Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a spus Băsescu în Parlament

Ce a spus Băsescu în Parlament

scris de P.C.R.
5 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că a primit de la preşedintele Senatului, Mircea Geoană, o scrisoare în care i se cerea să introducă în proiectul de revizuire a Constituţiei trimis la Parlament modificările solicitate de Curtea Constituţionale, însă, el a considerat că cel mai corect lucru este să lase Legislativului libertatea de a accepta sau nu propunerile CCR şi ale Consiliului Legislativ.

foto: Agerpres

„De la preşedintele Senatului am primit o scrisoare prin care mi se cerea să introduc eu, ca iniţiator, modificările în proiectul de revizuire a Constituţiei solicitate de Curtea Constituţională. Acest lucru nu este posibil, pentru că în decizia CCR sunt decizii pe care le pot accepta, cele care contravin articolului 152 din Constituţie şi sunt şi propuneri care nu fac parte din intenţia mea de revizuire a Constituţiei, ca atare nu puteau fi incluse în proiect. Am considerat că cel mai corect lucru este să las Parlamentului libertatea de a accepta sau nu atât propunerile din documentul Consiliului Legislativ, cât şi acelea din decizia CCR. Aş vrea să fac precizarea că în decizia CCR, deşi nu sunt imperative, sunt recomandări care pot fi luate în consideraţie şi ar duce la îmbunătăţirea textului”, a afirmat Băsescu, în plenul reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.

Şeful statului a precizat că prezenţa sa în Parlament este legată „strict” de propunerea de revizuire a Constituţiei, adăugând că i s-a părut „un gest obligatoriu” să se prezinte în plenul reunit al Legislativului pentru a prezenta câteva dintre elementele de revizuire a Constituţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a propus luni, în plenul reunit al celor două Camere legislative, un termen de zece zile în care Parlamentul să se pronunţe asupra formării noului guvern, în caz contrar guvernul propus urmând a fi considerat respins.

Potrivit şefului statului, care a prezentat proiectul de revizuire a Constituţiei, acest termen vine ca o compensare a „lipsei de răspuns” din partea Parlamentului pentru formarea unui nou guvern, având în vedere că actuala Constituţie nu reglementează un nou termen.

„În 2009 am trecut printr-o astfel de situaţie în plină criză”, a adăugat preşedintele.

O altă propunere a preşedintelui Băsescu priveşte reducerea intervalului de timp de la 60 de zile la 45 de zile privind dizolvarea Parlamentului.

Totodată, şeful statului a propus scurtarea perioadei în care Guvernul va organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte de la trei la două luni de la data la care a intervenit vacantarea funcţiei de preşedinte.

4 comentarii

EA-E-LA-BA 27-06-2011 - 17:56

ca de obicei … bla-bla-bla, discurs presidential … „proiectul meu”, zice numitul, prin voturi furate in 2009, este magnificent mai ales in prezenta exclusiva a boborului pedelabist din parlamentul rusinii neamului !

liberal bland si dulce 28-06-2011 - 01:24

cat o fi el de pedelist, vad ca a vorbit gigea si cu socoteala

Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina 28-06-2011 - 07:39

Daca nu este dovada de proasta educatie, atunci este manifestarea bolnavicioasa a arogantei. Ma refer la afirmatia repetata a lui Basescu: „Profit de prezenta mea in fata dumneavoastra…”, adica in fata PDL-istilor, in fata transfugilor UNPR, in fata nevinovatilor repreyentanti ai minoritatilor inclusiv a velei maghiare pe fata profitoare de prostia majoritatii . Avand in vedere ca stia cui se adreseaza, educatul era arogant si nici ca putea avea alta atitudine fata de slugoii declarati. Spun ca este educat, dar nu spun ca este bine educat; un om educat nu-si poate permite sa fie arogant si grobian
A propo. Nu inteleg de ce liderii opozitiei cauta sa indulceasca calificarea lui Basescu ca betiv. Aluzia cu cautatul sticlei putea fi justificata cu afirmatiile anterioare cum ca Basescu umbla pe la redactiile ziarelor insotit de sticla cu bautura din care si consuma. De asemenea exista documentele video cum se cinstea cu Gigi Becali la Golden Blitz, cum a urcat la volan dupa ce consumase bauturi alcoolice si mai ales a confirmat singur ca a semnat nu stiu ce document , sub influenta bauturilor alcoolice.

YAAKOV 28-06-2011 - 08:32

Ati predat matematica la Sg.Nr.1 din Motru ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult