Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a discutat Băsescu cu delegaţia FMI

Ce a discutat Băsescu cu delegaţia FMI

scris de Z.V.
6 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a primit miercuri, 14 noiembrie, la Palatul Cotroceni, delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

Traian Basescu

Basescu s-a intalnit cu delegaţia FMI

În discuţiile avut cu specialiştii internaţionali, Băsescu a subliniat faptul că  asemenea lor are unele, dar că el poate privi mai „clar” spre programul României cu organismele financiare internaţionale, având în vedere că nu se află în campanie electorală. Traian Băsescu a adăugat, potrivit Agerpres, că „noi vrem să menţinem programul pe poziţii şi sunt foarte convins că după alegeri vom putea să ne trasăm obiectivele şi vom stabili împreună cu Guvernul şi cu BNR următoarele ţinte, astfel încât să fim capabili să declarăm acest program unul de succes.”

Preşedintele a inistat că trebuie ca imediat după alegerile parlamentare din 9 decembrie să reînceapă reformele structurale, aducând aminte că „Avem şi aspecte pozitive, situaţia macroeconomică este stabilă şi intenţionez să discut cu dvs şi despre actuala piaţă”. Şeful delegaţiei FMI, Erik de Vrijer, a afirmat că principala provocare pentru România este aceea de a trece de la austeritate şi stabilitate macroeconomică spre creştere economică şi creare de locuri de muncă. Erik de Vrijer a subliniat că pentru România este o perioadă importantă pentru a începe să se gândească la modul cum să facă din programul cu FMI unul de succes şi mai ales cum să transforme economia ţării în una de succes şi cum să se ajungă la creştere economică.

2 comentarii

Liberalul 14-11-2012 - 16:31

Daaa, puscariabilii de la USL s-au opus si au blocat privatizarile companiilor perdante de stat. Ca sa poata fura din ele (din perlele coroanei). Mama lor de penali.

Salut 14-11-2012 - 18:12

Ar fi bine sa se opuna privatizarilor, asa cum spui tu, dar din pacate nu prea o fac. Azi, a te opune privatizarilor este un act de patriotism.
Da, de PATRIOTISM.
Sa ma explic.

Cuvinte cheie: FMI, Oltchim, Basescu, F-16. Care sa fie legatura intre ele?

Orice om de bun simt o percepe.
– in conditiile in care nu ne ataca nimeni si nici nu se intrevede vreun viitor razboi, lui Basescu i s-a pus pata ca Romania trebuie musai sa cumpere niste avioane. F-16 mana a doua, de preferinta, numai vreo 15 bucati, numai la vreo 200 de milioane bucata.
– toate materialele si analizele despre Oltchim indica ca aceasta investitie de trei miliarde a poporului roman poate fi salvata cu vreo 100 de milioane. In conditiile in care are piata asigurata (agricultura Romaniei), dupa punerea pe picioare, Oltchim NU ARE CUM SA NU FIE PROFITABILA !
– tradatorul Basescu si clica lui PDL-ista – aceiasi care a falimentat OLTCHIM-ul (interesata sa-l preia pe nimic) ii trage tare cu „privatizarea”, convenindu-i situatia in care preia controlul combinatului de trei miliarde cu numai cateva milioane. Simpla idee de a renunta la un aparat de zborpentru a pune pe picioare combinatul chimic nici nu le trece prin minte, fiind impotriva folosului lor imediat, chiar daca de un real interes pentru pop-ulatie.
– FMI vine, discuta cu Basescu, „e ingrijorat e starea economiei” dar ii da bani doar ca sa ii dea inapoi bancilor si consortiilor de armament (sa cumpere inutilele F 16), negasind nicidecum oportun sa foloseasca o suma de 20 de ori mai mica in folosul economiei romanesti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult