Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a făcut marţi noaptea “spionul” Ungureanu în Palatul Victoria

Ce a făcut marţi noaptea “spionul” Ungureanu în Palatul Victoria

scris de D.S.S.
2 afisari

Premierul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a venit marţi seara, la Palatul Victoria, pentru a doua întâlnire, în aceeaşi zi, cu liderii coaliţiei de guvernare. La întrevedere au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele PDL, Emil Boc, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, preşedintele UNPR Cristian Diaconescu. 

Mihai Razvan Ungureanu,directorul SIE

Mihai Razvan Ungureanu,directorul SIE si premier desemnat-foto protv.ro

Mihai Răzvan Ungureanu, premierul desemnat, şi liderii coaliţiei au discutat, în noaptea de marţi spre miercuri, programul de guvernare al noului Cabinet şi au convenit asupra miniştrilor, fără ca deocamdată să fie însă stabilită şi persoana care va prelua Ministerul Economiei, după ce Vass a renunţat la acest portofoliu. ‘La modul real, m-a onorat încrederea colegilor mei, dar să ştiţi că am refuzat nominalizarea. Argumentele sunt, în primul rând, personale şi ţin de o traiectorie pe care am construit-o în educaţie, în profesie, în carieră în general cu foarte multă minuţiozitate şi nu am de gând să fac rabat de la acest drum. Sobru, echilibrat, toate la timpul potrivit. Am lucrat cu foarte multă pasiune ceea ce am făcut. Ştiu că au fost voci în interiorul PDL care m-au susţinut foarte puternic şi lor, într-adevăr, le mulţumesc foarte tare şi sper din suflet să nu îi dezamăgesc cu vestea pe care tocmai le-am dat-o. Este o decizie personală şi le mulţumesc tare – tare mult colegilor din PDL care şi-au pus încrederea în mine, dar rămânem colegi în continuare şi construim împreună pentru că avem un drum foarte dificil în continuare de parcurs’, a afirmat Andreea Paul-Vass.

Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Cătălin Baba, Răzvan Mustea, Claudia Boghicevici şi Bogdan Drăgoi sunt propunerile PDL pentru miniştri în Cabinetul Ungureanu.

Pentru portofoliile deţinute de UNPR şi UDMR nu au fost anunţate modificări. De asemenea, Cătălin Predoiu ar urma să conducă în continuare Ministerul Justiţiei, iar Leonard Orban – Ministerul Afacerilor Europene.

UDMR ridică însă condiţii pentru susţinerea noului Guvern, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că formaţiunea sa doreşte încheierea unui protocol al coaliţiei pe 2012, care să se refere inclusiv la Facultatea de Medicină de la Mureş şi Autostrada Transilvania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult