Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce caută Valeriu Zgonea la Roșia Montană

Ce caută Valeriu Zgonea la Roșia Montană

scris de C.P.
1 afisari

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a început duminică dimineața vizita pe care o efectuează timp o zi la Roșia Montană, unde va vizita mai multe cariere miniere. Valeriu Zgonea a fost primit de autoritățile locale și va fi însoțit în turul pe care îl va efectua în regiune și de reprezentanți ai companiei Gold Corporation și ai sindicatelor de resort.

zgonea

Valeriu Zgonea foto: politicalocala.ro

„Dorința mea este ca ceea ce facem astăzi să fie de fapt un site-visit pentru parlamentarii care vin în zonă în perioada următoare, membri ai comisiei speciale”, a declarat Valeriu Zgonea, precizând că aceștia se vor afla pe tot parcursul zilei de miercuri la Roșia Montană, dar și în prima jumătate a zilei de joi, când vor discuta cu reprezentanți ai ONG—urilor care sunt împotriva proiectului.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat că va asculta ambele părți, mai ales că în perioada următoare ambele echipe—care sunt pro și contra proiectului de exploatare de la Roșia Montană—”vor încerca să convingă comisia parlamentară specială”. „Decizia trebuie să fie în cunoștință de cauză”, a subliniat Valeriu Zgonea, citat de Agerpres.

43 comentarii

vitamina Ț 22-09-2013 - 16:11

zgonea trebuie izgonit.

Piron 22-09-2013 - 16:43

Auzi bre: „site-visit” …. ce „englezit” mai este si maistru’ zgornea ! Halal ….

jan dinu 22-09-2013 - 17:39

—- RUMANII —- sunt doar o natzie improvizata ,EA trebuie limitata shi inoculata spre a nu dauna mersului civilizatiei !
MInciunile shi lasitatile lor sunt binecunoscute !
Hotzia este cel mai mare edificiu pe care ei sunt ashezati,
urmariti politica politicienilor shi va ve-ti convinge de adevar !
JD-USA

UnUL 22-09-2013 - 17:45

„Vă veţi convinge” fără cratimă, te rog!
P.S. Cum îţi spuneam, ai multă dreptate în ceea ce priveşte cusurile românilor, dar eşti – totuşi – prea dur şi prea categoric, absolutizând şi exacerbând peste măsură lucrurile. Ar trebui să priveşti situaţia cu mai multă moderaţie şi nuanţe.

jan dinu 22-09-2013 - 17:50

Mi-am dat seama …dar era tirziu …de …postare pe nemancate !
JD-USA

UnUL 22-09-2013 - 17:53

Toţi avem scăpări, şi la dumneata e departe de a fi un obicei ca la Băşinel sau Mircea.

digital 22-09-2013 - 18:58

ar trebui să citiți asta și tu cretinule și muystul de unu!!!!

Cunoscutul jurnalist de știință Alexandru Mironov a descris, în revista Știință&Tehnică, ediția februarie 2012, o tehnologie de extracție a aurului nepoluantă, alternativă la metoda cu cianuri propusă de RMGC și contestă în cadrul protestelor de stradă, de la început de septembrie 2013. În contextul în care liderii politici ai principalelor partide s-au pronunțat împotriva proiectului de exploatare RMGC, iar acesta din urmă urmează a fi respins în Parlamentul României, republicăm aici articolul d-lui Mironov, invitând oficialii români și mass media să investigheze mai amănunțit cazul alternativei nepoluante propuse la Baia Mare.
Am descris cu puțini ani în urmă – în revista „Esenţial” şi ziarul „Cronica Română”, într-o emisiune de televiziune şi în alta de radio – o tehnologie de extragere a aurului şi argintului din reziduuri miniere prin metode nepoluante, propusă de un grup de cercetare ştiinţifică numit SC Larechim (cercetători care lucraseră anterior la excelentul „Institut pentru metale neferoase” din Baia Mare pe care marea dezindurializare l-a suprimat pur şi simplu). Mediatiatizarea metodei a avut un efect neaşteptat, voi vorbi mai târziu despre dubioasa întâmplare de la Baia Mare, acum mă întorc la tehnologia descrisă de dr. ing. Vasile Coman, un manager cum puţini există în România şi un om în al cărui cuvânt te poţi încrede.
Prietenul Vasile Coman mi-a spus, atunci, că ei lucrau, de ceva vreme, lao tehnologie care, se pare, avea meritul de a evita cumplitele cianuri. Cele pentru care, vă amintesc, Ungaria ne-a reclamat la Parlamentul European, atunci când am poluat criminal râul Tisa. Băimarenii din echipa SC Larechim-ului descoperiseră un activator, o substanţă care, într-un mediu alcalin amoniacal, permite o reacţie cu cheltuială rezonabilă de energie. Adăugaseră încă o invenţie privind extragerea arsenului din pirite aurifere (brevet RO 120980 / 28.08.2003). În laboratoarele şi atelierele răposatului Institut pentru Metale Neferoase au construit o instalaţie pilot pentru recuperarea aurului şi argintului din piritele de la Şuior. Odată instalaţia pusă la punct, şi după un şir lung de experimente (24 şarje de câte 200 kg pirite), ei ajunseseră să poată asigura un proces constant de recuperare. Pe care îl pot sintetiza în câteva propoziţii.
Prin reactoare, vase de stocare şi uscătoarele instalaţiei s-au pompat 400 kg pirite aurifere (3 şarje au fost rebutate), tratate cu tiosulfat de sodiu în soluţie; în urma operaţiilor, chimiştii băimăreni au obţinut 43,97 g aur (cu un randament de 99,5% !) şi 165,7g argint (randament 91,4%), în 30 ore-manoperă, cu un consum de combustibili de 110 metri cubi de gaz metan, 500kwh energie electrică şi 3 metri cubi de apă. Dar din prelucrare rezultă şi un produs secundar de mare valoare, trisulfura de arsen. La o rejudecare a procesului tehnologic, iată ce rezultă: că din o tonă pirită auriferă se obţin 13,25 kg trisulfură de arsen, la un preţ de prelucrare de 1426,24 RON. Ceea ce înseamnă că această substanţă utilă în industria vopselurilor, pirotehnie, fibre optice, aliaje speciale, chiar în industria de armament s-a obţinut la SC Larechim cu doar 400 euro/kg (dar, atenţie, pe piaţa mondială se vinde la preţuri mult mai mari, între 5000 euro-8000 euro, după cum variază bursa materiilor prime!). Un calcul simplu ne arăta că din cele 500.000 tone aflate atunci în haldele de la Flotila centrală s-ar fi putut obţine, doar prin valorificarea acestui produs secundar, sume ameţitoare – preiau cifra din raportul băimărean: 341.890.000 euro!! Şi chiar dacă aurul şi argintul recuperate din haldele Maramureşului nu reprezintă decât 20% din această sumă, să recunoaştem că averea din deşeurile minelor aurifere este uriaşă, putând să acopere datoriile externe ale României – aşa cum s-a întâmplat, de pildă, cu celebrul zăcământ de la Comstock din Virginia City, Nevada, în a doua jumătate a sec. al XIX-lea, care a echilibrat, în acea vreme, balanţa comercială a SUA!
Or, noi şi urmaşii noştri nu avem moştenire din istoria milenară a mineritului doar haldele maramureşene (cu 10-12 g aur per tonă şi 50 g argint per tonă), ci şi pe cele de la Certej – Deva (8-10 g aur şi 150 g argint per tonă) şi Roşia Montană (2 g aur şi 15 g argint per tonă). Adica: „Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă.”
Îi numesc pe eroii de atunci ai cercetării ştiinţifice din Maramureş: dr. ing. Jack Goldstein, ing. Gabriel Duda, dr. ing. Corneliu Pop, ec. Loredana Năftănăilă şi dr. ing. Vasile Coman, nu ştiu dacă ei mai lucrează şi acum la acel proiect, trebuie să vă spun că în 2009 ei adresaseră o scrisoare-manifest Academiei Române, preşedintelui ei, prof. univ. Ionel Haiduc, chimist cu largă recunoaştere internaţională, dar au fost sesizate şi ministerele de resort (ale Economiei şi Mediului).
Fac fixarea temei – aşa cum am învăţat la cursurile de pedagogie – o fac pentru politicieni: pentru 1 kg aur şi 5 kg argint extrase din haldele de pirite prin metoda SC Larechim se consumă 0,7 t tiosulfat de sodiu, între 0,2 şi 0,9 t var, 0,02 t NaOH, 0,5 t sulfat de amoniu şi circa 0,03 t „activatori”. În total, de 1,5-2 ori mai mult cantitativ decât pentru tehnologiile pe bază de cianuri – dar la preţuri de 2,5 ori mai mici!
Adăugaţi câştigul enorm pe care îl aduce trisulfura de arsen – şi aveţi în faţă una dintre posibilele mari lovituri economice ale României. Mai era atunci nevoie de doar o investiţie de circa 100.000 euro, care ar fi trebuit să ţină în viaţă grupul de chimişti băimăreni şi să contribuie la apărarea bogăţiilor ţării şi curăţeniei ei.
Dar: la scurtă vreme după demersurile mele jurnalistice, laboratorul de la Baia Mare a fost vandalizat de indivizi rămaşi, fireşte, necunoscuţi. Este vorba, desigur, de o coincidenţă absolut întâmplătoare cu ofensiva mediatică din ultima vreme – ziare, posturi de radio, dar mai ales clipuri la diverse televiziuni – care vrea să ne convingă să ne aplecăm şi să culegem miliardele de dolari pe care vrea să ni le ofere o companie, desigur, mare prietenă a României. Generozitatea copleşitoare a căutătorilor de aur – „Nu vreţi 4 miliarde de dolari?” – vrea, desigur, să ne facă să privim cu mai multă bunăvoinţă aventura. Numai că, în ceea ce mă priveşte, eu sunt oltean-basarabean, şi în ambele ţinuturi româneşti bântuie ideea că atunci când cineva vrea neaparat să-ţi facă prea mult bine, trebuie să fii atent, foarte atent cu intenţiile lui…
de Alexandru Mironov

UnUL 22-09-2013 - 19:13

Bun, ;i care-i leg[tura? }n primul r\nd tehnologia ]nc[ e departe de a fi pus[ lla punct, ;i ]n al doilea r\nsd nu ;tiu de ce ai impresia c[ eu a; fi adeptul exploart[rii cu cianuri.

digital 22-09-2013 - 19:16

schimbă-ți tastatura, cretinule, mai întâi, tu crezi că citesc hieroglifele tale zgâriate cu dalta?!

vitamina Ț 23-09-2013 - 00:25

numa timpitii nu inteleg romineste, daca treci pe ulita mea iti trag niste bastoane peste cap, nu scapi fara 10 cucuie

UnUL 22-09-2013 - 19:20

Scuze, reiau:
Bun, şi care e problema, Degeţel? Cunoşteam cele expuse de tine, dar… În primul rând nu ştiu de ce ţi se pare că eu sunt un mare amator de cianuri şi adept al RMGC şi al tehnologiei folosită de aceasta
Pe de altă parte însă, există 2 probleme;
– respectiva tehnologie nu e încă pusă la punct şi nu ştiu cât timp ar mai lua ca să poată fi pusă în practică
– ar trebui găsiţi undeva miliardele de euro pentru exploatare.

digital 22-09-2013 - 19:24

nu e nici o problemă la voi, la băsiști, voi nu căutați soluții și nu vă interesează nimic din ceea ce e util și eficient pentru economia românească!
consideră că mi-ai răspuns și nu te mai obosi!

UnUL 22-09-2013 - 19:27

Ba tocmai că noi căutăm soluţii, voi sunteţi cei specializaţi doar în aruncat cu gunoi şi în demolări, fără să fiţi în stare să puneţi ceva în loc.

digital 22-09-2013 - 19:30

UnUL
22-09-2013 at 19:27
bă, tu ești dement?!

UnUL 22-09-2013 - 19:36

Exact ce spuneam. Înafară de înjurături, injurii, calomnii şi lături, nu vă pricepeţi la nimic altceva.

vitamina Ț 23-09-2013 - 00:23

taica, la ce va zbateti asa taica?
pai are statu contract de metoda, ca adica cum sa mulga gabrielii oitza aurului?

Aurelio texanu 23-09-2013 - 23:57

Resursele naturale trebuie exploatate dar statul trebuie sa iasa cel mai castigat din acest gen de afaceri. Daca statul pierde, persoanele care au semnat acele contracte reprezentand statul roman ar trebui sa plateasca. Nu cred ca exista ceva mai grav decat sa semnezi un contract in numele unei tari iar acel contract sa fie in defavoarea ei. Nu sunt pro Gabriel Resources. Consider ca exploatarea ar trebui facuta de statul roman si sunt sigur ca bani pentru investitii se pot gasi si s-ar fi putut gasi in ultimii 20 de ani. Se pare ca nu a lipsit si nu lipseste decat interesul de a face cu adevarat ceva.

Aurelio texanu 24-09-2013 - 00:20

Daca au facut 100 miliarde imprumut pentru drumurii si podurii, o fabrica s-au un spital nu au construit sa mai faca inca 10-20 miliarde si sa il scoata romanii avem specialistii in minerit de renume mondial sa faca cercetarii sa nu se mai foloseasca Cianurile exista un procedeu natural fara cianura care era folosit de Dacii acum 2000 de ani, Destinul mi-a fost dat sa aflu acest secret dela indienii din Colorado este o poveste adevarata, am fost in concediu in Colorado undeva sus pe munte era un lac unde oamenii puneau corturii, pescuiau pastrav, se scaldau
Ofata de 10 ani pe o saltea de plastic nu stiu ce sa intimplat sa desumflat salteaua…..cerea ajutor, am sarit si am salvato, parintii Indienii Nativi din Colorado Springs am ramas prietenii, in toamna aceluias an am fost invitati la o Sarbatoare a lor in Rezervatia lor, am primit invitatia pentruca eram curios sa vad si eu indienii cu pene de vultur , numai in filme am vazut, a fost o sarbatoare foarte frumoasa, dansurii, lupte, foarte frumos, In timpul serbarii Chiful Mare ma chemat impreuna cu tatal fetei si in semn de recunostintza ne-a facut fratii de cruce dupa obiceurile lor, fata pe care am salvato era nepoata batrinului, poate daca eram alb nu ma primea, dar cum sunt brunet aveam si parul lung, le-am spus ca sunt Gipsy .au zimbit si au zis da tot indienii ca noii, cunoastea batrinu ca Gipsy au venit din India, am ramas prietenii am intrat si cu eii in afacerii vindeam cruciulitze facute de eii din Argint si Aur, si fel si fel de bratarii, m-au vindecat si de Cancer, am avut 2 nodulurii canceroase pe plamin, doctorii mi-au dat 6 lunii de trait, mi-a dat un remediu Natural si am fost vindecat, sunt ceii mai tarii in Medicina , curiozitatea acum 15 ani cind ne-am cunoscut sa vad si eu cum fac cruciulitele de Argint, nu m-au dus la Mine ci in Shopul lor unde le confectiona, am ramas uimit APA-UN MINERAL NATURAL SI NISTE PLANTE CARE SE CULTIVA IN TOATA LUMEA, mi-am adus aminte de Dacii nostrii ca acelasi procedeu ul foloseau si ei fara Cianura deci exista si fara cianura

lumea copiilor 22-09-2013 - 18:52

In fapt exploatarea de la Rosia Montana si cea a gazelor de sist reprezinta o abandonare a candidaturii la presidentie. Ei stiu foarte bine ca nici dracu nu va mai vota afacerea Skoda in dublu exemplar pentru fabricarea unui candidat la presidentie pe care nu-l vota nimeni acum un an: Crin. Astea sunt ordinele de la Inalta Poarta Americana!

jan dinu 22-09-2013 - 19:37

— Romanca MAIA MORGENSTERN — se opune exploatarii – cianurate
furat cu japca de pomana a — Aurului ROSIA MONTANA —.!!
— BOBorul patibular RUMAN este pentru — !!
Asta este dovada nesimtirii patriotice a patibularilor RUmani !!
JD-USA…

UnUL 22-09-2013 - 19:40

Nea Dinule, nu e singura. Sunt şi destui români. Cum scriamm deja, unul din copii mei a luat constant parte la manifestaţiile de stradă. Şi e român 100%.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-09-2013 - 19:55

…Ba’H , poate copilul tau este roman 100%, dar are un tata

…DOBITOCK 100%!

…Copii , nu au nici o VINA !

…Dar , tu DOBITOCKuLLe ….

UnUL 22-09-2013 - 20:02

Parpanghel, mi+am propus să nu las polemica cu tine să degenereze – în afara cazurilor de forţă majoră.. Deci mă voi retrage din discuţie, ca să nu te trimit unde ai merita. La revedere!

jan dinu 22-09-2013 - 19:57

Bine ,atunci accept shi exceptii ,va trec de partea
– ROmancei MAIA MORGERSTERN – !
JD-USA

UnUL 22-09-2013 - 20:00

Merci! Dar a propos de „românca Maia Morgenstern”, aştieptaţi-vă la răcnete din partea legionarilor de serviciu!

jan dinu 22-09-2013 - 20:06

I-am aratat sotiei clipul YT &MAIA
cu – Save Rosia Montana – (nu stia pina acum )
a ramas inmarmutita !
Am observat ca i-s-a umezit ochii – instant – !
Fara comentatiu …m-a facut ca NU am observat …!
JD-USA

Adi 22-09-2013 - 21:13

Chestia cu smulgerea cerceilor poate fi obtinuta prin urechi false lipite peste celalalte urechi daca sunt mai mici. E o posibilitate.

Aurelio texanu 24-09-2013 - 00:40

jeane ce face fata? ai nepotii? mi-a murit baiatul mare Nicu in 2010 in Romania da o adresa sau vino pe FB Aurel Texanu

jan dinu 24-09-2013 - 01:08

Sunt ingrozit de stire !!!
Ce s-a intimplat ????? De cind nu ne-am vazut
mai am shi fete shi baieti .
NU-mi place FB-ul dar gasim o solutie,stai pe aici eu sunt prezent mereu !
JD-USA

Aurelio texanu 24-09-2013 - 06:38

jeane……aurelio_tex@

Mi-e dor de tine,,,am imbatrinit sotia a avut operatie grea 4 Bay Basurii la Inima

jan dinu 24-09-2013 - 06:57

In primul rind cu mare parere de rau
itzi spun – Dumnezeu sa-l ierte !
Sper ca te-ai refacut – cit de cit – de la
aceasta nenorocire ! De asemenea
fratii shi surorile shi-au revenit shi ei .
O mare tragedie care lasa – urme – !
Tinem legatura shi putem shi vorbi …tot acolo
esti ..in N ..DaL…?
JD-USA

jan dinu 23-09-2013 - 05:02

—- EMIL CONSTANTINESCU —- a declarat de curind despre „exploatarea”
——————– ROSIA MONTANA ———————-
>>> ESte o crima sa dai aurul Romaniei unei companii de de fond de investitii straine <<< !!! Oare BOBorul patibular nu se sinchiseste de aceasta crima
care priveste soarta sa shi a viitorului urmshilor acstei tzari ?????!!!!!!!
JD-USA

Ionel 23-09-2013 - 07:12

Cine a ajuns sa faca pe patriotul! Tocmai tapu care se injura toata ziua cu Alcibiade dupa 1996 ca a dat inainte de 1989 secrete despre uraniu la CIA! Ca un fapt divers individul a pus sa fie curatata dupa 1996 prinderea legionarilor din ’53 in biserica unui preot informator la spovedanie. Toate dosarele au disparut pentru ca se stia de dinainte de parasutare rezultatul.

jan dinu 23-09-2013 - 07:36

NU trebuie diluat mesajul ! Despre celelalte trebuie
discutate la alt …subiect care merita scos la lumina …!
JD-USA

BULA 23-09-2013 - 08:13

Romanii sunt niste milogi care au trait sute de ani in sclavie (la bierii locali, la turci, etc). Scopul lor e sa SUPRAVIETUIASCA, prin smecherii de doi lei. Nu au planuri mari si nu se pot organiza social, lucreaza pe cont propriu, ca popii ortodocsi. Care din ei e mai smecher si ajunge la sefie, tradeaza si vinde tot. Ceilalti se uita cu respect si invidie la cei care ii tradeaza. Ar face si ei la fel, dar nu pot sa ajunga pe functie.

jan dinu 23-09-2013 - 09:00

De curind am avut o deceptie cu – rumanii – de aici
(reprezentantii unei organizatii create adhoc pentru ei )cu tentacole
in Romania ca subsidiara care este controlata de un parlamentar al diasporei rezident in Portland ,doritori de-a face un IASI sora cu
Portland… Adjunctii locali invitind o personalitate oficiala de rang inalt locala a orasului de-a
participa la o festivitate ce era in curs de manifestare .
Acea persoana ne-a contactat spre (a -ne ) consulta despre
aceasta ,de a da curs invitatiei ori nu … Fiind la mijloc o situatie care
trebuia sa rezulte un succes shi o apreciere pozitiva pentru romani
trebuiau ca toate aranjamentele sa fie bie intelese shi respectate
:timpul – audientza – momentul …. acivitatea cultural – artistica …
Am cam fost mintit (driblat -prin eschive neaoshe ) …dar
totushi oferea certitudinea care o promiteau. PIna la urma
chiar daca a onorat cu prezentza ..a fost un „ushor fiasco „…
cu specific de – alanDala – A trebuit sa „sa -mi cer scuze ”
ca segventza n-a functionat dupa protocol…Asha ‘s rumanii …!
JD-USA

jan dinu 23-09-2013 - 06:26

—————- ROSIA MONTANA DATA DE POMANA ————— !!!!!
Doar de veti fi mai multi puteti reushi !!!!
JD-USA

IngerAlbastru 23-09-2013 - 07:53

Ce calificare are acest cetatean ca nu-l cunosc, insa prevad un dezastru ca de obicei tovarasi total necunoscatori in materie merg pe teren si graiesc doar sa nu taca. Bacsisul deja-i luat daca si firmele straine sint prezente la vizita speciala.
Englezii pun pe canadieni la munca sa nu apara Chuck din UK pe lista care finanteaza proiectul ca nu degeaba a cumparat o mare parte deja din Transilvania fara sa atraga atentie cu asta omenirii din zona. Nu-i chiar senil cum s-ar vorbi de el, ma-sa o sa-i dea si tronul daca afacerile merg bine ca este nevoie de tiare, coroane ca se nasc multi copiii in familie si bunica le ofera cadouri de nunta de sute de mii de lire sterline. Legati-va opincile pana le mai gasiti ca vine iarna grea.

jan dinu 23-09-2013 - 09:28

— MULTUMIRI — ziarului — GINDUL — pentru atentia acordata
protestatarilor de ultima zi shi felul cum a fost tratata mai ales
prin imaginile foto ! O buna ocazie shi pentru – ZIUA VECHE –
de-a fi mai receptiva la urmatoarea manifestare !!!
JD-USA

misu 23-09-2013 - 16:38

Din ziarele romanesti :
Vă prezint astăzi schema afacerii Roşia Montană. O schemă care vorbeşte de la sine cât de „onorabil” este proiectul şi cine câştigă, de fapt, de pe urma lui. Cu precizarea că graficul de mai jos este realizat chiar de către reprezentanţii Gabriel Resources (fiind cuprins în raportul Gabriel pe anul 2012, făcut public pe 14 martie 2013). Ce arată această schemă? Că există un Gabriel Resources, cu sediul în Yukon (Canada), care deţine în proporţie de 100% subsidiara Gabriel Resources cu sediul în Insulele Barbados, care deţine subsidiara Gabriel Resources cu sediul în Olanda, care deţine subsidiara Gabriel Resources cu sediul în Insulele Jersey, care deţine 80,69% din RMGC. La capătul „lanţului trofic” se află exploatările de la Roşia Montană şi Bucium şi partea română – Minvest. Cu precizarea că Rom Aur SRL, deţinută de Gabriel Resources Olanda, unde, după cum se poate vedea, statul român nu mai deţine nicio acţiune (!), are licenţă de explorare la Băişoara (jud. Cluj).

În Canada nu există vreo lege care să reglementeze activităţile companiilor miniere în alte ţări (detalii aici). Olanda are, la rândul ei, o legislaţie foarte permisivă atât pentru firmele miniere, cât şi în domeniul financiar. Insulele Barbados şi Jersey sunt, pur şi simplu, paradisuri fiscale. Practic, prin această construcţie piramidală, Gabriel însumează toate facilităţile şi lipsa reglementărilor din toate aceste ţări! Cine îşi imaginează că beneficiile (profitul) statului român , dincolo de distrugerile de mediu/patrimoniu şi de costurile sociale, vor putea fi urmărite şi încasate este ori naiv, ori, pur şi simplu, prost. Sau îl cheamă Victor Ponta, Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu & Co. Mai mult, aceeaşi schemă demonstrează că tragerea la răspundere a companiei (companiilor) pentru nerespectarea diferitelor obligaţii şi promisiuni asumate va fi, practic, imposibilă. Cine să răspundă: căsuţele poştale din Barabados şi Jersey?

(ne0onorabilul zgonea si-a dat arama pe fata imbracand ca si seful lui ponta uniforma de miner rmg !! mai e nevoie de dovada tradarii la varful elitei ?/
O intrebare ; care este raportul voturilor pentru psd : cele di Rosia vs cele di restul tarii ?? tre’ sa fii si cretin sa lansezi asa ceva pe sticla !!!.

jan dinu 23-09-2013 - 18:37

Multumesc pentru aceasta – informare – lamuritoare – !
JD-USA

pensionar 24-09-2013 - 21:31

N-am retinut,a fost intampinat cu fanfara militara si garda de onoare? Cu painica si ceva sarat? Mi se pare umilitor ca un presedinte al parlamentului sa imbrace uniforma respectiva. Ce-a rezolvat,in final? Veni,vidi,vici,visum=daca memoria nu ma lasa,cei 4 ani de latina i-am facut pri 68-71. Cum subiectul era legat ,strict,de o vizita ,,istorica,,nu vad sensul replicilor dure dintre voi? Cu ce va incalzesc? Se schimba ceva,scapam de cianura?

pensionar 24-09-2013 - 21:40

Misule,am inteles,e O.K ! Se vor imbogati iar cativa ,,compatrioti,, si vom pierde noi,majoritatea populatiei. Ca de fiecare data,din 90 incoace. Avem ape plate,ape minerale la fel. Din belsug ! Pe cand ape cianurate,la bidoane de 5-10 litri???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult