Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce declaraţii a făcut Băsescu legat de votul de duminică

Ce declaraţii a făcut Băsescu legat de votul de duminică

scris de D.P.
167 Afisari

Președintele Băsescu a declarat, vineri seară, cu câteva ore înainte de încheierea campaniei electorale pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, că Guvernul și Ministerul Afacerilor Externe încearcă să obstrucționeze votul cetățenilor români din străinătate.

presedinte basescu traian„A fost evident faptul că membrii Guvernului și MAE încearcă să obstrucționeze votul cetățenilor români din străinătate. MAE german a demontat afirmațiile lui Victor Ponta că nu se pot înființa secții de votare înafara consularelor. Este clar că Guvernul nu a vrut să îi lase pe românii din străinătate să își exercite în număr mare dreptul constituțional de a vota”, a spus Băsescu.

Șeful statului și-a exprimat dezamăgirea față de numirea lui Meleșcanu în funcția de ministru de Externe, în locul lui Corlățean.

„Am constatat că speranța mea în numirea lui Meleșcanu a fost una deșartă. El a continuat poziția incorectă a predecesorului său, Titus Corlățean, care a spus că nu se pot organiza alte secții de votare decât cele din primul tur. Este o minciună”, a continuat Băsescu.

Președintele a mai făcut apel la toate partidele politice implicate în turul doi să își trimită observatori în toate secțiile de votare.

„Fac un apel la toate partidele care sunt reprezentate în turul doi să își trimită reprezentanții în secțiile de vot, altfel ele însele vor contribui la obstrucționarea votului”, a adăugat președintele.

Președintele Traian Băsescu a i-a rugat, vineri seară, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Cotroceni, pe românii din străinătate să meargă la vot pentru a-și alege președintele.

”Peste câteva ore se încheie campania pe care și eu am urmărit-o ca cea mai mare parte a românilor cu foarte mult interes. La mine a existat un interes suplimentar pentru că după 10 ani voi preda ștafeta funcției de președinte”, a declarat președintele.

”Primul meu mesaj către români este să meargă la vot indiferent unde s-ar afla, românii trebuie să meargă la vot. Știu foparte bine în România votul nu e obligatoriu. În acest moment se trece într-o altă etapă și ar fi rău pentru viitorul țării dacă românii indiferent unde s-ar afla și indiferent cât de greu le-ar fi nu ar face efortul ca mâine să meargă la vot”, a copntinuat Băsescu.

”O mențiune specială fac pentru cei 3,5 milioane români din străinătate. Ei au mai avut o importanță capitală în continuare proceselor de modernizare a țării în 2009. Ca om care a simțit solidaritatea românilor din străinătate îi rog în mod special să meargă la vot. Știu că e un efort suplimebntar pentru ei pentru că secțiile de votare sunt la distanțe mari. Le cer cheltuieli mai mari decât pentru românii din țară care au secțiile de votare aproape dar îi rog să înțeleagă că e esențial să se prezinte la vot să își aleagă președintele”, a subliniat șeful statului.

”Nu le spun româniloe cum să voteze, dar îi rog să își exercite dreptul constituțional de a vota, oricât de greu le-ar fi”, a mai spus Traian Băsescu.

Fac apel la români, la băsisți, să vină duminică la vot și să nu își lase țara pe mâna unor demagogi care au în spate hoarde de corupți pe care trebuie să îi servească”, a încheiat președintele.
Traian Băsescu le-a dat celor doi candidați la prezidențiale un drept la replică, cu câteva ore înainte de încheirea campaniei prezidențiale.

„Anumiți politicieni din același partid au încercat tot felul de amenințări cu pușcăria, care sunt specifice din anii 50, pe vremea când domnea Ana Pauker prin România și acum văd că le-a preluat și candidatul PSD la prezidențiale. În toată activitatea mea, Victor Ponta nu va găsi încălcări de lege”, a spus Băsescu.

Șeful statului a reafirmat că atunci când se află față în față cu premierul, Victor Ponta este doar un „pisicuț”. Traian Băsescu a mai spus că va publica pe contul său de Facebook și un filmuleț care va demonstra acest lucru.

„În ceea ce privește mult discutata casă, nu am cerut nicio locuință anume. Unui fost președinte, conform legii, trebuie să i se asigure o reședință, în care să i se poată asigura și paza. N-am cerut decât aplicarea legii. Dacă Victor Viorel Ponta vrea s-o aplice, e problema lui. Nu stau cu căciula în mână la un plagiator. Apropo de jignirile din această campanie, îmi mențin punctul de vedere că atunci când e față în față cu mine, Ponta e ca un pisicuț. Cum ajunge în fața unui microfon sau la TV, devine un erou”, a completat președinte.
Președintele Băsescu a comentat refacerea Uniunii Social Liberale, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Inclusiv azi, când înțeleg că s-a refăcut USL prin semnarea și cu Tăriceanu a unui acord, am înțeles că regimul Băsescu e odios, eu fac următoarea afirmație: ce au făcut azi liderii alianței de stânga e o înșelătorie odioasă. Cum poți să reînființezi USL cu Partidul Liberal Reformat, care nu e înregistrat. Hai că domnul Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiță Dandanache, e pe un pod și crede că e pe altul, e în față cu Chireasc și îi spune Chifu, vârta la unii oameni pot produce efecte, dar mă așteptam ca măcar ceilalți să realizeze că omul ăsta nu are un partid”, a mai spus Băsescu.

Președintele reamintește că „în regimul său odios” de 10 ani, liderii alianței de stânga au fost la putere timp de 8 ani.

„Azi văd un tandem: Ponta – Tăriceanu. Eu mi-am început primul mandat în decembrie 2004 și îl voi termina în decembrie 2014, 10 ani. În acest regim odios, din 2004 până în 2008, premier a fost Tăriceanu. Din decembrie 2012 până în decembrie 2014, premier e Ponta, trei ani. Patru plus treiu sunt șapte ani în care premieri au fost ei. Să mai punem un an, 2009, în care PSD, inclusiv Ponta, au fost la guvernare, iar Ponta în guvern. Așa numitul regim Băsescu de 10 ani înseamnă 7 ani cu Tăriceanu și Ponta premieri și un an cu PSD la guvernare, deci 8 ani din 10 au fost la putere”, a mai spus șeful statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS