva oricărei incursiuni militare în Ucraina.

19 comentarii

UnUL 16-08-2014 - 10:48

Ce a discutat?
1. Numai ce trebuia.
2. Nu vom cunoaște nicicând conținutul integral al discuției.

BULA 16-08-2014 - 15:35

Au mai pus de-o furaciune din Romania, din care sa ia si Base macar 5%. Ca-i ia, nui da !

UnUL 16-08-2014 - 15:46

Bulișor, iar bați câmpii.
P.S. „Nu-i” se scrie cu cratimă, domnule profesor universitar !

Pungescu Gazian 16-08-2014 - 13:27

Putin are dreptul la un proces deschis si drept tot ca si Milošević, cine zice altfel e un ticalos!

tomi 16-08-2014 - 15:31

Nu sant de acord cu tine, putin vlad are dreptul la un proces gen Adolf Eichmann, pus in colivie de sticla blindata judecat la Washington si executat. Eu inca oscilez in felul executiei, pe scaun electric sau cu injectie letala. Va spun cand ma decid ce fel de executie merita bestia de putin al rusiei.

Cioxe 18-08-2014 - 01:41

Pina te decizi …. ia-ne-o-n gura de …Malineanu Bastanu !
Si cheama-l si pa dom NUL !

tomi 16-08-2014 - 15:34

Mai Pungescule, tu ce crezi, cate mii de oameni au murit de comanda si mana acestei bestii numit putin vlad?

Cioxe 16-08-2014 - 19:15

Tu, militzianule, esti doar un criminal rasist si plecat cu sorcova !

UnUL 16-08-2014 - 19:40

Noxe, tu vorbești de „plecat cu sorcova”? Ești de tot râsul.

Cioxe 16-08-2014 - 19:13

Ba Gaziane , da aia de omoara ”a volonte” prin Afganistan, Irak, Israel, Gaza , ce le faci ?
Pai nu le facem la toti la fel ?
Rusul s-a trezit si el dupa ce de vreo 25 de ani ailaltii isi fac de cap !
M ?

UnUL 16-08-2014 - 19:41

Ăia scapă lumea de șobolanii islamiști.

CONGO 16-08-2014 - 20:31

Sa crape Rusiaaaaaaaaaaa!

tomi 17-08-2014 - 00:29

CORECT !

Cioxe 18-08-2014 - 01:44

Pentri a-i incuraja…Cioxe SRL accepta si parerile retarzilor !!

salut 16-08-2014 - 14:09

Cata slugarnicie !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-08-2014 - 14:16

Nici …amheri nu mai sant , ce a crezut lumea !

urbos 16-08-2014 - 18:35

Ce sa discute sugatorul asta de ciorapi cu cacatul alalalt?

CONGO 16-08-2014 - 20:32

iaoin gura si stinge lampa!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-08-2014 - 07:28

—-,,Acum câțiva ani, cam pe când dl Traian Băsescu lansa teoria „marelui licurici” transatlantic și a luminii care vine de la Vest, am publicat un articol intitulat „Axa Washington-Londra-București se termina la Moscova”. Atunci mulți m-au întrebat: „De ce la Moscova?” Răspunsul a fost unul de tip deductiv și anume acela că numai cine face jocul Rusiei afectează un pro-americanism dogmatic și un naționalism ruso-fob primitiv, apt a justifica reacțiile anti-occidentale ale Moscovei și a pune mereu în defensivă Washingtonul.
Un articol publicat recent în ziarul Cotidianul sub titlul grăitor „Agenții lui Băsescu se plâng că au fost demascați” aduce probe concrete în susținerea tezei mele. Articolul oferă o listă lunga de corespondenți ai unor ziare occidentale prestigioase (cei mai mulți de origine română), despre care se spune că ar fi fost agenți de influență ai regimului Băsescu

Ce îi unește pe acesti „jurnaliști”? 1. Faptul că toți au primit bani de la Institutul Cultural Român (ICR) – pe când acesta se afla sub conducerea unuia dintre „intelectualii lui Băsescu”, H.R. Patapievici – sub forma unor burse sau a altor stipendii foarte generoase. 2. Faptul că acordarea acelor „burse” nu era justificată de nici o performanță profesionlă a beneficiarilor. 3. Faptul că, deși se prezintă ca redactori-editori ai unor ziare occidentale de prestigiu, cu toții nu sunt decât niște jurnaliști „extrabugetari” de mâna a doua, care fie funcționează în calitate de simpli corespondenți semi-voluntari pentru România ai ziarelor respective, fie publică opinii proprii pe paginile electronice ale acelor ziare, fie se manifestă pe propriile bloguri sugerând că ar fi, chipurile, purtători de opinie ai publicațiilor cu pricina. 4. Faptul că au apelat constant la dezinformare și manipulare spre a promova o imagine negativă a României în lume (o culme a acțiunilor de intoxicare fiind prezentarea procedurii constituționale de demitere a Președintelui Băsescu prin referendum, în 2012, ca o „lovitură de stat”). 5. Toți au avut, într-o formă sau alta, legături cu Monica Macovei ”
Sursa Coty .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult