Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce compromis le-a propus Băsescu liderilor USL

Ce compromis le-a propus Băsescu liderilor USL

scris de P.C.R.
171 Afisari

Preşedintele Traian Băsescu le-a propus, marţi, partidelor parlamentare din opoziţie să participe la lucrările consultative ale unui comitet în care se va încerca să se anticipeze care vor fi efectele deprecierii situaţiei unor state din zona Euro asupra României, dar şi un compromis pe marginea subiectelor referitoare la reorganizarea administrativă a ţării şi revizuirea Constituţiei.

‘De ce am considerat că trebuie discutat şi cu Opoziţia? Pentru că am observat multe puncte comune anunţate şi am crezut că este locul unui compromis, plecând de la faptul că sunt şi câteva lucruri asupra cărora nu se pot face compromisuri. Ca spre exemplu, votul legat de numărul de parlamentari. Am observat că aţi prezentat un program care vizează crearea celor opt regiuni, practic opt judeţe, conform actualei Constituţii şi am observat că sunteţi de acord cu numărul de 300 (de parlamentari – n.r.), ceea ce lasă locul compromisului. Cu atât mai mult cu cât pe fondul reorganizării administrative, ideea dvs de reprezentare a teritoriului, într-o Cameră separată, mi se pare rezonabilă atâta timp cât se respectă numărul de 300 de parlamentari, pentru care populaţia a dat un vot’, le-a spus Băsescu co-preşedinţilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

El a precizat că respectivul compromis, pe care, în primul rând el îl face ‘în faţa românilor’, este condiţionat de crearea celor opt judeţe mari, pentru a avea reprezentare într-una dintre Camere.

‘Vă propun un compromis şi o privire legată de cele două subiecte, în paralel. Deci, reorganizarea şi Constituţie. (…) În acelaşi timp, vreau să vă invit ca în perioada următoare să participaţi la lucrările consultative ale unui comitet în care să încercăm să anticipăm care vor fi efectele deprecierii situaţiei unor state din zona Euro asupra României, cu atât mai mult cu cât peste 20% din activitatea bancară din România desfăşurându-se de către bănci care provin dintr-un stat extrem de afectat. Nu în ultimul rând, vreau să vă spun în modul cel mai deschis că solicit sprijinul Opoziţiei în mişcarea acestor două proiecte’, a completat Băsescu.

Vezi alte detalii despre discutii aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult