Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a spus Băsescu la depunerea jurământului Guvernului Ungureanu

Ce a spus Băsescu la depunerea jurământului Guvernului Ungureanu

scris de C.P.
0 afisari

Cel mai puternic semnal al faptului că a venit timpul schimbării în clasa politică este acela că în noul Guvern sunt numai miniştri tineri, care la Revoluţia din 1989 aveau între 11 şi 21 de ani, a afirmat, joi seară, preşedintele Traian Băsescu, punctând că nu va ezita să acorde tot sprijinul său Cabinetului Mihai-Răzvan Ungureanu.

Ce a spus Băsescu la depunerea jurământului Guvernului Ungureanu

‘Avem un guvern nou. Felicitări pentru învestitura de astăzi şi aş remarca ceea ce trebuie remarcat. În primul rând sunt doi prim-miniştri, unul care pleacă, altul care vine şi care fac parte din aceeaşi generaţie, generaţia celor cu vârstă de 40 de ani şi puţin. Aş vrea să-i mulţumesc încă o dată celui care pleacă, pentru faptul că în echipa premierului care vine se află numai miniştri care la Revoluţie aveau între 11 ani şi 21 de ani. Este probabil cel mai puternic semnal al faptului că a venit timpul schimbării în clasa politică. Este un moment care nu va putea să nu fie luat în seamă nici de celelalte partide, nici de parlament şi – de ce nu? – nici de populaţie’, a spus şeful statului, în discursul rostit la ceremonia de depunere a jurământului de către noul Cabinet. El i-a spus premierului Mihai-Răzvan Ungureanu şi miniştrilor săi că au o misiune ‘extraordinară’ şi anume aceea de a confirma.

‘În ziua de azi, cel mai folosit apel e cel care se leagă de popor, toţi politicienii vorbesc în numele poporului, cer alegeri în numele poporului, cer măriri de salarii în numele poporului, cer tot ce le trece prin cap în numele poporului, multe din lucrurile pe care le cer ştiind că nu se pot face. Este însă un lucru pe care toţi politicienii care vorbesc în numele poporului îl pot face pentru a proba că au un minim respect pentru poporul în numele căruia au pretenţia că vorbesc, pentru poporul pe care îl cheamă la urne ca să spună adevărul politic, iar acest lucru se referă la votul poporului din noiembrie 2009, într-un referendum în care 83% din români au votat pentru Parlament unicameral şi pentru 300 de parlamentari’, a afirmat şeful statului.
El a criticat acest gen de politicieni, arătând că ei se raportează la popor numai în anumite condiţii. ‘Nu pot să nu observ demagogia. Pe de-o parte ne facem că uităm de un vot deja dat de popor, iar pe de altă parte chemăm poporul la urne ca să facă dreptate între oameni politici incapabili să dialogheze între ei’, a susţinut Băsescu. Ce aştept mai mult de la Guvernul Ungureanu decât de la Guvernul Boc? Aştept mai multă rigoare, nu numai în acţiune, dar şi în comunicare. Aştept mai multă transparenţă, aştept ca pe site-urile ministerelor să apară prompt fiecare leu cheltuit în fiecare zi’, le-a spus şeful statului membrilor noului Cabinet.

1 comentariu

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 09-02-2012 - 21:55

Ciuvica e in calduri. A jurat ca nu se va duce la Realitatea lui Ghitza, dar azi si-a calcat pe cuvint si s-a dus acolo, ca Ghitza l-a batut mar pe Vintu la rating. Ecranul s-a umplut de spumele care i-au iesit pe gura de oftica ca se sparge USL-ul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult