Ce a discutat Crin Antonescu cu preşedintele Stratfor | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a discutat Crin Antonescu cu preşedintele Stratfor

Ce a discutat Crin Antonescu cu preşedintele Stratfor

scris de L.M.
8 afisari

Potenţialul energetic şi valorificarea resurselor naturale ale României au constituit joi principalele teme abordate de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, la întâlnirea cu preşedintele agenţiei americane Stratfor, George Friedman.

Ce a discutat Crin Antonescu cu preşedintele Stratfor

Ce a discutat Crin Antonescu cu preşedintele Stratfor, George Friedman

George Friedman a apreciat evoluţia României din ultimii ani, exprimându-şi convingerea că ţara noastră va utiliza toate resursele de care dispune pentru a se dezvolta pe viitor”, se arată într-un comunicat al Senatului.

George Friedman l-a invitat pe preşedintele Senatului să efectueze o vizită de lucru la Houston (Texas), pentru a observa modul de lucru al marilor corporaţii americane din domeniul energetic. Crin Antonescu a salutat prezenţa şi interesul agenţiei americane în ceea ce priveşte evoluţiile de pe piaţa românească, exprimându-şi admiraţia faţă de modelul de dezvoltare american şi a punctat faptul că ţara noastră dispune de resurse umane şi naturale importante pe care trebuie să înveţe să le valorifice.

Preşedintele Stratfor a subliniat că resursele naturale constituie o parte importantă a securităţii naţionale, având în vedere faptul că un stat este cu atât mai puternic cu cât este mai puţin dependent din punct de vedere energetic.

Crin Antonescu şi George Friedman au concluzionat că România are toate şansele să devină un stat puternic din punct de vedere energetic şi să joace un rol esenţial în ceea ce priveşte securitatea regională”, se menţionează în comunicat.

Cei doi au discutat şi despre oportunităţile de investiţii atât în Statele Unite, cât şi în România, subliniind importanţa relaţiilor economice dintre SUA şi România. Un alt subiect abordat a vizat birocraţia din România care poate îngreuna activitatea investitorilor străini care au venit sau doresc sa vină în ţara noastră, se arată în comunicat.

2 comentarii

briel 16-05-2013 - 17:37

Ce desene … Cam ce ar putea investi Romania in US ?

Salut 16-05-2013 - 19:48

Da. Deja se pun bazele vanzarii pe nimic a ceea ce a mai ramas din/prin Romania.
De fapt, baietii astia o spun cu subiect si predicat, dar unora la va mai lua un deceniu sa inteleaga:

„“George Friedman […], exprimându-şi convingerea că ţara noastră va utiliza toate resursele [….]”

„Crin Antonescu a salutat […], exprimându-şi admiraţia […] şi a punctat faptul că ţara noastră dispune de resurse umane şi naturale importante pe care trebuie să înveţe să le valorifice.”

(ei bine, vezi, d’aia trebuie date la straini; ca romanii „nu au invatat” cum sa le valorifice !)

QED

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult