Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce au discutat premierul Ludovic Orban și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Ce au discutat premierul Ludovic Orban și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

scris de Misu Andrei
67 afisari

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a discutat joi, la sediul organizaţiei din Bruxelles, cu premierul român Ludovic Orban despre „tensiunile curente din Orientul Mijlociu” şi a mulţumit României pentru contribuţia la misiunea NATO de instruire şi formare din Irak, scrie Agerpres.

„Am discutat cu prim-ministrul despre tensiunile curente din Orientul Mijlociu. Situaţia din această regiune rămâne volatilă şi fragilă. Nu este în interesul nimănui să avem un nou conflict. Pacea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu sunt importante pentru toţi aliaţii din cadrul NATO. Aşa că aliaţii continuă să se consulte îndeaproape”, a spus Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul român.

„Ieri (miercuri – n.r.) am discutat cu preşedintele Donald Trump. El a cerut NATO să devină mai implicată în Orientul Mijlociu. NATO are potenţialul de a contribui mai mult la stabilitatea regională şi la lupta împotriva terorismului internaţional. Analizăm în prezent ce putem facem mai mult”, a afirmat Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a mai precizat, în context, că a discutat cu premierul irakian Adel Abdul Mahdi şi a reiterat „angajamentul puternic al NATO pentru lupta împotriva terorismului şi pentru misiunea noastră de instruire pentru a preveni întoarcerea duşmanului nostru comun ISIS”. „Am fost de acord asupra necesităţii detensionării situaţiei din regiune”, a adăugat el.

„Îi mulţumesc României pentru contribuţia la misiunea NATO din Irak. Siguranţa personalului nostru este esenţială. Pentru moment am suspendat misiunile de instruire şi am luat toate precauţiile necesare pentru a ne proteja oamenii. Asta include repoziţionarea personalului în locaţii diferite, atât în interiorul, cât şi în afara Irakului. Dar NATO îşi menţine o prezenţă în Irak şi rămânem în contact cu autorităţile irakiene”, a mai spus Jens Stoltenberg.

La rândul său, șeful Executivului a declarat că „NATO este fundamentală pentru România, iar angajamentul nostru la succesul său este solid”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult