Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a discutat Iohannis cu Joe Biden la Casa Albă (video)

Ce a discutat Iohannis cu Joe Biden la Casa Albă (video)

scris de R. C.P.
20 afisari

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că vicepreședintele SUA, Joe Biden, și-a exprimat mulțumirea față de modul în care merg lucrurile în România în privința combaterii corupției.

iohannis la casa alba„Am discutat despre situația din România. Vicepreședintele Biden și-a exprimat mulțumirea față de mersul lucrurilor în domeniul combaterii corupției, încrederea în continuarea acestui demers”, a spus șeful statului, la Ambasada României în SUA.

El a spus că discuțiile au vizat și Parteneriatul strategic dintre România și SUA, cei doi oficiali convenind să se lucreze mai mult și pe partea economică a acestuia.

„În primul rând am discutat despre Parteneriatul strategic. Împreună am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politică, militară sunt excelente și am convenit să încercăm să lucrăm și pe partea economică. Un parteneriat de acest fel trebuie să aibă partea economică foarte substanțială”, a afirmat șeful statului. „Am discutat despre situația din Ucraina, am discutat însă și despre noua bază de la Deveselu, care va fi dată în funcțiune probabil încă în cursul acestui an. Am concluzionat că avem o colaborare în acest domeniu foarte bună”, a adăugat Iohannis.

El a indicat că în cadrul întrevederii au fost discutate foarte multe probleme care preocupă atât SUA, cât și România. Iohannis a apreciat că întâlnirea, care a durat mai mult de o oră, a fost foarte caldă.

Vicepreședintele american Joe Biden a afirmat luni că va avea o comunicare directă, prin telefon, cu președintele Klaus Iohannis și prin intermediul ambasadorului României în SUA, George Maior, potrivit Administrației Prezidențiale.

Oficialul american a apreciat că România stă bine în ceea ce privește lupta împotriva corupției și interconectarea energetică față de alte state.

„Există două instrumente noi în relația internațională: corupția și energia. Pe aceste două chestiuni România stă bine. România este mai liberă în ce privește energia, inclusiv interconectarea energetică”, a spus Biden, conform Administrației Prezidențiale.

De asemenea, Biden a apreciat alocarea de către România a 2% din PIB pentru Armată.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la Casa Albă, iar la întrevedere a participat și noul ambasador al României în SUA, George Maior. Șeful statului efectuează o vizită oficială în SUA cu ocazia summitului ONU.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult