Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce aşteaptă Băsescu de la Guvernul Ponta

Ce aşteaptă Băsescu de la Guvernul Ponta

scris de A.B.
5 afisari

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut miniştilor Cabinetului Ponta să continue ce s-a făcut bun în reforma statului şi să nu înceapă un proces de restauraţie. 

basescu

foto: stareanatiunii.com

„M-aş aştepta de la un Guvern, fie el şi de opoziţie, faţă de mine, la o continuare la ceea ce s-a făcut bun în mod deosebit în reforma statului. Poate legea sănătăţii şi cea a reorganizării administrative pot fi promovate până la alegerile din noiembrie. M-aş aştepta să nu înceapă un proces de restauraţie. În ultimii ani s-a dat prioritate unor zone de legislaţie şi de activităţi sociale şi economice aşezate pe o legislaţie modernă. Mă refer la legea salarizării, la cea a pensiilor, la cea a codurilor pentru justiţie, a micilor reforme, la legea educaţiei şi la Codul Muncii. Poate ne facem alte priorităţi”, a spus Traian Băsescu.

El a recunoscut că noul Guvern are o misiune grea, în condiţiile în care Europa încă nu este stabilizată economic şi recesiunea a apărut la orizont în cel puţin 10 state din zona Euro, în care noi exportăm preponderent.

De asemenea, Băsescu aşteaptă de la membri Cabinetului Ponta să găsească soluţii de creare de locuri de muncă. Deficitele structurale pe care le avem provin exact din faptul că nu reuşim să creăm un număr mare de locuri de muncă.

Şi aici probabil că investiţiile în minerit, exploatările de aur, de cupru, sunt o soluţie datorită creşterii preţurilor acestor materiale pe piaţa mondială, a subliniat liderul de la Cotroceni.

„M-aş mai aştepta la o bună colaborare în tot ce înseamnă probleme de interes naţional. Puteţi fi siguri că în mine aveţi un partener. Nu am dreptul moral să rămân impasibil dacă un proces de restauraţie în educaţie, spre exemplu, s-ar produce, sau în noua legislaţie a muncii sau în cea pentru justiţie. Pentru că aceste lucruri s-au obţinut cu sacrificii politice enorme, cu costuri politice enorme şi guvernele care au fost înaintea dumneavoastră, cu toate criticile ce le-au fost adresate, şi-au asumat acest proces de reformă a statului, în special guvernul Boc. Vă asigur de toată buna credinţă, atâta timp cât lucrurile merg înainte. Vă doresc succes, pentru că succesul dumneavoastră este şi succesul României”, a încheiat Băsescu.

8 comentarii

Traian Basescu 08-05-2012 - 10:30

Sau ca sa rezum în câteva cuvinte ceea ce aștept eu de la voi, dragii mei, e să dați chix. De aici încolo nu trebuie să mai fac absolut nimic până-n toamnă. Sunteți voi destul de zezeci ca să vă dați in cap singuri, nu vă mai trebuie ajutor 🙂

Încet, încet, însă pe măsură ce ciumpalacii devin tot mai nerăbdători să se înfrupte odată din mult promisele și mult așteptatele râuri de lapte și miere, voi incepe să înghiontesc guvernul să-și respecte angajamentele. La început mai discret și mai amabil. Apoi pe masura ce ciumpalalgii devin la rândul lor tot mai agitați si nervoși tot mai tare și cu mai multă nesimțire. În final voi înfige cuțitul și-l voi răsuci metodic și temeinic în rană… 😉 😉 😉 😉 😉

Să trăiți bine măi USL-așilor! Până la toamnă, ca efemeridele 😉 😉 😉 😉 😉

Hă, Hă Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă Hă, Hă, Hă, Hă….

urbos 08-05-2012 - 11:12

Numa ca o sa fiti morti pana atunci. Si tu si Kioru. Hehehe.

Ciu Huhu 08-05-2012 - 11:33

Tu esti prostul Mache!

digital 08-05-2012 - 13:01

porkul make,ar trebui să fie îngrijorat de statutul de pârnăiaș al mentorului său iubit,adică să vadă cum âi va arunca chifteluțe cu praștia peste zidul închisorii!!!
hahaha!
o să-ți moară mentorul în pârnaieeeee!!!!
trogloditu dreq!

Europeanuul 08-05-2012 - 13:29

Razi tu razi, dar nu planul de acasa nu se potriveste intodeauna cu cel din tirg.

Electoratul nu mai da nici doi centi pe declaratiile spumoase ale lui Basescu. PDL va face tot posibilul sa-si spele imaginea (il vor lasa din mana ca pe-un cartof fierbine;) Nu ar fi exclus ca in in viitor sa fim martorii unei coalitii mari de gen PDL-PSD, asa cum am vazut si in alte tari Europene (Austria, Germania, samd).

Europeanuul 08-05-2012 - 12:46

Legea educatiei si codul muncii ar fi singurele dobindiri in anii de glorie a lui Basescu, cu care s-ar putea mandri. Cam slabut, deoarece performantele economice ale Romaniei sint sub orice critica (cu mult sub nivelul vecinilor din Polonia sau din Bulgaria).

Nu am studiat schimbarile in domeniul codurilor justitiei, insa cu legea pensiei a dat urit de tot cu batul in balta. Dupa noua lege, persoanele care au stagiul complet de cotizare inainte de implinirea varstei de pensionare pot face o cerere de pensionare anticipata partial, insa in acest caz li se aplica o penalitate „excesiva” de 0,75% pe luna (respectiv 9% pe an)

Pentru barbati de exemplu stagiul complet de cotizare este de 32 ani si 9 luni. Acum, daca un barbat face apel la pensie anticipata, la virsta de 60 ani sa spunem, omul va pierde 30% din pensia aia amarita de 1000 Lei care i se cuvine (chiar si in cazul in care omul cotizat la casa de pensii peste 35 ani). Nu-mi pot imagina ca in Romania se poate trai cat de cat decent cu o suma de 700 Lei pe luna.

Noul guvern sa promoveze cresterea economica si sa restaureze cresterea salariilor si a nivelului de trai in general (o mare parte din pensionarii Romaniei au statul de asistati social, rusine).

Traian Basescu 08-05-2012 - 14:41

Evident că electoratul nu dă doi bani pe declarații sforăitoare. De aceea vreau să-i ofer fapte. De aceea l-am și adus pe Ponta la putere.Îl las să se umple de rahat. și să piardaă alegerile pe mâna lui. 🙂 ;-).

Evident că nici PDL-ul nu va reuși să formeze un guvern de capul lui în toamnă. Așa că următorul pas va fi destructurarea USL. Fie PNL, fie PSD vor primi oferta de a intra în coaliție cu condiția mazilirii lui Antenescu respectiv Tonta (creaturi care după pierderea alegerilor vor fi oricum pe tobogan)… Oamenii care tocmai se dedulciseră cu gustul puterii nu vor avea destulă vlagă în ei să o părăsească și vor accepta cu ochii închiși aproape orice. Nu-i așa?! N-au căzut de fiecare dată în aceași capcană ieftină 🙂 😉 🙂

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă….

Ciu Huhu 08-05-2012 - 17:44

JOS DICTATORUL BASESCU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult