Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a spus Gitenstein despre numărul parlamentarilor români

Ce a spus Gitenstein despre numărul parlamentarilor români

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Mark Gittenstein a anunţat că speră ca numărul uriaş de parlamentari, mai mulţi decât membrii Congresului SUA, să sporească şi calitatatea democraţiei în României.

„E uriaş! ” - Ce a spus Gitenstein despre numărul parlamentarilor români

Gittenstein, care şi-a încheiat mandatul de ambasador al SUA în România pe 14 decembrie, a declarat cu zambetul pe buze într-un interviu realizat de Digi 24 înainte de a pleca în SUA că speră ca numărul de 588 de parlamentari să ducă la o calitatea mai bună a democraţiei, spunând despre acesta că „E uriaş. Sunt mulţi oameni. Veţi avea în Parlament mai mulţi oameni decât avem noi în Congres.”. Noul Parlament de la Bucureşti este compus din 588 de parlamentari, 394 de deputaţi şi 176 de senatori, în timp ce Congresul SUA, de asemenea bicameral, are un număr de 535 de membri, 435 în Camera Reprezentanţilor şi 100 în Senat.

Gitenstein a adăugat în ultimul său interviu în calitate de ambasador România, ca aliat de încredere al SUA, trebuie să asigure respectarea angajamentelor asumate faţă de Occident în privinţa MCV, dar şi faţă de FMI, el insistând că stabilitatea şi predictibilitatea politică şi economică sunt esenţiale. Totodată, Mark Gittenstein, a arătat că e important pentru toate forţele politice să asigure o coabitare în perioada următoare, menţionând că „nu ar avea logică” să se întâmple altceva.

5 comentarii

Europeanuul 18-12-2012 - 09:09

Actualul model (de republica semi-prezidentiala) cu alegeri defazate si lupte perpetuale intre palate nu este prea eficace. Liderii USL au anuntat reforme insitutionale autentice, printre care si reformarea Parlamentului, a Constitutiei, etc. Viziunea romanilor este de a transforma Romania intr-o democratie parlamentara dupa modelul UE.

Europeanuul 18-12-2012 - 12:43

Exxon s-a retras de pe piata poloneza de explorare a gazelor de sist (rezultatele lor de explorare nu au fost satisfacatoare) In Europa centrala si de est gazele de sist se afla la adincimi mult mai mari decat depozitele din USA. Temperaturile cresc in paralel cu adincimea, iar conform standardelor de azi, lucrari de foraj (orizontal) si fracturari se pot face in medii pina la 150°C.

http://www.bloomberg.com/news/2012-01-31/exxon-says-two-polish-shale-wells-were-not-commercially-viable.html

urbos 18-12-2012 - 14:10

Tot mai croncane scarba asta?

ANCUTA 18-12-2012 - 15:44

Bubosule iar ai uitat sa-ti bei supa, vad ca Rozica te neglijeaza in ultima vreme. Uite te invit eu la o supita calda,sti cind am iesit in gradina am calcat in reziidurile Joianei si am pus la fiert shlafii, asa ca iata supita ta este gata.

urbos 18-12-2012 - 16:02

Gainatule, cotcodaceste ma-ta din mormant, de cand a ramas in cotetu gainior, de te-a cacat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult