Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce fel de relaţie poate exista între Ponta şi Băsescu

Ce fel de relaţie poate exista între Ponta şi Băsescu

scris de M.A.
411 Afisari

Victor Ponta, desemnat premier, a declarat sâmbătă că între el şi Traian Băsescu poate exista o relaţie constituţională, instituţională şi legală.

Victor Ponta si Traian Basescu

Victor Ponta si Traian Basescu (foto: presidency.ro)

Victor Ponta a afirmat, într-o conferinţă de presă, că România va experimenta „o coabitare” între un preşedinte care reprezintă PDL şi el, care reprezintă „opoziţia la ce înseamnă PDL”. „Ca om al legii, consider că o relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării. Nu pretinde că ar putea fi şi o relaţie personală, dar o relaţie constituţională, instituţională şi legală este de dorit”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

„Ca om al legii şi al dreptului, consider că o relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării. Nu voi pretinde şi nu cred că e cazul să pretindem că ar putea fi şi o relaţie personală. Nimeni nu se aşteaptă la lucrul acesta şi nu este cazul, dar, din punctul meu de vedere, o relaţie constituţională, instituţională şi legală este de dorit în acest moment”, a spus Ponta.

Victor Ponta a adăugat că, în cazul unor noi conflicte între premier şi preşedinte, el ar fi cel care ar avea mai mult de pierdut. „Noi conflicte politice şi instituţionale în această perioadă extrem de dificilă nu ar face decât să prejudicieze ambele părţi. Domnul preşedinte Traian Băsescu, ca un om politic experimentat şi care se află spre finalul mandatului său politic, poate că are mai puţin de pierdut decât mine. Eu sunt la începutul carierei mele politice la nivel înalt şi, repet, îmi doresc şi am capacitate de a aplica o relaţie instituţională şi legală care să funcţioneze”, a declarat Victor Ponta.

Ion Iliescu s-a răzgândit

La numai o zi după ce declarase, pentru „Gândul”, că Victor Ponta nu trebuie să-şi asume guvernarea în acest moment, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-schimbat poziţia, susţinând că preluarea puterii de către USL este o soluţie bună. Mai mult, liderul social-democrat spune că USL poate coabita o perioadă cu preşedintele Traian Băsescu, nefiind cazul ca acesta să fie suspendat acum.

„Este o zi benefică pentru PSD care a reuşit să înfrângă actuala putere care s-a prăvălit din cauza guvernării pe care a avut-o”, a declarat, pentru „Gândul”, Ion Iliescu.

Referitor la ultima sa declaraţie potrivit căreia Ponta nu ar trebui să preia conducerea Guvernului, Iliescu a spus: „Asta a fost o părere a mea de ieri (joi, n.r.), pentru că am considerat că ar fi mai benefic un guvern de serviciu, de tranziţie. Dar după cum stau lucrurile, poate că nu e rău că şi-a asumat guvernarea şi că formează un guvern care să pregătească alegerile”.

Întrebat de o eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Ion Iliescu susţine că nu este cazul. „Preşedintele a acţionat cu prudenţă, a făcut o numire corectă, şi este posbil ca USL să poată coabita cu acesta o perioadă de timp”, a spus el.

44 comentarii

BULA 28-04-2012 - 17:15

Basescu e tap si Ponta e capra, in show-ul regizat de FMI.

Pribeagul 28-04-2012 - 17:39

Iliescu si Ponta, ca sa cistige timp, aplica ca tactica taraganeala.

N-au cum sa nu-l suspende pe Basescu.

Ramin la parerea ca pentru USLul ar fi bun un guvern de uniune. Si in acest caz, USLul ar guverna.

Preluarea guvernarii poate insemna ceva, ceva cistig la alegerile locale (cistig asigurat si in cazul guvernului de uniune, se stie cine-i seful!) si posibile pierderi la alegerile generale.

Traian Basescu 28-04-2012 - 17:51

Da numai ca ca ailalti (afara de UDMR) nu pun botu’ la guvernul de uniune nationala. USL-ul trtebuie lasat sa-si rupa gatul de capul lui. Opozitia PDL va fi cat se poate de constructiva la vot, insa va puncta fara mila toate rateurile si neinmplinirile USL-asilor 😉

Oricum ar fi un spectacol unic (pe care-l astept cu nerabdare) sarutul lasciv si pasional dintre Ponta, Hunor si Antenescu. Nu-i asa?

Hasta la vista baby…

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă… 😉 😉 🙂

Pribeagul 28-04-2012 - 18:21

Ceilalti, exceptie PDL, sprijina, conform declaratiilor, chiar un guvern USL. Nu cred ca s-ar da in laturi sa participe la guvern. Crezi ca Diaconescu, de exemplu, n-ar multumi oricui daca ramine in functie?

PDL, sub conducerea lui B, ar putea sa faca un mic efort, in interes national, bineinteles. 🙂

Traian Basescu 28-04-2012 - 19:02

Nu ai inteles. Ponta e un idiot inept. Asta nu e nici o noutate si nici o tragedie. 90% din PSD-isti sunt la fel. Restul de 10% care prezinta oarecari urme de inteligigentafiind excroci de cea mai joasa speta. Vezi de exemplu Nastase si Severin.

Interesul national cere ca imbecilitatea si gaunosenia PSD-ista sa fie data in gat inainte de alegeri, pentru ca dupa alegeri natiunea ramane cu PSD-ul agatat de gat. Din acest motiv PDL nu se va alatura nici unui guvern de uniune nationala.

PSD-istii trebuie lasati sa faca minunile pe care s-au laudat ca le vor face. Eu le voi da tot sprijinul. Daca sunt capabili sa faca miracolele cu care s-au laudat ii sprijin in mod onest. Daca nu atunci imi voi face datoria de presedinte si le voi cere in numele natiunii sa-si indeplineasca promisiunile. Ghici cum vor reactiona ciumpalacii care asteapta sa curga rauri de parale si care vad ca o duc in fiecare zi tot mai prost?!

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Traian Basescu 28-04-2012 - 19:17

PS. Sper ca ceilalti (mai ales UNPR-ul) sa participe la guvernul lui Ponta cu Diaconescu cu tot.

UNPR-ul a fost o unealta utila a guvernarii dar poate deveni un balast greu de purtat in campania electorala daca ramane alaturi de Boc.

Daca insa UNPR se lipeste de guvenrare va insemna guri in plus de hranit pentru Ponta si mai multe conflicte interne in USL generate de moflujii ce trebuie dati la o parte pentru ghiftuirea noilor veniti. Ca sa nu mai vorbim de munitia gratis furnizata noua in campania electorala…

Dupa cum am mai spus. Interesul national dicteaza ramanerea PDL in afara oricarei combinatii guvernamentale pana la alegeri. USL-ul trebuie sa aiba ocazia cinstita de a-si frange gatul fara nici un fel de circumstante atentuante….

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Pribeagul 28-04-2012 - 20:16

Chiar daca ai vrea sa fii serios, cine te crede?

Ti-a mers vestea peste mari si tari ce poama esti. 🙂

Nu demult ai spus ca niciodata nu-l vei confirma pe Ponta.

Lumea se asteapta sa-l porti pe ici-colo si pe urma sa-l faci premier pe… Boc. 🙂

urbos 28-04-2012 - 20:25

Eu as zice sa nu-i mai intretii boala mintala adresandu-i-te ca si cum ar fi Kioru. E doar un prapadit lingator de cururi si de blide printre straini. Doarme cu portretul Kiorului deaspra patului, atat e de imbecil. Si se mai mira ca e un ratat, oriunde ar pleca.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 28-04-2012 - 20:41

Hahaitule , hai fa un efort si publica angajamentul turnatorului urbos/sanducu dobre, in care se angaja sa preia si sa ridiculizeze toate sagetile trase impotriva actualului presedinte TRAIAN BASESCU, esti cel mai in masura. ….

Pribeagul 28-04-2012 - 21:00

Hai urbos, e doar un joc.

Omul scrie bine, este rational, si printre putinii cu haz. Joaca un rol, la fel cum altii imita fel de fel de personalitati sau… animale.

Poate fi, in realitate, un sustinator al lui… Antonescu. 🙂

Nu pot sa cred ca tu ai putea considera un asemenea joc… razboi de exterminare. 🙂

urbos 28-04-2012 - 21:17

Scrie bine? E rational?
Haz? Rade singur.
E un imbecil sinistru, de care radem bineinteles, cu atat mai mult cu cat se screme mai tare sa para vesel.

Ciu Huhu 29-04-2012 - 10:13

JOS DICTATORUL BASESCU, HUUUUOOOOO!!!!!!

urbos 28-04-2012 - 18:10

N-au ce sa piarda la generale, ca starpiturile basiste nu isi pot reveni in veci. In plus, USL ar organiza alegerile, deci PDL nu mai poate miza pe furturile pe care le pusese la cale, iar 15% cat minteau ca au in sondaje se transforma in 5%.
Din cauza asta e posibil ca animalul imputit Ungureanu sa ramana in provizorat mai mult timp.

Pribeagul 28-04-2012 - 18:28

Oamenii, ca intodeauna, au de la o schimbare asteptari mari, greu de indeplinit.

Marimea provizoratului este inca in mina lui Hahaila.

Traian Basescu 28-04-2012 - 19:03

Rezon. Vezi ca ai inteles?

urbos 28-04-2012 - 20:02

Daca ramane provizoratul, atunci nu exista asteptari de la Ponta, caci nu va guverna el. Hotaraste-te.

Pribeagul 28-04-2012 - 20:23

urbos
28-04-2012 at 18:10

„N-au ce sa piarda la generale,”

La asta ma refeream.

Si 2, alta poveste: Marimea provizoratului este inca in mina lui Hahaila.

urbos 28-04-2012 - 20:41

Aha.

Eu voi spune acelasi lucru, ca nu au ce sa piarda la generale, din mai multe motive. Unul este ca pana la alegeri nu e strict necesar sa faca mare lucru, timpul fiind scurt, va fi de ajuns sa faca exerciti de imagine, chiar daca n-ar fi in stare sa faca si ceva ca lumea. Dupa ce dezastru e acum, e usor sa faci chestii „spectaculoase”. Si daca opresc contractele cu aurul si cuprul de exemplu si va fi destul.
Apoi din nou, timpul fiind scurt, ura fata de PDL nu se va stinge atat de repede, chiar daca USL s-ar descurca prost..
Si din nou, ce ar pierde, daca ar pierde, ar fi cel mult in favoarea unui PPDD, caci PDL-ul daca nu va mai organiza alegerile, risca sa nu mai intre in Parlament.

Traian Basescu 28-04-2012 - 17:45

Ce evolutie fulminanta nene!

De la „Jos Basescu!!!” si „Basescu suspendat!!!” ati ajuns la „Hai ma ca pana la urma e baiat bun”.

In rest reactia dinte mine si Ponta va fi exact reactia dintre sarpele boa si gaina. Ca sa nu aveti nici un fel de dubii, Ponta joaca cu mult talent rolul gainii… 😉 😉 😉 😉

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Uite asa incepe alienarea alegatorului USL-as cu creierasul cat nuca. De la „Iesi afara/Javra ordinara!” si „De-mi-sia!!!” la „coabitare” a fost o evolutie fulgeratoare. Din pacate (pentru ei) genul asta de evolutie ii va face cu nervii pe alde urbos si ceilalti USL-asi ca el care mai fac umbra pamantului doar in speranta ca ma vor vedea pe mine inhatat. Cum zicea Maurice Druon „Fericirea unora….” Nu-i nimic bai baieti. o sa va obisnuiti cu ideea asa cum v-ati obisnuit cu ea si in 2009 can s-a infipt PSD-ul la guvernare. Ca doar fara manevra aia pierdeam prezindetialelel….

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă… 😉 😉 🙂

Sa traiti bine bai USL-asilor!!!

Pribeagul 28-04-2012 - 17:55

Sa nu te culci pe laurii… infringerii.

Deocamdata, USLul te-a trintit.

Care-i miscarea? Te-ai facut baiat cuminte si Ponta va fi premier sau… iti iei rapid revansa?

urbos 28-04-2012 - 17:59

Viermele asta basist vorbeste singur, se crede Kioru, cica rade, dar de fapt grohaie de ciuda. Hahahaha!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 28-04-2012 - 18:06

Turnator imputzhit , tu nu te crezi doar un simplu ka .kh.att., hai dispari ca nu mai este nimeni pe forum care sa fi trait din cuninlingus ca tine ma ka. kha ttule!

ANCUTA 28-04-2012 - 21:11

Dobre,
Imputitule,
Turnatorule,
Parul tau cret si blond te va da de goal iar colonelul Docinoiu va fi razbunat.
Am cateva poze de la dl. DXN!
Cand le voi publica o sa ma rogi sa me-o lingi!
De sus in jos.
Nici n-ai sesizat Sandule ca de fapt
DXN=Docinoiu.
Mori IMBECILULE.
Vorba lui DXN:
urmeaza Cucernicu’ (pardon MILOSUL)

PARAIPAN 28-04-2012 - 22:45

Publici pe dracu scarba

Traian Basescu 28-04-2012 - 19:12

Eu ma culc pe laurii victoriei. Ceea ce parea o infamie de neconceput pentru ULS in Martie a devenit azi o mare victorie.

Revansa mi-am luat-o deja. Zervzecii aia au venit la butoane in momentul in care criza europeana a datoriilor suverane e la cateva luni distanta de apogeu. Efectele sale asupra economiei romanesti vor fi crancene. Chiar si pentru un baiat iscusit si abil ca Boc ar fi fost o provocare uriasa, mai ales in conditiile in care toata lumea il faulta si injura. Pentru fauna din jurul lui Ponta va fi insa asta va fi o incercare ucigatoare. Prabusirea monedei nationale, a obligatiunilor statului si mai ales cea a veniturilor reale ale oamenilor vor pune cruce oricaror sperante de guvernare pentru USL.

E dupa cum am mai spus o uriasa victorie. in plus Ponta e atat de ahtiat dupa putere incat renunta la singura chestie care care unea USL-ul si anume la „Jos Basescu!”

Deci USL-ul nu m-a trantit ci s-a trantit in capcana mea. Doamne iti multumesc!

Europeanuul 28-04-2012 - 19:28

Poanta este ca majoritatea electoratului s-a educat intre timp, nu mai este asa de prost (ca nuca, sau cum ziceai tu mai sus). Esti depasit de timp, cine mai pune azi botul la jocurile tale?

Pribeagul 28-04-2012 - 20:05

Ia, spune drept! Guvernul Ponta va primi investitura, sau il plimbati pe Ponta, asa, sa aiba si el o treaba.

Traian Basescu 28-04-2012 - 22:08

Cred ca am mai spus-o cel putin inca odata e acest forum: Piticu’ Boc are consemn crancen sa voteze pentru investitura guvernului Tonta si sa nu depuna nici o motiune de cenzura.

Daca il manaca Aghiuta sa faca vreo acrobatie la momentuyl nepotrivit il halesc pe Boc cu fulgi cu tot. Da’ nici nu se pune problema! Mititelu’ e cuminte, ascultator si nu iese din sfatul meu. In plus saracutul de el, oricat ar face miticii misto pe seama lui, e destept foc si a inteles perfect manevra ce va provoca ruperea gatului lui Ponta.

Ciu Huhu 29-04-2012 - 10:11

Jos dictatorul Basescu, huuuooooo!!!

Europeanuul 28-04-2012 - 18:20

1. Speram ca numarul uslasilor care subscriu la valorile lui urbos sa nu depaseasca pragul de 5%.

2. Oamenii inteligenti si competenti nu se pozeaza „smecheri”. Tu nu ai flair de statesman (sorry, tu pari a fi un pui de comunist, arogant si prost educat – un smecher prost). PDL trebuie sa se descotoroseasca de imaginea ta.

urbos 28-04-2012 - 18:29

N-ai tu fata sa vorbesti despre valorile mele, in afara de a mesteca cacat, nu faci altceva. Pe taraturi ca tine se bazeaza ideologiile ticaloase. Te dai democrat dar esti o canalie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 28-04-2012 - 18:40

La capitolul ,, canalie si mestecatul kkt-ului” nu te intrece nimeni peacilea turnator nenorocit sanducule dobre esti…NEC PLUS ULTRA …

Europeanuul 28-04-2012 - 18:51

Las-o asa cum este. Liberalismul nu are nimic comun cu rasismul si pompierismul tau ieftin. Bau-bauri, retorica bombastica de 3 parale, hiperbole gongorice si injurturi este tot ceea ce poti scoate din tine.

Europeanuul 28-04-2012 - 21:32

Urbosule, pe linga injuraturile si stilul tau porcos (de cea ma joasa speta) in posturile tale ai adus deseori si atacuri “generalizate“ la adresa evreilor. In cazul in care m-am inselat eu, atunci admite aici in public ca evreii nu-ti sint cu nimic inferiori din punct de vedere biologic, intelectual si/ sau dpdv a caracterului determinat.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 29-04-2012 - 01:57

EURO penne–-,,. In cazul in care m-am inselat eu, atunci admite aici in public ca evreii nu-ti sint cu nimic inferiori din punct de vedere biologic, intelectual si/ sau dpdv a caracterului determinat.”–-Nici nu este nevoie de …EVREI in abordare cu primitivi ca neanderthalieni verdani ,de factura urbos/sanducu dobre TURNATOR cu acte dovedite&digide menthu au-aut-istu , de alamicu nu pomenim ca-i TITAN al …gandirii, iar gogu/parai-pani IDEM; Fac fata IO singur TZAGANul LORD prin comparatie cu DEJECTIILE fekka. loide!IO – – प्रिंस Parpanghel Carpathian i-am TERMINAT si deacusica adaug la FALA mea de TZAGAN si TITLUL LORD TERMINATOR de ….alde urboase-fekka.loide…DIXIT

Traian Basescu 28-04-2012 - 19:26

Mai baieti,

Nu va certati! Bateti-va!

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă… 😉 😉 🙂

dxn 28-04-2012 - 22:50

745035 ???

ANCUTA 28-04-2012 - 22:55

Ceva devine interesant.

dxn 28-04-2012 - 22:54

739 sau 128?

Europeanuul 28-04-2012 - 20:50

Daa, politician eficient prin excelenta. Nu stium cum sa-ti spun dar oamenii sclipitori, inteligenti nu prea obisnuiesc sa se laude (sau sa se bata cu caramadia-n piept, pe smechereste zis;)

P.S.
Tu ai fi fost bun de un marktschreier (cheap-Jack).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 29-04-2012 - 13:45

Imaginea noului Premier este umbrita in prezenta trayanului !

digital 29-04-2012 - 14:09

du-te mă dreq!!!
nu vezi cât ești de retardat,cu denumirea aia ridicolă?!
nici nu-ți mai răspund că ești prea prost!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 29-04-2012 - 14:38

–-,,denumirea aia ridicolă?! „––Este o CALITATE , nu trebuie sa te sifoneze chiar pe tine pennsi au-aut -IST, si intradevar ar fi o pierdere inestimabila sub aspect intelectual daca ai renunta sa mai intervii pe forum. mai gandeste , ce dreaq ma’h fallusiene!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 29-04-2012 - 15:06

–- ,,,am zis că nu-ți mai răspund, Ție-îți-ți,mă animal retardat,nu că nu mai scriu sau intervin pe forum(ai vrea…”– Chiar mi-ai fi lipsit ,si mi-am propus da extrag un segment din tine fekka. loidule .si intr-un vas Petri cu capac (DUBLU , ca dampfull tau ) este penetrant , nu ideatica, carevasazica …lipseste cu desavarsire !Ha -hanimale, azi te cocosez, iarasi ! Ieri am fost retinut cu tine, si ai crezut ca te crutza zilnic, noa’h cacastorkule!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult