Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a spus Băsescu imediat după suspendare

Ce a spus Băsescu imediat după suspendare

scris de A.B.
7 afisari

În weekend plec la mare, a spus Băsescu  la scurt timp după ce  a aflat că a fost suspendat. Pe un tot ceva mai serios, preşedintele şi-a exprimat speranţa ca referendumul să fie corect, nu cu buletine tipărite de diverse SRL-uri.

basescu

foto: dcnews.ro

„În weekend merg la mare”, a anunţat Băsescu, vineri seară, imediat după aflarea veştii suspendării. Întrebat dacă va merge la reşedinţa de la Neptun, Băsescu a râs şi a răspuns: „Eee! Devin persoană privată şi nu mai aveţi dreptul să vă băgaţi în viaţa mea. Trecând la lucrurile serioase, Băsescu a atins, în conferinţa de presă de la miezul nopţii, mai multe subiecte.

Sper să fie corect referendumul, nu cu buletine tipărite de tot felul de SRL-uri

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa ca Hotărârea de Guvern legată de organizarea referendumului din 29 iulie privind demiterea sa să fie corectă şi să nu permită buletine de vot tipărite de tot felul de sereleuri. „O să intru în campania de referendum, sper ca Hotărârea de Guvern legată de organizarea referendumului să fie una corectă. Sper ca buletinele de vot să nu se tipărească de-a lungul şi de-a latul patriei, de tot felul de SRL-uri”, a spus Băsescu. El a recunoscut că îşi doreşte ca Regia Monitorului Oficial să fie desemnată să tipărească buletinele înseriate. „Şi astfel, cu adevărul şi cu Constituţia, mergem la referendum!”, a subliniat Băsescu.

Preşedintele ales nu poate fi mut. Sper că românii nu îşi vor liniştea guvernării Iliescu

Preşedinte ales nu poate fi mut sau laş, precizând că speră ca în urma campaniei pentru referendum românii să nu îşi dorească liniştea guvernării Iliescu, când s-a construit sistemul de corupţie transpartinic, a declarat Băsescu. „Voi fi la fel de cinstit ca şi în campania trecută, să le spun românilor că dacă voi reveni în funcţia de preşedinte, va fi în continuare imposibil ca impostorii şi hoţii din politică să negocieze cu mine liniştea şi libertatea lor. Va fi imposibil să nu privesc la modul cum funcţionează instituţiile statului şi să mă manifest. Vreau să cred că românii nu îşi doresc liniştea din timpul guvernului Iliescu când s-au construit venele puternice ale sistemului de corupţie transpartinic şi cu o perfectă legătură între politic şi parte din comunitatea de afaceri. Cea care ştie să se îmbogăţească numai pe spinarea statului. Dacă exigenţele românilor vor fi legate numai de linişte, eu nu le pot garanta decât că voi continua să fiu o nucă tare pentru aceia care cred că România poate merge înainte cu o justiţie subjugată şi cu un politic care protejează hoţii”, a spus Băsescu. De asemenea, el a arătat că un preşedinte ales nu poate fi mut sau laş, explicând că la momentul 6 mai 2010, când a anunţat măsurile de austeritate, a considerat că nu poate să îl lase singur pe premierul Emil Boc de atunci să îşi asume responsabilitatea, în condiţiile în care el îi dăduse mandatul şi avea o legitimitate mai mare în faţa românilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult