Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce anunţuri a făcut Marian Munteanu în Piaţa Universităţii

Ce anunţuri a făcut Marian Munteanu în Piaţa Universităţii

scris de Bogdan Crețu Roman
39 afisari

Preşedintele Alianţei Noastre România, Marian Munteanu, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută în Piaţa Universităţii, că depune plângeri penale împotriva celor care au afirmat că a colaborat cu Securitatea, nominalizându-i pe Monica Macovei, Cristian Tudor Popescu, Andrei Cornea, Stelian Tănase, Nicolae Manolescu, Remus Cernea şi Victor Boştinaru.

Preşedintele Alianţei Noastre România, Marian Munteanu

Preşedintele Alianţei Noastre România, Marian Munteanu

”Am deja câteva persoane. Până astăzi am fost hotărât să nu dau în judecată ziarişti. Mulţi şi-au făcut televiziuni în România pentru că am stat aici (în Piaţa Universităţii – n.red.) şi am luptat. După atâta ticăloşie, am să o fac şi pe asta. Deja avem acţiuni în instanţă pentru următorii cetăţeni: Macovei Monica, Manolescu Nicolae, Cernea, un aşa-zis ziarist Cristian Tudor Popescu, Andrei Cornea, Stelian Tănase, Victor Boştinaru. Pe lângă acest buchet de scaieţi, pregătesc acţiuni împotriva tuturor celor care au minţit, au falsificat sau au prezentat drept corecte şi drepte documente neverificate. Începând de luni începe acţiunea la Parchet pentru că nu se mai poate aşa”, a anunţat Marian Munteanu.

El le-a dat termen până luni jurnaliştilor care au afirmat că ar fi colaborat cu Securitatea să retracteze afirmaţiile făcute, însă pe politicieni îi va da oricum în judecată. Munteanu a precizat că nu intenţionează să se îndrepte cu acţiuni în justiţie împotriva membrilor CNSAS deoarece verdictul de necolaborare a fost dat în unanimitate.

”Nu mă intimidează tentativele unor propagandişti de a răspândi minciuni şi calomnii în viaţa politică. Mă refer la micile gălăgii legate de verdictul CNSAS care a arătat foarte clar că nu am colaborat cu Securitatea, iar dacă cineva îşi imaginează că, vânturând nişte expertize şi aşa-zise analize grafologice făcute pe microfilme, o să aibă succes, se înşeală foarte grav”, a declarat Munteanu.

Acesta a afirmat că chitanţa pe care ar fi primit-o de la Securitate pentru banii pe care i-ar fi luat pe notele informative se regăseşte doar pe microfilm şi, în consecinţă, nu poate fi făcută o analiză grafologică. Munteanu susţine că este vorba de un fals care a fost făcut în aprilie 1990 pentru a fi compromis în perioada în care era lider al studenţilor din Bucureşti.

”Îmi puteţi compara semnătura de pe dosarele de candidatură cu mâzgăleala de pe nu ştiu ce site-uri (…) Trei-patru zurbagii fac tărăboi cu nişte copiuţe”, a mai spus Marian Munteanu.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a publicat adeverinţa de necolaborare cu Securitatea emisă pe numele lui Marian Munteanu, fost lider al studenţilor din Piaţa Universităţii în anii ’90 şi fost candidat PNL pentru Primăria Capitalei.

Președintele Alianței Noastre România a prezentat și candidații partidului pentru Covasna. Dan Tănasă (un cunoscut militant civic pentru drepturile românilor) și Constantin Secară (un etnolog care a militează pentru recunoașterea drepturilor românilor din această zonă). Pentru județul Harghita candidatul Alianței Noastre va fi Florentin Robescu (chestor în rezervă).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult