Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce functie a inventatat PSD pentru Liviu Dragnea

Ce functie a inventatat PSD pentru Liviu Dragnea

scris de P.C.R.
4 afisari

Liviu Dragnea ramane om de baza in PSD. Dupa ce saptamana trecuta si-a dat demisia din toate functiile, fostul ministru a avut miercuri o intalnire cu liderii de organizatii ai partidului.
liviu dragneaLiviu Dragnea a declarat că va rămâne în PSD pentru a se ocupa de coordonarea realizării ofertei politice a social-democraților pentru perioada 2016-2020, pentru a susține acțiunea guvernamentală a premierului și pentru a-i fi partener lui Victor Ponta în negocierile din cadrul coaliției.

„Daca pleci, plecam si noi”, i-au spus acestia. Si l-au convins sa se razgandeasca, dupa ce i-au dat o functie care nu a mai existat pana acum – coordonator al programului politic. „Nu as fi vrut sa fiu muncitor necalificat la partid”, le-a spus Dragnea colegilor sai.
Mai multi lideri ai organizatiilor PSD din tara au venit la Bucuresti hotarati sa il convinga pe Liviu Dragnea sa revina asupra demisiei si sa se intoarca in fruntea partidului. Ca ultim argument, unii ar fi fost dispusi sa plece si ei o data cu el.
Dumitru Buzatu, presedinte PSD Vaslui: „Eu cred ca noi trebuie sa ii cerem lui Liviu Dragnea sa renunte la demisia din functia de presedinte executiv.”
Paul Stanescu, vicepresedinte PSD: „Ce a facut Liviu Dragnea noi toti cei care suntem membri CEx am facut acelasi lucru – vicepresedinti, primari. Am facut acelasi lucru… Eu, ca vicepresedinte, demisionez. Corect ar fi sa demisioneze toti colegii din CEx”
Niculae Badalau, presedinte PSD Giurgiu: „Noi l-am desemnat sa organizeze referendumul, noi l-am desmenat sa conduca referendumul si noi si el am mobilizat oameni la vot.”
Si l-au convins pe Liviu Dragnea, dupa ce au inventat pentru el o functie care nu exista in statutul partidului.
Victor Ponta, presedinte PSD: „Liviu Dragnea va fi coordonatorul proiectului nostru 2016-2020. In ceea ce ma priveste, ca lider al PSD, va fi in continuare partenerul meu in ceea ce am inceput în 2010 si ceea ce cred ca vom continua cu succes si in 2016.”
Iar Dragnea a acceptat propunerea, mai ales ca la inceputul discutiilor le-a transmis, in gluma, colegilor sai ca „nu ar fi vrut sa fie muncitor necalificat la PSD”.
Liviu Dragnea: „Adica sa vin in sediu fara sa am un job, vin, dar nu vin sa stau aici in permanenta. Nu am de gand nici sa ma evapor, nici sa fug din partid. Raman in continuare la dispozitia partidului.”

Întrebat dacă ia în calcul să-și reia funcția în partid dacă la recursul de la ÎCCJ în dosarul „Referendumul” va avea câștig de cauză, Dragnea a spus: „Să ajungem acolo”.
„Până la urmă, v-am spus. În 2007 nu aveam nicio funcție când am preluat atribuții de organizare, de secretariat general și celelalte lucruri pe care le-au stabilit colegii mei astăzi. Vreau să vă spun că o funcție este importantă, dar nu este cea mai importantă. Cel mai important este omul și ceea ce poate să facă pentru o organizație politică, instituțională sau altceva”, a spus social-democratul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult