Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce îi răspunde Crin Antonescu lui Traian Băsescu

Ce îi răspunde Crin Antonescu lui Traian Băsescu

scris de P.C.R.
5 afisari

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, desemnat pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a declarat marţi seara, la Palatul Parlamentului, că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu este una inacceptabilă – de ameninţare şi intimidare a partidelor politice din România şi a instituţiei fundamentale a democraţiei constituţionale româneşti.

Crin Antonescu

Ce îi răspunde Crin Antonescu lui Traian Băsescu

„În ultimele săptămâni şi astăzi, în Parlamentul României, în deplină conformitate cu Constituţia, în deplină conformitate cu toate legile din această ţară, cu regulamentele celor Camere şi regulamentul de şedinţă al Camerelor reunite, parlamentari români au luat decizii privitoare la funcţionarea Parlamentului României. Nimeni, nici preşedintele României, nici altă instituţie sau persoană, nu poate cenzura dreptul reprezentanţilor, membrilor Parlamentului României, care este organismul reprezentativ suprem al poporului român, citez din Constituţie, care este singurul izvor de lege, singurul legiuitor legitim conform Constituţiei, poate interzice acestui for să ia decizii în Parlament în limitele Constituţiei şi privitoare la funcţionarea Parlamentului. Astăzi au fost schimbate printr-un vot foarte clar, foarte constituţional, foarte regulamentar, nişte persoane. Nu au fost în niciun fel atacate sau puse în discuţie. Au fost aşa cum de atâtea ori s-a întâmplat, se întâmplă în jocul politic democratic inclusiv în România, schimbate nişte persoane. Majorităţi politice evidente, categorice, şi-au exprimat dreptul de a lua decizii şi le-au luat. Nici eu, nici ceilalţi lideri politici pe care preşedintele Traian Băsescu a încercat să-i ameninţe, nu ne temem de Traian Băsescu. Dacă ne temeam de Traian Băsescu, astăzi România ar fi fost o ţară în care într-adevăr nu mai exista democraţie”, a declarat Crin Antonescu.
„Niciunul dintre noi nu acceptă un asemenea ton, niciunul dintre noi şi niciunul dintre partidele pe care le conducem nu acceptă dreptul nimănui de a ne ameninţa, de a ne intimida sau de a ne dicta ce să facem. Suntem reprezentanţi şi în slujba alegătorilor noştri, ca partide, şi în slujba poporului român în ansamblul său, ca parlamentari. Dorim o justiţie corectă, eficientă, depolitizată. Nici eu, nici Victor Ponta, nici Daniel Constantin, nici Kelemen Hunor, nici Gabriel Oprea, nu avem, nu am avut, şi nu vom avea dosare pe care Justiţia să le închidă, aşa cum dl Traian Băsescu are. Nu am provocat niciun fel de contravenţie sau infracţiune vreodată. Suntem oameni care îmbrăţişăm, susţinem, (…) toate valorile europene, toate instituţiile europene în primul rând o justiţie corectă, eficientă, depolitizată. Traian Băsescu vorbeşte astăzi lucruri inacceptabile din postura de preşedinte al României afectând, încă odată, foarte grav, imaginea acestei ţări şi semănând, din păcate, cu un alt conducător de tristă amintire a acestei ţări (…). Românii au nevoie de instituţii puternice, de ordine, de democraţie şi de funcţionare corectă a instituţiilor”, a argumentat liderul USL.
„Îi cer la rândul meu, în calitate de preşedinte ales al Senatului României, preşedintelui Traian Băsescu, să renunţe la intimidări, la ameninţări, să renunţe la convingerea absurdă şi nefastă că poate dicta tuturor şi orice în această ţară. Parlamentul României a înlăturat astăzi obstacole în calea funcţionării sale conforme cu Constituţie şi în calea posibilităţii prescrise de Constituţie ca, atunci când este cazul, electoratul României să-şi spună cuvântul. Eu nu doresc să fac în continuare, în zilele următoare, astfel de schimburi de declaraţii cu preşedintele Traian Băsescu. Îi spun, odată pentru totdeauna, ca lider politic, ca preşedinte de partid, ca preşedinte ales al Senatului şi ca cetăţean al României, că nu ne intimidează, că nu ne temem şi că ne vom face datoria de oameni politici, democraţi într-o ţară democrată, într-o Europă democrată”, a mai spus preşedintele PNL.

Citeste si ce a declarat Traian Basescu

6 comentarii

kapa 03-07-2012 - 22:31

crinule de aplica basescu legea te ia mama dracului,vezi basescu e mult mai smecher si mai destept decat tine si neprevazut ,lovitura de gratie va fi precum muscatura unui buldog,ati starnit avalansa,doamne da si doamne fereste.

urbos 03-07-2012 - 23:26

Mai aplica pe ma-ta starpitura ta securista. Lepadatura sa ia elicopteru si sa crape la Targoviste. Asta e ceea ce trebuie.

tomi 04-07-2012 - 00:01

Te asigur ca vei crapa tu cu mult inaintea lui, vom avea grije sa nu te bucuri de caderea lui.In al doilea rind nu are ce pati la Tirgoviste,deorece unitatea militara unde am lucrat s-a inchis in 1992,deci cel mult poate sa-si petreaca un concediu placut.

jan dinu 03-07-2012 - 22:35

—— BASESCU trebuie s-a declare – STAREA de NECESITATE —–!
————————IMEDIAT ——————— !!
JD-USA

Liviu 03-07-2012 - 23:00

Eu m-as fi adresat lor in felul urmator: Ponta Victor (Viorel !), Antonescu Crin (si inca 2 prenume care le are !), Oprea Gabi si Hunor (si nu mai stiu cum) !!!

ein deutscher 05-07-2012 - 12:47

Ce fericire pe capul nostru ca nu esti tu in locul matrozului! Zi mersi!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult