Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce a zis Traian Băsescu despre iarnă şi Tratat

Ce a zis Traian Băsescu despre iarnă şi Tratat

scris de R. C.P.
4 afisari

Preşedintele Traian Băsescu, a declarat, luni,.că este exclusă întreruperea energiei electrice pentru populaţie.

Ce a zis Traian Băsescu despre iarnă şi Tratat

Băsescu a precizat, la finalul consultărilor avute la Palatul Cotroceni cu partidele aflate în coaliţia de guvernare, că nu există niciun fel de pericol ca populaţia să rămână fără energie electrică. ‘Pentru Guvern, prioritatea zero este legată de sprijinul comunităţilor şi a cetăţenilor afectaţi de iarnă. E o concluzie a discuţiilor purtate cu partidele aflate la guvernare’, a spus Traian Băsescu.

‘Nu există niciun fel de pericol ca populaţia să rămână fără energie electrică. Dacă în mod excepţional s-ar întâmpla vreo avarie la grupurile mari de la termocentrale, s-ar proceda conform unui plan dinainte stabilit de întrerupere a agenţilor economici. Deci, este exclusă întreruperea energiei electrice pentru populaţie. Mai mult decât atât, vă pot informa că România exportă în medie 500 megawaţi pe oră şi probabil în perioada imediat următoare, prin hotărâre de guvern, se va stabili sistarea oricărui export până la venirea consumurilor în parametri normali’, a afirmat Traian Băsescu.

Tratatul privind stabilitatea fiscală trebuie semnat până la 1 martie şi nu poate fi parafat fără o susţinere a partidelor parlamentare sau măcar a majorităţii, a mai declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu, după consultările cu partidele din coaliţie de la Cotroceni. ”Tratatul nu este o urgenţă a preşedintelui. Tratatul, dacă vom decide să-l semnăm, trebuie semnat pe 1 martie şi trebuie pregătite procedurile de semnare a tratatului. Nu mai aveam prea mult timp până să luăm o decizie. Iar tratatul nu poate fi semnat fără o susţinere a partidelor parlamentare sau măcar a majorităţii parlamentare. (…) Propunerea pe care am făcut-o (n.r. partidelor politice) a fost să se semneze un protocol la nivelul tuturor partidelor parlamentare,” a subliniat preşedintele Traian Băsescu.

2 comentarii

Salut 14-02-2012 - 18:26

Pai tratatu’ ala trebuie semnat repede, ca maine-poimaine se duce dreaq toata constructia europeana, cu euro cu tot…si raman coloniile nemulse.

Un presedinte patriot ar fi conditionat semnarea tratatului de intrarea in Shenghen, sau de un alt avantaj asemanator pentru Romania, dar nu e cazul cu iobagul asta.

urbos 14-02-2012 - 19:08

Semneaza orice in speranta ca nu va fi inlaturat. Pana la urma e semn bun ca se face pres la europeni, caci inseamna ca e disperat, multa vreme ocupandu-se cu injuratul la adresa Europei de pe pozitia de sugator la licurici. Europa insa nu va tine cont de plecaciunile lui caci e mai important sa scape de una semenea specimen.
Chestia cu coloniile depinde de cine vrea sa fie colonie, nu-i vina altora pentru ca exista Basesti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult