Ce le-a dat Băsescu evreilor | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce le-a dat Băsescu evreilor

Ce le-a dat Băsescu evreilor

scris de A.H.
9 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a înmânat, luni, decoraţiile unor personalităţi ale minorităţii evreieşti, acordate pentru prezervarea culturii iudaice şi promovarea imaginii României, el adăugând că distincţiile indică şi respectul său pentru “o comunitate care a ştiut să ierte”.

foto:presidency.ro

Cei pe care astăzi i-am decorat sunt lideri ai comunităţii, sunt oameni care s-au implicat în mod egal în susţinerea cauzei comunităţii, dar şi în susţinerea României. Oameni cărora doresc să le mulţumesc, în numele românilor, pentru ataşamentul pe care îl au faţă de România. Sunt oameni care nu au făcut nimic altceva decât să fie buni cetăţeni ai statului român sau corecţi susţinători ai statului român. Ar mai fi un lucru pe care aş vrea să îl spun încheiere. Ceremonia de astăzi nu este destinată numai celor care au făcut ceva pentru comunitatea lor, pentru România şi pentru cultura noastră, dar este în mod egal un simbol al respectului meu pentru o comunitate care a ştiut să ierte”, a afirmat Băsescu, în cadrul ceremoniei de decorare de la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a mai menţionat că România este “o ţară care preţuieşte minorităţile, le acordă toate condiţiile pentru a-şi păstra cultura, limba şi pentru a se manifesta fără discriminare în toate zonele de activităţi economice, sociale, culturale”.

Marele Rabin Elyakim Schlesinger, preşedinte al Comisiei pentru Conservarea Cimitirelor Evreieşti din Europa, unul dintre cei decoraţi, a ţinut să mulţumească preşedintelui Băsescu, precum şi consilierului prezidenţial Cristian Diaconescu, pentru “înţelegerea, atenţia şi sprijinul” acordate.

Aceasta este o oportunitate să mulţumesc personal şi domnului Cătălin Predoiu pentru dedicarea de care a dat dovadă, ca ministru, pentru a îmbunătăţi sistemul de justiţie din România, dar şi pentru respectul său faţă de tradiţiile religioase şi morale ale comunităţii evreieşti“, a spus Schlesinger, la ceremonie fiind prezent şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Elyakim Schlesinger a mulţumit şi poporului român pentru “înţelepciunea şi bunăvoinţa” arătate de-a lungul secolelor evreilor, “care au fost întotdeauna bine primiţi şi şi-au găsit un loc liniştit în România în vremuri de pace”.

Decoraţiile au fost conferite în luna ianuarie, la iniţiativa preşedintelui Băsescu. Marelui Rabin Elyakim Schlesinger i-a fost conferit Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” – în grad de Comandor. Lui Marcel Fischer, fondator al Operei de Stat din Iaşi şi Antoanetei Ralian, traducător şi publicist, fost redactor la Editura “Univers”, le-a fost conferit Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” – în grad de Cavaler. Ordinul “Meritul Cultural” – în grad de Comandor, Categoria D – “Arta spectacolului” a fost conferit regizorului israelian Andrei Călăraşu şi actorului Nicu (Niko) Nitai, care este şi regizor, traducător şi director-fondator al Teatrului “Karov” de la Tel-Aviv.

Ordinul “Meritul Cultural” – în grad de Comandor, Categoria E – “Patrimoniul cultural naţional” a fost conferit avocatului Warren L. Miller, avocat, preşedinte al Comisiei din SUA pentru Conservarea Patrimoniului Americii peste Hotare. Economistului Ovidiu Bănescu, membru în Consiliul de Conducere şi în Comitetul director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, i-a fost conferit Ordinul “Meritul Industrial şi Comercial” – în grad de Cavaler.

81 comentarii

digital 18-03-2013 - 20:57

kotrocenismul băsist cu dekorațiuni se ține!

Salut 18-03-2013 - 21:09

Ei, “kotrocenism”. E vanzare de tara, cu subiect si predicat, cu plan si directie mon ami.

Ieri am ascultat “Radiojurnalul Romania Actualitati”. Jumatate a fost despre …tine-te bine… Israel. Cum se remaniaza guvernul, pe cine mai pune ministru la aparare, la transporturi parca, ce program politic are nu stiu cine…etc. Am verificat inca o data. Nu, nu era Radio Tel Aviv, ara Radio Romania Actualitati.

digital 18-03-2013 - 21:25

ai grijă cum vorbești că imediat apare tomi-cel-viteaz și fornăie ca un kopitat p-acilea!

tomi 19-03-2013 - 13:28

Degetel nu te mai scobi in nas ca nu-i sanatos…
Uite ca sint domn si nu te atac direct, vin doar sa-ti postez o mica nota adresata cumnatei tale borfutza de Maria, camarad legionar in unitatea voastra de imbecili:
==============
Proasta naibii, ia mai da-te-n pi7da matii bestie, ce legatura are eliberarea conditionata a fostului Prim Ministru Adrian Nastase cu evreii condusi de Moise in Israel.? Minti bolnave, schizofrenici periculosi, paranoia va macina farima de creier ce-a mai ramas.Bestii legionare nu are nici o legatura cu tema dar voi o dati cu evreii tu’ti crucea matii de boarfa fascista.Cine esti tu Maria,? iubita lui corneliu zelea codreanu, marea lui admiratoare, blestemat sa-i fie cioantele in veci criminalului si tradatorului neamului romanesc, rusine si jeg pe istoria romanilor.
DA BRE TIMPITA, TOTI EVREII DIN LUME AU FOST CONDUSI DE MOISE 40 DE ANI PRIN DESERT PE PAMINTUL SFINT FAGADUIT DE DUMNEZEU EVREILOR, POPORUL LUI ALES.
Dar istoria si Dumnezeu au pus la grea incercare puterea de credinta al evreilor si au fost imprastiati in lume de legiunile romane pentru 2000 de ani de exil.Examenul de credinta a reusit, timp de 2000 de ani printre straini, evreii si-au pastrat credinta intacta si nemodificata ca si cum au primit-o de la Dumnezeu in urma cu 5763 de ani.Nici un popor nu ar fi reusit la asa o incercare, dovada a caracterului divin al neamului evreiesc,Evreii nu s-au corcit cu toate neamurile barbare pe unde au trait 2000 de ani, nu si-au schimbat religia,nu s-au lepadat de credinta in Dumnezeu si nu s-au inchinat la tot felul de idoli, animale si creaturi ca barbarii.Noi nu avem o armata de sfinti si sfintisori sa ne tavalim in fata lor, exista un singur Dumnezeu si doar el este cel puternic si unic.
Marioara, nu avem nimic comun cu turcii tai, asta-i inovatia lui BULA si a ta, vad ca va inruditi, toate teoriile ce le vinturati pe-aci sint propaganda fascista, antisemita, “scrieri celebre”, “studii stiintifice si istorice” ale unor bolnavi mintal care cauta tot felul de pretexte ca sa loveasca in continuitatea neamului nostru de peste 5763 de ani.Si nu ma determina sa incep sa prezint alte teze istorice legate de voi si de continuitatea dacica,ca nu are sa-ti placa.
==========
Cred ca este valabil si pentru voi textul. Inca un pic vreau sa va urmaresc cum va desfasurati si pe tema aceasta si voi incepe cu felicitari peronale fiecaruia dupa merite.Pina atuci va permit sa-mi faceti o linsoare in kurr.
Specific ca adreses o zi buna si ultima lui urbos, digital, ereticul, maria,huhu-antibashina,tache,salut si cumnatului arab al lui huhu nebunu, cel de 2,75 m si barbatul celor 6 surori ce le are imbecilul.

tomi 19-03-2013 - 14:47

Doar atit ai fost in stare sa scoti? Slabut, slabut de tot. Si asculta opincare mai ai de urcat un pic pe ierarhia civilizatiei, in primul rind sa apuci sa te ridici in doua picioare,cele de apoi iar deabia dupa aceea sa vii sa-mi dai tu sfaturi, cicioflete.Iar esti cu degetul in nas?

Antibasistul 19-03-2013 - 15:17

Ba sceleratule Tomi, pling evreii de intristare cind vad ce imense prostii scri pe NET, in numele lor!

urbos 20-03-2013 - 08:37

Asta e cel mai destept dintre ei, de ce sa planga?

Salut 18-03-2013 - 21:25

Hahaha, nici n-am terminat bine postarea si a si aparut articolul:

” Israel: Guvernul Netanyahu a obţinut învestitura Parlamentului”

==============

Sigur ca da, e foarte important ca romanii sa stie cine le sunt stapanii…
….deocamdata indepartati, dar, conform planului, in curand foarte apropiati…

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-03-2013 - 21:43

SALIUT-SALIUT ,BHOULEAN lustruit !
Ce’tzi lipseste VALoROSU, sa te EDUCE
klakezi menthal, si te si LAUZI !

Antibasistul 18-03-2013 - 21:31

NU STIAM DE ATRA CIINII CU FURIE AFARA, au auzit cuvintul evreu!

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-03-2013 - 21:38

Latra cainii ‘n Colentina !
Latra ciuciuletele pe blog!
E armonie ! La OBREGIA
La …saloon, camasa cu
Manecile la SPATE !
(2 bliss aspacardin \1\2
pahar apa. si LINISTEA
GARANTATA 100%!

Antibasistul 18-03-2013 - 21:54

CITI $ primesti de la evrei sa bruiezi aici?

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 05:46

MAI mult
cu mult MAI mult,
Decat achitzi tu la FISC
Pentru INCHIRIERI la

…basarabencele de la
Casele Mirelui din COLENTINA !

haril 19-03-2013 - 23:47

Salut,se pare ca Romanii mai au cate ceva de invatat de la evrei.Incapatanarea unora dintre voi in binecunoscutul stil “gica contra”,nu va foloseste la nimic.Invatati-va sa apreciati tot ce are bun un popor si,daca va aranjeaza,puteti sa mai invatati cate ceva,in special pentru faptul ca,in mod obisnuit,toate aceste lectii sunt gratuite.

Salut 20-03-2013 - 00:17

Bine. Acum stai jos.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-03-2013 - 20:59

CUM le-a DAT !
FARA nici un INTERES ?
FARA sa fie macar ,cineva
ParaTRAZNET ,nttz GEO !

Johnny join the Klan 18-03-2013 - 22:59

Pai nu a spus simon Peresh acum cativa ani ca deja a cumparat Romania.Ce credeai Basele ca noi nu stim ce face politica romaneasca in frunte cu tine ,ponta,si alte mizerii?

Problema urmatoare se manifesta altfel:
O sa va vedeti sfarsitul cum meritati.O sa vedeti cum.Va lovim cand nu va asteptati ! ilici,base,ponta,etc.

dr. Aurelian stefan chibici 19-03-2013 - 05:30

Evreii au primit o buna educatie in ce priveste relatia cu alte popoare. De aceea legile promulgate Biblic i-a educat, ca ei sa nu asupreasca pe strain Dimpotriva; prin proorocul ieremia zice: Ieremia Urmariti binele cetatii in care v-am dus in robie si rugati-va Domnului pentru ea, pentru ca fericirea voastra atarna de fericirea ei! (Ieremia 19:7) Iar acestia fiind oameni intreprinzatori, au adus prosperitatea tarilor care i-au protejat. Insusi leul romanesc inainte de al doilea razboi miondial a rivalizat cu francul francez, evreii dezvoltand comertul si industria. Dar din momentul cand antisemitismul s-a instalat in Romania, iar patriarhul Romaniani Miron Costin care a ajuns prim ministru (1938-1939) a anulat cetatenia a sute de mii de evrei, de aceea unii dintre ei nu au mai fost preietnii Romaniei si unii dintre ei s-au aliat cu comunismul care promitea egalitate si dreptate absoluta. Dar putini dintre ei au ocupat posturi in politie, pentru ca romanii stiau sa bata cu mult mai bine. Cei msi multi dintre evrei au fost promovati in comert si industrie.. Astfel fostul meu coleg de liceu, a ajuns directorul cinematgrafiei pe judetele Suceava si Botosani.

urbos 19-03-2013 - 06:02

Biblia e o facatura, o insailare de mituri furate de la alte popoare, pentru ca un neam de nimic, de paraziti si de scursuri, sa-si faca o “istorie”, dar si un “dumnezeu” care sa le slujeasca lor. Tot ce e bun in biblie e de la altii, restul este mizerie evreiasca, aberatii despre ei insisi.
Antisemitism nu exista, e un termen inventat de ticalosii evrei, caci ce altceva ar putea sa replice la faptul simplu, ca orice om onest, detesta mincinosii, sarlatanii, hotii, criminalii, barbarii, asa cum sint ei. Numai un debil mintal crede ca cineva se scoala dimineata netam nesam sa urasca ji dani, sau, evident, un intersat, asa cum este chiar ji danul, ca sa-si ascunda fata hidoasa sub masca persecutiei.

haril 20-03-2013 - 00:02

urbos,tu esti o facatura si nu biblia.IN bIBLIE SE GASESC SUFICIENT DE MULTE ADEVARURI,CU CONDITIA CA ACEL OM,CARE FACE LECTURA EI,SA FIE APT INTELECTUAL PENTRU A INTELEGE ADEVARURILECONTINUTE DE BIBLIE.Atata cat am lecturat din afirmatiile facute de tine,m-au convins ca la impartirea inteligentei de catre Dumnezeu,tu ai chiulit.

Tache 19-03-2013 - 09:31

Cata nemernicie evreiasca la acest Aurelian Stefan Chibici. Romanii sunt un popor de batausi, de inferiori, de Hoi Poloi ( in limba greaca, majoritatea inferioara si murdara).

Evreii sunt Hoi Oligoi, putinii, ”intelectualii”, stalpii societatii, care se ocupa cu economia si comertul, desi MAJORITATEA continua sa nu-i vrea si se chinuieste sa-i ALUNGE si sa scape de ei. Ca de paduchi.

Citatele NUMAI din Vechiul Testament, in dispretul suveran fata de Domnul nostru Iisus Hristos, sunt tipice pentru evreii satanisti, care vor sa para crestini.

dr. Aurelian stefan chibici 19-03-2013 - 05:32

completare: Fostul meu prieten de Liceu Cibotaru Sumer, a ajus directorul cinematografiei pe Suceava si Botosani.

ultor 19-03-2013 - 08:19

Impresionant domnule Chibici dacă n-ar exista şi câteva dar-uri. Cum au fost educaţi “în respectul faţă de alte popoare” fraţii Fischer care supeau: “Românii? Pe care nu pot să-i scuip, îi cumpăr”? Ştiţi care Fischer. Cei care au “declanşat” răscoala din 1907.

Dar Aurel Baranga: “În cultură, domnilor, vom admite şi câţiva români, dar proşti, proşti rău şi cât mai mari lichele”.

Dar de “aprecierile” la adresa românilor ale lui H. R. Patapievici şi “batjocorirea” lui Eminescu ce părere aveţi? Aţi auzit de lucrarea “ştiinţifică” “România Medievală”? Ştiţi cine a scris-o şi sub al cărui “înalt patronaj” s-a editat? Din banii cui a fost plătită? E mai defăimătoare decât “istoria” lui Roller.

Vorbiţi de anularea cetăţeniei. Dar cum fusese obţinută? De ce nu amintiţi de campania antiromânească dusă în vest după cucerirea Independenţei? Unde s-a mai acordat cetăţenie pe bază de tabel? Istoricul Alex. Mihai Stoenescu afirmă că “năvălirrea” după cucerirea Independenţei a blocat dezvoltarea burgheziei autohtone. Iar “alierea” cu comunismul era foarte veche domnule Chibici, nu s-a produs după 1938. Vedeţi şi înfiinţarea PCR şi campania antiromânească prin care România era “stat imperialist”, iar minorităţile trebuiau să lupte pentru autonomie “până la dezlipirea de stat”.

N-au dezvoltat comerţul; l-au acaparat. Dacă leul s-a întărit, cum au beneficiat românii? Ce a dus la “întărirea” leului? Nu cumva munca ţăranului roman? Care a fost starea de sănătate a celor care trudeau?

De ce evreii au fost ultima minoritate care s-a declarat de accord cu Marea Unire? Reamintesc ce ziceau atunci: “Suntem unguri de rit mozaic. Limba noastra materna este maghiara. Formatia noastra spirituala este strâns legata de Sf. Stefan si Sf. Ladislau. Impreuna cu ei formam o comunitate morala unita…”

Cum i-au răsplătit ungurii? Se cunoaşte ce s-a întâmplat în timpul războiului. Dar în timpul “revoluţiei din 1956”? Johann Weidlein în „Der Aufstand in Ungarn und das ungarnländische Judentum” (Revoluţia ungară şi evreii din Ungaria), la p. 17 Volumul a apărut la Ulm în 1957: “în seara de 23 octombrie glasuri din mulţimea strânsă în faţa parlamentului au scandat: „Vrem un nou guvern, fără evrei şi fără şvabi!”.”

Un alt autor, Tibor Méray, redă o depeşă a Agenţiei France Presse în care se conchide că „antisemitismul pluteşte în aer”. (Budapesta 1956, Ed. Compania, 2000, p. 258) Méray accentuează „faptul că mai toţi şefii stalinişti au fost de origine evreiască a încins iarăşi spiritele”, făcând să se audă vocile unor „elemente fasciste”.

De ce minte Elie Wiesel?

Spuneţi că “ putini dintre ei au ocupat posturi in politie, pentru ca romanii stiau sa bata cu mult mai bine.” Dar conducerea securităţii bolşevice cui a aparţinut? N-aţi auzit de Nikolschi, de “Pantiuşa” de Teohari Georgescu? Cineva spunea: “Nu pedepsi mâna care ţine sabia, ci capul care o conduce.” Doriţi o listă cu conducătorii securităţii bolşevice?

La mine în comună miliţianul era român, dar conducerea securităţii de la raion era “alta”. La fel instructorul de partid, conducătorul acţiunii de “lămurire” a ţăranilor să se înscrie în “gospodăria colectivă”. La fel şi perceptorul.

Colegul dumneavoastră a ajuns “şeful cinematografiei”. Deci “muncă grea”.

Cum apare o altă poziţie diferită de a dumneavoastră ţipaţi: “ANTISEMITISM”.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-03-2013 - 11:18

Sub pretextul DREPTULUI la LIBERA EXPRIMARE , nu ai DREPTUL de a ADUCE LEZAREA DEMNITATII UMANE !
Iar din postarile tale imunde exhala un INDEMN pe FATA la URA de RASA , XENOFOBIE si ANTISEMITISM !
VEI fii demantelat din interior !

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-03-2013 - 11:21

Ce m-a şocat cel mai tare la Vadim, după ce am început să-l cunosc mai bine, a fost prostia lui, în sensul cel mai strict al termenului. Nu intenţionez sub nici o formă să-l împroşc pe preşedintele PRM cu injurii josnice şi neargumentate, în propriul lui stil, dar pur şi simplu nu există alt cuvînt. Personal, am avut posibilitatea de a contempla această prostie în toată plenitudinea ei, cu ocazia modificărilor despre care am vorbit mai sus, aduse de “tribun” articolelor mele, sub pretextul că le “îmbunătăţeşte”. Modificările astea denotau o asemenea neghiobie şi atîta încrîncenare în a strica nişte texte reuşite şi în a coborî, astfel, nivelul general al ziarului, încît mă uluiau, pur şi simplu! Exemplele ar putea fi nenumărate şi unele mai hilare şi mai jenante decît altele, dar, pentru că ele nu constituie subiectul exclusiv al acestui articol şi pentru a nu-i plictisi pe cititori, nu voi cita decît cîteva, dintre cele mai grăitoare. Astfel, titlul “Puterea poporului”, pus unui editorial în care exprimam ideea că, până la alegerile parlamentare din 2012, singurul care poate schimba starea de lucruri existentă în România este poporul, acelaşi popor care a ieşit în stradă în decembrie 1989, a fost schimbat în infantilul, dar mai agresivul “Numai furia populară îl poate răsturna pe golanul Băsescu”. Alt titlu – “Prostia unchiului Sam” – , în care analizam conţinutul cablogramelor trimise de ambasadorul SUA la Washington, cu prilejul suspendării lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al republicii, precum şi gafele comise de Statele Unite în general, în mai toate ţările în a căror politică internă s-au amestecat, a fost înlocuit cu banalul “Americanii nu înţeleg realităţile din România”, care nu acoperea decît parţial conţinutul articolului, dar, în mod sigur, nu din deferenţă faţă de yankei, căci, cu doar cîteva zile înainte, cu ocazia “execuţiei” lui Osama Ben Laden, Vadim însuşi scrisese şi a semnase, în “Tricolorul”, un articol în care vorbea despre “infantilismul”, “aberaţiile”, “minciunile” şi “nivelul” intelectual scăzut al americanilor şi al preşedintelui lor, Barack Obama. Finalul unui editorial satiric, intitulat de mine “Noi date istorice despre împăratul Traian, Elena din Troia şi Dacia Felix” (în care era vorba, bineînţeles, despre Traian Băsescu, Elena Udrea şi ura obsesivă a preşedintelui împotriva lui Dan Voiculescu), a fost modificat prin adăugarea unei ultime fraze, fără nici cea mai mică legătură cu restul textului, care spunea ceva despre foştii curteni cu sex incert ai împăratului, ce intonau un imn de slavă în amintirea tiranului mort: “Noi sîntem uslaşii lui Traian” (aberaţie flagrantă, căci “uslaşii” – membrii USL – sînt, evident, opozanţii lui Băsescu, nu “curtenii” lui); în conformitate cu acest final absolut cretin, formula citată a fost utilizată şi ca titlu, în locul celui ales de mine. Închei suita exemplelor cu articolul intitulat “Cîinii de pază ai javrei ordinare (II)“, căci era urmarea unui editorial anterior, în care-i analizam, în ordine alfabetică, pe principalii jurnalişti băsişti din România şi scriam despre ei că, din cîini de pază ai democraţiei, au devenit cîinii de pază ai şefului statului. Ei bine, titlul menţionat a fost schimbat în “Lacheii din presă”, ceea ce a rupt orice continuitate cu precedentul articol, făcîndu-i, probabil, pe cititorii care parcurseseră primul text, să se întrebe de ce, fiind vorba, evident, de o continuare, cel de-al doilea nu poartă acelaşi titlu, iar pe cei care nu-l parcurseseră şi care, din noul titlu, nu-şi puteau da seama că este vorba despre o a doua parte, să se întrebe de ce am început trecerea în revistă a “lacheilor” abia de la litera “L” (Ioana Lupea), omiţîndu-i pe Horia Alexandrescu, Grigore Cartianu, Ion Cristoiu, Emil Hurezeanu ş.a. Cred că faza asta, cu schimbarea titlului unui articol care este continuarea altuia, este unică în presa mondială şi că nici un patron de ziar n-a mai fost vreodată atât de neghiob încât să-şi dea singur stângu-n dreptul, băgându-şi cititorii-….

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-03-2013 - 12:48

Si daca nu si nu ,
Si daca capul de piatra ,sau
Piatra de cap ,hai fie ,,zis’a tzatza
Baga de acilea :
O parte din REDACTIA ZIUA VECHE
a constatat ca baietzii cu 2/4 classe
Nu fac fatza din varii motive, AU schimbat
Tactica , mobilizand ARTILERIA GREA si astfel
Cele DOUA TUNURI de la Navarrone, rescte
Distinsul de altminteri hystoriq dl.George DAMIAN
La randul lui. la scos la lumina, pe mugurele latent
zearistul onorabil VICTOR RONCEA,laudat de insusi
Ursuletzu de PLUS de la VARANIA 3.
Dar adevarata contributie se asteapta de la OBUZIERUL
De 420 mm, Dicke BERTha, El insusi DL. CONSILIER UNIVERSITAR
ION COJA eminent om de kulthura si UMANIST cu STATE VECHI
Incepute inca de pe vremea cand ERA , secretar BOB al PCR
La UNIVERSITATEA BUCURESTI !
Urmeaza si …MUNITIA AFERENTA FOLOSIBILA !

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 02:38

Lucian Blaga
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
şi nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
în calea mea
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
Lumina altora
sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
în adâncimi de întuneric,
dar eu,
eu cu lumina mea sporesc a lumii taină –
şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna
nu micşorează, ci tremurătoare
măreşte şi mai tare taina nopţii,
aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare
cu largi fiori de sfânt mister
şi tot ce-i neînţeles
se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari
sub ochii mei-
căci eu iubesc
şi flori şi ochi şi buze şi morminte.

(1919)

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 02:45

Ion Barbu
Riga Crypto si Lapona Enigel

Menestrel trist, mai aburit
Ca vinul vechi ciocnit la nuntă,
De cuscrul mare dăruit
Cu pungi, panglici, beteli cu funtă,

Mult îndărătnic menestrel,
Un cântec larg tot mai încearcă,
Zi-mi de lapona Enigel
Şi Crypto, regele-ciupearcă!

– Nuntaş fruntaş!
Ospăţul tău limba mi-a fript-o,
Dar, cântecul, tot zice-l-aş,
Cu Enigel şi riga Crypto.

– Zi-l menestrel!
Cu foc l-ai zis acum o vară;
Azi zi-mi-l strâns, încetinel,
La spartul nunţii, în cămară.

*

Des cercetat de pădureţi
În pat de râu şi-n humă unsă,
Împărăţea peste bureţi
Crai Crypto, inimă ascunsă,

La vecinic tron, de rouă parcă!
Dar printre ei bârfeau bureţii
De-o vrăjitoare mânătarcă,
De la fântâna tinereţii.

Şi răi ghioci şi toporaşi
Din gropi ieşeau să-l ocărască,
Sterp îl făceau şi nărăvaş,
Că nu voia să înflorească.

În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.

De la iernat, la păşunat,
În noul an, să-şi ducă renii,
Prin aer ud, tot mai la sud,
Ea poposi pe muşchiul crud
La Crypto, mirele poienii.

Pe trei covoare de răcoare
Lin adormi, torcând verdeaţă:
Când lângă sân, un rigă spân,
Cu eunucul lui bătrân,
Veni s-o-mbie, cu dulceaţă:

– Enigel, Enigel,
Ţi-am adus dulceaţă, iacă.
Uite fragi, ţie dragi,
Ia-i şi toarnă-i în puiacă.

– Rigă spân, de la sân,
Mulţumesc Dumitale.
Eu mă duc să culeg
Fragii fragezi, mai la vale.

-Enigel, Enigel,
Scade noaptea, ies lumine,
Dacă pleci să culegi,
Începi, rogu-te, cu mine.

-Te-aş culege, rigă blând…
Zorile încep să joace
Şi eşti umed şi plăpând:
Teamă mi-e, te frângi curând,
Lasă. – Aşteaptă de te coace.

-Să mă coc, Enigel,
Mult aş vrea, dar vezi, de soare,
Visuri sute, de măcel,
Mă despart. E roşu, mare,
Pete are fel de fel;
Lasă-l, uită-l, Enigel,
În somn fraged şi răcoare.

– Rigă Crypto, rigă Crypto,
Ca o lamă de blestem
Vorba-n inimă-ai înfipt-o!
Eu de umbră mult mă tem,

Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.

La lămpi de gheaţă, supt zăpezi,
Tot polul meu un vis visează.
Greu taler scump cu margini verzi
De aur, visu-i cercetează.

Mă-nchin la soarele-nţelept,
Că sufletu-i fântână-n piept,
Şi roata albă mi-e stăpână,
Ce zace-n sufletul-fântână.

La soare, roata se măreşte;
La umbră, numai carnea creşte
Şi somn e carnea, se dezumflă,
Dar vânt şi umbră iar o umflă…

Frumos vorbi şi subţirel
Lapona dreaptă, Enigel,
Dar timpul, vezi, nu adăsta,
Iar soarele acuma sta
Svârlit în sus, ca un inel.

– Plângi, preacuminte Enigel!
Lui Crypto, regele-ciupearcă.
Lumina iute cum să-i placă?
El se desface uşurel
De Enigel,
De partea umbrei moi, să treacă…

Dar soarele, aprins inel,
Se oglindi adânc în el;
De zece ori, fără sfială,
Se oglindi în pielea-i cheală.
Şi sucul dulce înăcreşte!
Ascunsa-i inimă plesneşte,
Spre zece vii peceţi de semn,
Venin şi roşu untdelemn
Mustesc din funduri de blestem;

Că-i greu mult soare să îndure
Ciupearcă crudă de pădure,
Că sufletul nu e fântână
Decât la om, fiară bătrână,
Iar la făptură mai firavă
Pahar e gândul, cu otravă,

Ca la nebunul rigă Crypto,
Ce focul inima i-a fript-o,
De a rămas să rătăcească
Cu altă faţă, mai crăiască:

Cu Laurul-Balaurul,
Să toarne-n lume aurul,
Să-l toace, gol la drum să iasă,
Cu măsălariţa-mireasă,
Să-i ţie de împărăteasă.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 05:30

Ceauşismul lui Ion Coja este taxat şi de foştii prieteni”
Publicat de admin in Amestecate pe 22.08.2011 | 12 comentarii

Ceauşismul lui Ion Coja este taxat şi de foştii prieteni

October 1st, 2009

Profesorul universitar Ion Coja şi-a anunţat recent intenţia de a candida la preşedinţia României. Dl Coja este cunoscut ca un naţionalist fervent, “de dreapta”, mai ales pe baza faptului că a fost apropiat al lui Petre Ţuţea. Nu ştiu ce a învăţat de la Ţuţea, dar ştiu ca dl Coja a fost secretar de partid pe Universitatea Bucureşti, că a fost senator PDAR, că a fost şi este lider al Vetrei Româneşti Bucureşti (legătura civică a PUNR cu lumea), că scrie de ani buni în România Mare a lui Vadim Tudor, că a candidat pe listele PNG-ului lui Becali şi că are un discurs virulent naţionalist şi nostalgic comunist. Toate acestea îl califică drept un adept şi instrument al naţional-securismului de tip ceauşist.

Cu puţină vreme în urmă, şi-a deschis drum, prin unii ciraci mai tineri de aceeaşi teapă, către Mănăstirea Petru Vodă, unde a îndrăznit să-i ceară binecuvîntare pentru a candida la preşedinţie părintelui stareţ Iustin Pârvu. Părintele nu e la curent cu multe din mizeriile scenei noastre politice, pentru că n-are timp de prostii, avînd în grijă mii de suflete, care vin să i se spovedească şi să ceară cuvînt de folos. Înşelat de cei care i l-au prezentat pe dl Coja, nu numai că i-ar fi dat binecuvîntare – cel puţin aşa susţine dl profesor -, dar l-a şi rugat să predice în ziua Naşterii Maicii Domnului.

În predica aceea, mai mult un recurs la istorie, dl profesor Coja a făcut un nou elogiu ceauşismului şi a deplîns moartea dictatorului. Din păcate, nu a fost oprit din cuvîntare şi dat afară din mănăstire, aşa cum s-ar fi impus, avînd în vedere că părintele Iustin a făcut un car de ani de închisoare politică, pe vremea cînd Ceauşescu era general de securitate, iar în cimitirul de la Petru Vodă îşi doarme somnul de veci un martir al temniţelor comuniste, părintele Gheorghe Calciu, cel care a fost închis şi în anii 70, pentru că s-a opus dărîmării bisericilor, şi a fost considerat duşmanul personal al lui Ceuşescu.

Susţinătorii dlui Coja, care încet încet se dovedesc trădători deopotrivă ai ortodoxiei şi ai neamului românesc, nimic altceva decît nişte naţional-securişti de cea mai proastă factură, n-au suflat un cuvînt despre acest eveniment. Ba au şi postat pe anumite site-uri fotografii cu dl Coja alături de foşti deţinuţi politici, insinuînd susţinerea de care s-ar bucura din partea acestora.

De altfel, dl Coja întreţine de multă vreme relaţii cordiale cu anumiţi foşti deţinuţi politici, care se lasă îmbătaţi de discursul său, ignorînd toate elementele naţional-comuniste şi toate laudele aduse lui Ceauşescu. Dl Coja a reuşit chiar, pe la mijloocul anilor 90, să devină preşedinte al Fundaţiei Buna Vestire – organizaţie cultural-educativă a foştilor deţinuţi politici – şi a încercat să candideze la preşedinţia României din partea Partidului Pentru Patrie, fondat de foşti deţinuţi politici, în majoritate legionari.

Astăzi, foştii prieteni încep să realizeze pe cine au încălzit la piept.

Secretarul general al PPP, Florin Dobrescu, îl pune la punct pe dl Coja, cu duhul blîndeţii, dar ferm.

Redau aici doar cîteva pasaje, îndemnîndu-vă să citiţi textul integral aici.

Personal, vã mãrturisesc cã am fost consternat sã citesc afirmatiile dvs.. Cum domnule profesor, chiar asa? În acceptia dvs. Ceausescu “si-a iubit tara si poporul, s-a straduit pentru binele nostru”…? A fost posibil sã o spuneti atat de deschis, de dezinvolt ?Nu pot sa cred ca nu aveti cunostintã de faptul cã, prin anii 1950, Nicolae Ceausescu conducea reprimarea unor rascoale taranesti anti-colectivizare si chiar divizii de Securitate prin Muntii Fagarasului, dupa partizani (vezi si Gavrila-Ogoranu, “Brazii se frang dar nu se îndoiesc”, vol II).
Pentru ca, mai apoi, prin anii 1980, sa distruga a cincea parte din Bucurestiul istoric (este unicul caz de oras distrus in timp de pace – desigur exceptînd cazul lui Nero), si sa inceapa o cruda campanie de distrugere a satelor, avand ca zona pilot pentru experiment judetul Ilfov. Sunt dispus sã vã invit la mine, in comuna 1 Decembrie, sa va arat blocurile cu 3 etaje, dar fara apa, canal, WC si încãlzire centralã. […]

Cu ce credeti deci ca a fost mai roman comunistul Ceausescu decat comunistul Gheorghiu-Dej, sa zicem? În fond, Dej nu a demolat atatea biserici cate a demolat Ceausescu. Si nici satele românesti. […]

Dar, în ultimã instantã, in anii genocidului antiromanesc, Ceausescu era in conducerea PCR si a fost implicat direct in represiune. Ori ce vreti sa acreditati: ca in 1950 era criminal stalinist, iar in 1965 il apucase brusc umanitarismul? Haideti sa fim seriosi, d-le profesor ! […]

E dreptul dvs. sa aveti orice opinie, si va respect orice opinie. Personal insa, vreau sa va spun ca am oroare de amintirile sumbre ale acelor ani si de orice laude sau scuze care i se gãsesc lui Ceausescu. […]

În ceea ce-l priveste pe Ceausescu, pentru mine si romanii care au suferit atunci, ramane un diavol criminal care si-a meritat soarta.Pentru cã, în fond, de Craciunul lui 1989, a fost ucis în halul acela de nimeni altcineva decât de tovarasii sai din PCR. Cu acordul tovarãsilor de la Moscova. Dupa tipicul obicei al comunistilor de pretutindeni de a se elimina unii pe altii. E plinã istoria PCUS-ului, e plinã istoria partidelor comuniste europene si de pretutindeni de aceste procedee de exterminare a rivalilor interni.
Si apoi, Ceausescu nici macar nu credea in Dumnezeu. Asa ca, pentru el, precum si pentru cei care l-au omorat, ori Craciun, ori nu, tot aia era.
Si este si acum. Caci la conducerea structurilor din România sunt aceiasi oameni. Ei sau urmasii lor.

salut 22-03-2013 - 16:21

Asa tigane, baga citate cat mai multe. Imbunatatesti scorul la gramatica al postarilor tale. Plus ca, ” copy paste” nu risca sa-ti prajeasca neuronasul. Tine-l safe!

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-03-2013 - 16:32

@Saliut-Saliut (Bhouleanu -lustruitor)

Bine ,ca ai aparut,in locul VALorosului
IO ,m-am angajat sa te updatez, bineinteles,
Daca nu ai ceffa ,impotriva !

PSS. I-ti trimit la lustruit ,haleffu, cu care voi
Circ ,umscriu ,viermi !

Salut 19-03-2013 - 15:26

Ca sa vezi cum schizofrenia face ravagii. Iata ce-i raspunde “tomi” lui …tineti-va bine… lui “tomi”

========================

” tomi
19-03-2013 at 14:47

Doar atit ai fost in stare sa scoti? Slabut, slabut de tot. Si asculta opincare mai ai de urcat un pic pe ierarhia civilizatiei, in primul rind sa apuci sa te ridici in doua picioare,cele de apoi iar deabia dupa aceea sa vii sa-mi dai tu sfaturi, cicioflete.Iar esti cu degetul in nas?”

(raspuns la postarea:

“tomi
19-03-2013 at 13:28

Degetel nu te mai scobi in nas ca nu-i sanatos…
Uite ca sint domn si nu te atac direct….” )
===================

tomi 22-03-2013 - 17:53

bravo, esti mare, pacat doar ca mintea nu te duce nicaieri.

tomi 22-03-2013 - 17:54

Daca nu erai un imbecil incercam sa-ti scriu civilizat dar cu impotenti ca tine nu voi face acest onor. Deci bestie, nu mi-am raspuns mie insa pina am raspuns cretinului de Digital a si fost sters asa ca au lasat rasunsul meu in vid postat in urma unui text ras.

digital 22-03-2013 - 17:59

făi proasta satului,vid e în capul tău,ăla țuguiat!

nimeni 19-03-2013 - 21:39

Cum , unde , cand si de ce au sustinut Romania, cum si-au manifestat si manifestat atasamentul fata de Romania , ce si pe cine sa ierte?

Raspunsurile sunt date de istorie. De cea adevarata.

ultor 20-03-2013 - 09:04

Eminescu a avut dreptate când a scris “tot ce-n ţările străine a spurcat şi stârpitură, tot ce-i însemnat cu pata putregiunii de natură” au venit în România. Deci nu e vorba de ură de rasă. Nu. El se referee la troglodiţii care au navălit ca lăcustele. Păi cum poţi să-i consideri altfel când oficialii unui stat îl consideră pe Ceauşescu “făcător de pace”, iar ei nu contenesc să mănânce ce nu trebuie pe seama lui nea Nicu. La fel cu securitatea română. A fost singura care a avut secţie anti-KGB, iar ei urlă aiurea.

Unii vorbesc despre Larry Watts ca “omul securităţii”. Păi asta vrea şi continuatorul KGB, adică FSB. Numai că documentele pe baza căreia e descrisă perioada lui Ceauşescu provin din arhivele STASI. Toate ţările satellite Moscovei, Polonia, Bulgaria, Ungaria, au permis KGB să extragă din arhivele serviciilor secrete ce documente au vrut.

Toţi cei care îl critică pe Ceauşescu şi securitatea antiKGB sunt, conştient sau inconştient, adică din prostie, oamenii Moscovei.
Trebuie făcută distincţie clară între poliţia politică şi securitatea care a apărat interesul naţional.

Românii sunt singurii care-l pot critica pe Ceauşescu pentru chinurile indurate. Numai că se pare, din anumite sondaje, că mulţi regretă perioada respectivă când văd în ce hal a fost adusă ţara.

Interesant este că troglodiţii care-l acuză pe profesorul Coja atacă doar perioada în care comunismul a avut character naţional. Ei uită perioada cea mai nenorocită, cea bolşevico- NKVD-istă. De ce? Pentru că după 1989 au venit la putere odraslele “brucanilor” bolşevici.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 09:14

Oho!

Ce a urmat?

A urmat reacția „naționaliștilor”, alde Târziu și Dobrescu, dar și alții, în frunte cu frații Roncea, care, fiecare cu ce a putut, au sărit să împiedice candidatura mea la preșidenția României! Deprimant… Nu comentez!

Dar au fost așa de naivi să se teamă că veți reuși, că creadă că aveți vreo șansă de reușită?!

N-au fost deloc naivi! În cazul meu, succesul candidaturii mele însemna să mă pot adresa electoratului românesc în calitate de candidat și să fac două lucruri: mai întâi să le spun oamenilor câte fapte și situații le sunt ascunse sau prezentate deformat, cât sunt de mințiți și, în al doilea rând, să le spun părerea mea despre câțiva candidați, să le ofer eu, argumente nici azi cunoscute, pentru care acei candidați nu merită încrederea alegătorilor! Am dorit să particip la campania electorală pentru a împiedica alegerea lui X sau Y. N-am ascuns față de nimeni că acesta e scopul meu. Am fost naiv. Eu am fost naivul!

Sunteți naiv în continuare. La Paris, fostul dumneavoastră coleg Alexandru Sincu povestea cu ani în urmă la prieteni și cunoscuți despre dumneavoastră că ați refuzat ani de zile să vă plătiți cotizația la partid. Este adevărat?

Te corectez: este vorba de cotizația la sindicat. Nu am mai plătit-o din 1979 până azi…

Un gest care nu cadra cu ținuta unui secretar PCR!… Care au fost consecințele?

Una singură, propriu zis: M-a chemat la el Alexandru Graur și m-a întrebat ce se întâmplă. I-am povestit care sunt motivele mele, de ce nu plătesc sindicatul, și mi-a dat dreptate! El, comunist din ilegalitate, din 1938, m-a încurajat să merg mai departe cu refuzul meu!… M-au lăsat în pace. Nici eu nu am făcut mai mult decât că nu am plătit cotizația, iar la întrebarea de ce, spuneam că o să plătesc totuși, dar după ce voi explica gestul meu la prima adunare de sindicat pe Universitate… Adunarea aceea nu s-a mai ținut niciodată! Alte detalii nu cred că ar putea interesa.

Sunteți prea discret și prea modest!… Nu aveți voie să fiți așa, atâta vreme cât sunteți o persoană publică, iar mulți dintre cei care vă citesc vă aprobă. Cred că aveți anumite obligații față de cei care vă prețuiesc scrisul. Aveți obligația să le oferiți cât mai multe argumente pentru a le răspunde detractorilor de care aveți parte. Nu puțini! Sunt detractori care odată cu persoana Dvs atacă și ideile dumneavoatră. Nu credeți că ar trebui să protejați aceste idei și pe cei care vi le împărtășesc?

Adică mă îndemni să mă laud, lauda de sine, știi cum e…

Dacă e vorba de ceva adevărat, nu mai este laudă de sine, ci informație. Vă invit să le oferiți celor doi detractori o informație despre dumneavoastră care să le mai potolească avîntul denigrator. Să zicem o întâmplare de pe vremea când erați senator!… Una de care nu se știe.

Cred că ai dreptate. Nepoții au dreptul să cunoască totul despre bunicul lor!… Pentru nepoata mea și nepoții pe care o să mi-i mai dea Dumnezeu: Când m-am pomenit senator, cu mașină și șofer, nu m-am simțit în largul meu. Aveam amșina mea! Așa că am trimis mașina senatului la Constanța, în circumscripția electorală care mă alesese, și am pus mașina cu șofer cu tot la dispoziția veteranilor de război și a foștilor deținuți politici… Aceeași mașină am trimis-o la Nucșoara, a luat-o pe Elisabeta Rizea de acasă și a adus-o la Mangalia, unde a stat o iarnă întreagă la tratament anti-reumatic, la sanatoriul Siemens. E drept, pe spezele lui frate-meu, Aurel Coja. Amândoi am ținut să nu se facă caz public din acest gest. A fost extraordinar cum s-a purtat lumea din Mangalia cu Elisabeta Rizea. Veneau la ea s-o vadă și s-o asculte ca la Maglavid… O femeie extraordinar de deșteaptă și de plăcută!

Cum credeți că tînărul Claudiu Târziu a putut să afirme atât de categoric că știe, știe el că ați fost secretar PCR pe Universitate?!

N-aș vrea să păcătuiesc față de cei doi tineri încercând să-mi explic eu comportamentul lor. Ei sunt cei mai în măsură să explice și mai ales să-și explice gestul prin care se fac vinovați, dar nu față de mine, ci față de cei care au dreptul la adevăr, cei care ne citesc. Cei care le acordă vreun credit în viața publică. Da, le ofer acest spațiu, al acestui site, să se explice și eventual să se justifice. Nu exclud existența unui punct de vedere care să le justifice intervenția! Dacă vor să mă injurieze mai departe, o pot face pe acest site și cu efect mai mare. Sunt numai ochi și urechi!…

tomi 20-03-2013 - 12:08

@ultor , vezi ba soola de ce Eminescu nu este apreciat si nici macar cunoscut la peste jumatate de kilometru de granitele ROMANIEI. Eu stiu doar ca in jur de jumatate din viata lui a pertecut-o prin ospicii si era grav suferind de sifilis boala care i-a provocat si sfirsitul. In general cei care se ating de poporul lui Dumnezeu nu termina prea bine cu cele lumesti, cind veti invata acest lucru, eu nu incetez sa va avertizez……….

geek-a-contra 20-03-2013 - 13:37

esti timp. gramada….

ultor 20-03-2013 - 13:14

Un “patapievician” vorbeşte despre EMINESCU, ROMÂNUL ABSOLUT, asasinat la ordinul criminalilor austro-ungari, printre ei aflându-se şi reprezentanţi ai etniei patapieviciene. De ce a fost asasinat? Cităţi ce scriu T. codreanu, C. Barbu, N. Georgescu. Şi totul e pe bază de documente.

În calitate de redactor – şef la oficiosul partidului conservator – TIMPUL – Eminescu îşi asumă, ca o profesiune de credinţă, lupta pentru libertatea şi demnitatea Tării şi Neamului, intrând în contradicţie (şi chiar în duşmănii ireductibile), atât cu liberalii, cât şi cu proprii săi şefi din partidul Conservator, pentru politica lor de cedare a intereselor naţionale în faţa puterilor străine, a capitalului internaţional şi a francmasoneriei, conduse de evrei.

El se opune modificării Constituţiei (1878) şi acordării cetăţeniei (în bloc) evreilor, propunere susţinută de chiar şeful conservatorilor – P. Carp, cât şi proiectului de program lansat de vicepreşedintele aceluiaşi partid, T. Maiorescu (1880), care pleda pentru subordonarea intereselor României imperiului Austro-ungar, sacrificând pe românii ardeleni.

Atunci când P. Carp (în calitate de ambasador al României la Viena) îi scrie lui Maiorescu să-l mai potolească pe Eminescu, poetul răspunde scârbit: „Suntem noi bărbaţi, sau nişte fameni, nişte eunuci caraghioşi ai marelui Mogul? Ce suntem, comedianţi, saltimbanci de uliţă, să ne schimbăm opiniile ca pe cămăşi şi partidul – ca cizmele?”

Aceluiaşi P. Carp, care cerea ca “…să jertfim arcele din drepturile noastre suverane, ca să obţinem protecţiunea Europei întregi”, Eminescu îi ripostează: “…este guvernul atât de naiv să creadă că, prin admiterea la drepturi civile a o jumătate de milion de vagabonzi (aluzie la evrei) teritoriul României devine sacrosant şi, dacă nu s-ar putea menţine un stat apărat de badea Toader, se va putea menţine unul trădat din capul locului de Iţic şi de Leiba ?”

După înfiinţarea societăţii “Carpaţii” (1882), care milita pe faţă pentru alipirea Ardealului la patria – mamă – România şi a altor societăţi cu caracter naţional: la Cernăuţi, Viena şi Budapesta, cu care Eminescu avea strânse legături, el devine un lider primejdios în ochii serviciilor de informaţii ale Rusiei ţariste şi Austro-ungare care, împreună cu unele elemente trădătoare interne (francmasonii) pun la cale lichidarea sa, socială şi fizică.
Ajuns la Maiorescu, Eminescu este trimis, cu o birjă, acasă la ing. Simţion, sub

Maiorescu iniţiază acţiunea de internare în ospiciu, fără a se convinge personal dacă poetul a înnebunit sau nu şi stabileşte – pe ce criteriu ? – o anumită perioadă a şederii sale în ospiciu.

Dr. Şuţu îl internează pe Eminescu în lipsa unei cereri scrise de admitere, care să cuprindă datele personale şi domiciliile poetului şi ale petiţionarului, contrar prevederilor Dec. 1012, art. 8;

) Acelaşi dr. Suţu acceptă internarea, fără un act medical subscris de doi medici, nu înştiinţează administraţia specială asupra internării, nu solicită constituirea unei comisii de medici care să-l examineze pe pacient şi nu întocmeşte buletinul medical în care urma să scrie cauza admiterii (contrar prevederilor aceluiaşi Dec. 1012, art. 16);

Un simplu bilet de mână, scris de dr. Suţu, la 5 iulie 1883, rămâne drept certificat medical, înscris sacru, de necontestat, deşi diagnosticul iniţial este schimbat de alţi medici, iar pacientul este tratat pentru altă boală decât cea declarată de dr. Şuţu.

Pentru a nu putea fi eliberat din ospiciu, Maiorescu pleacă în străinătate chiar în ziua internării poetului, astfel că rudele şi prietenii nu-l pot vizita şi nu se pot interesa de soarta sa.

Falsul diagnostic, de alcoolism şi sifilis, permite aplicarea tratamentului cu mercur (element chimic foarte toxic, care poate provoca chiar moartea). Lui Eminescu i se aplică „douăzeci de fracţiuni a câte patru grame de mercur, când şi o jumătate de gram poate avea efecte dăunătoare” ( dr. O. Vuia). Urmare acestui tratament, poetul suferă o paralizie parţială.
Peste câteva luni, în. toamna anului 1883, Eminescu este îndepărtat din ţară, fiind trimis ilegal la Viena..

De la Viena este plimbat prin Italia, cu un supraveghetor după el care, în loc să pună pe hârtie comportamentul poetului, va spune, motivându-şi reţinerea: „Europa braucht ruhe” (“Europa are nevoie de linişte”).

Deci, Eminescu reprezintă o problemă externă, este periculos pentru Europa marelui capital evreiesc, pentru iudeomasonerie.
Pe 7 aprilie 1884, ajunge în ţară, la Iaşi, fiind considerat refăcut fizic şi psihic.

La finele anului 1888, revine în capitală şi este angajat ca redactor la un important ziar politic. Dar…. stupoare După doar trei luni (febr. 1889) este ridicat din ordinul poliţiei capitalei, dus la acelaşi spital, evreiesc, “Caritatea” şi internat.

. În spital, i se administrează, din nou, injecţii cu mercur, contra sifilisului, boală niciodată dovedită, ba chiar infirmată după moarte, când este autopsiat.

Că poetul nu este bolnav de sifilis, ne-o spune chiar unul din medicii săi curanţi – dr. N. Tomescu (aflat, totuşi, în echipa conspiratorilor); “Articulaţia cuvintelor este normală. El pronunţă bine şi clar şi nici scandare, nici gângăvie, nici bolboroseală, nici acele diverse defectuozităţi, aşa de comune în maladiile cerebrale nu s-au putut observa, până în ultimele zile ale vieţii sale”, oricum ar fi, sfârşitul total nu părea iminent, căci el se nutrea bine, dormea şi puterile se susţineau cu destulă vigoare”.

La autopsiere nu se constată nimic important ca indicii de boală, iar dr. Tomescu concluzionează: “Eminescu n-a fost sifilitic… Adevărata cauză a maladiei lui Eminescu pare a fi surmenajul cerebral, oboseala precoce şi intensă a facultăţilor sale. intelectuale “.

Iar tratamentul cu mercur şi morfină, la care a fost supus, internările forţate în ospiciu, încercările de a-l considera nebun când nu era, eliminarea sa din societate, sunt crime comise, ai căror autori, morali şi materiali, au rămas nepedepsiţi până astăzi…

Tache 20-03-2013 - 13:56

Cativa zeci de ani mai tarziu, asemenea crime comise de evrei au capatat amploare, in spitalele de psihiatrie din Uniunea Sovietica si SUA.

tomi 22-03-2013 - 17:54

tu unde ai fost internat Tache?

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 16:18

Cine este ,,ultor”
Ex ossibus ultor!
Publicat de Ion Coja
DEFINITIA si SENSUL;
EX OSSIBUS ULTOR (lat.) din oase (se ridică) răzbunătorul – Vergiliu, „Eneida”, IV, 625: „Exoriare aliquis nostris ex ossibus ultor” („Din oasele noastre să răsară un răzbunător”).
Distinsul conferentiar universitar Ion Coja ARE o NOUA FATA
ULTOR adica RAZBUNATORUL !
QUI PRODEST (cui foloseste) ca acest distins domn, FOST SECRETAR de
PARTID COMUNIST la UNIVERSITATEA BUCURESTI , gireaza cu INTEGRITATEA
,chiar a intrat in HORA :
,,Toti oamenii dreptei. Sever Muresan se reinventeaza ca patriot si om de cultură. Este secondat de acelasi Ion Coja

Controversatul om de afaceri Sever Mureşan a “renăscut din cenuşa uitării”, după ce a fost achitat în 2010 pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals material, uz de fals, folosirea creditului cu rea credinta si abuz in serviciu, in dosarul fraudarii Bancii Dacia Felix, după un proces care a durat mai bine de 10 ani. Revenirea lui Sever Mureşan este susţinută de către colectivul redacţional al ziarului Naţiunea, a unor membri ai PNDC, dar şi ai profesorului Ion Coja şi a liderului Noua Dreaptă, Tudor Ionescu. Mai mult, Sever Mureşan a înfiinţat chiar o fundaţie culturală numită “Fundaţia Mureşanu – Deşteaptă-te române!”, cu care îşi propune să se relanseze mediatic, cultural, social şi chiar politic.”…..SURSA FRONTPRESS 20 martie 2013
….

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 17:10

Ex ossibus ,,ULTOR=RAZBUNATORUL
Si PUNCTUL lui de VEDERE despre BISERICA si SECURITATE
,,În principiu, între Biserică şi Securitate era exclus să nu existe anumite relaţii. Chiar şi o colaborare. Dar trebuie văzut sensul acestei colaborări şi scopul urmărit. Bunăoară, dacă eu, subsemnatul, sunt pus în faţa clasicei „indiscreţii”: aţi colaborat cu Securitatea?, eu voi răspunde nu. Un nu hotărît!

Aş răspunde însă afirmativ la întrebarea Securitatea a colaborat cu dumneavoastră? Da, Securitatea a colaborat cu mine! S-a întâmplat după ce am publicat cartea lui Dumitru Mărtinaş despre Originea românească a ceangăilor din Moldova. Plecând la Cluj-Napoca împreună cu Mircea Mâciu, directorul editurii, în avion l-am cunoscut pe „nea Ionică”, un ofiţer de securitate (colonel?), însărcinat să asiste la lansarea cărţii. De la Mircea Mâciu am aflat că acel „nea Ionică” era specialist în iridenţa maghiară. Mi-a spus „nea Ionică” cine va participa din partea „adversă” şi cam ce întrebări îmi vor pune. Adică el, securistul, m-a informat pe mine! Nu eu pe el!…

Mi-e uşor să-mi imaginez situaţii şi probleme cu care Biserica se confruntă de sute de ani, cum ar fi problema sectelor, de interes şi pentru vremelnica securitate comunistă. În mod evident în asemenea chestiuni Securitatea s-a subordonat Bisericii şi amândouă s-au manifestat în slujba interesului naţional, al oamenilor, al cetăţenilor. Nu-mi închipui că securitatea nu avea habar de sovieticii şi bulgarii care veneau să se creştineze în bisericile româneşti. Dar are vreo importanţă cum a aflat Securitatea de ei? Nici-de-cumul cumului! Ci definitoriu este că, spre deosebire de ceea ce se întâmpla în celelalte ţări socialiste, Biserica Ortodoxă Română a asigurat dreptcredincioşilor ei accesul integral la binefacerile ortodoxiei. Cine are interes şi pune atâta patimă ca acest adevăr să nu fie bine conştientizat de societatea românească?

În fine, dacă se va produce o deblocare totală a arhivelor Securităţii, trebuie luat în calcul şi alt efect, cel mai neaşteptat: vom descoperi că Securitatea nu a făcut numai poliţie politică („nu-i dracul chiar aşa de negru!”), că a făcut şi lucruri bune, iar atunci când vom da peste reversul pozitiv al maleficei instituţii, probabil că vom consemna momente de colaborare a securităţii cu Biserica. Colaborare care, sunt convins, continuă şi azi. O colaborare a SRI şi SIE la opera Bisericii Creştine? O contribuție specifică? Sper!…

Ce lucruri bune a putut face Securitatea?! Trebuie să fii tare nerod ca să nu afli singur răspuns la această întrebare, așa că trec mai departe. Dacă este nevoie, revin oricând!…”
Sperr sa revii ….

tomi 21-03-2013 - 00:15

Si totusi Eminescu a murit de sifilis insa clica legionara ce-a urmat la putere a schimbat dosarele medicale ale poetului. Cit despre renumele sau international revin la ce am spus anterior, a fost celebru pina la jumatete de kilometru de granitele tarii, in rest in Europa nimeni nu auzise de el si de marele sau talent.

jan dinu 21-03-2013 - 03:18

Mai —- tomica — inca nu se inventase
testul Wasserman spre ai da TU astazi .un diagnostic
precis . Astazi cu toae tehnicile cele
mai avansate se fac inca atitea greseli chiar shi la boli incurabile .
NU le da apa la moara cu Eminescu ,acelora care deabia asteapta
sa ti-le serveasca din tolba imensa a maculaturii interneului …
JD-USA

urbos 21-03-2013 - 03:30

Bine boratule, i-ai dat ji danului o limba-n curu ala slinos, acu poti sa te culci linistit. Vezi sa inchizi capacu.

Antibasistul 21-03-2013 - 04:00

Eminescu a fost omorit de ji dani pentri ca era nationalist, anti jefuitorililor ji da ni ce au navalit cu sutele de mii in Moldova, venind din Galitia, Polonia si Rusia, acesta-i ADEVARUL! JI DANII AU OPORIT SI PE iSUS, SI PE APOSTOLII LUI!

Antibasistul 21-03-2013 - 04:26

omorit, nu oporit

tomi 22-03-2013 - 17:56

iar tu bestie vei fi OPORIT de baietii din Mosad impreuna cu cumnatu tau arabu.

Tache 21-03-2013 - 05:51

Tomi, traim Marea Epoca Intunecata si Canibala, pe scurt, MEIC. Totul este pervertit de evrei. Putoarea puroiului deja duhneste pe scara larga !!!

Eminescu este un EROU AL UMANITATII. Este un erou al poporului roman, este un erou al poporului chinez, este un erou al poporului indian……etc…..etc….

Putoarea Cahalului ia nasul. Este o problema de psihologie umana. Unii mai curajosi, vor sa sara primii, cei mai fricosi vor da cele mai dure lovituri !!

tomi 21-03-2013 - 23:29

ai vorbit frumos, acum ia loc.

Tache 20-03-2013 - 14:03

Evreii au avut un rol extrem de nefast in istoria Romaniei. Istoricii sunt de acord ca inapoierea economica, sociala si intelectuala din zona Moldovei se datoreaza evreilor. Moldova avea nivelul de dezvoltare al Finlandei, inainte de aparitia evreilor. Odata cu stabilirea evreilor in Moldova, elementul romanesc a fost pur si simplu sugrumat. Evreii nu s-au ridicat prin meritele lor personale, ci prin sistemul lor mafiot si criminal. Romanii moldoveni nu erau organizati, ca sa le faca fata evreilor. Ma gandesc cu groaza ce se va intampla cu poporul roman, daca in Romania se instaleaza cateva milioane de evrei. Deja evreii stapanesc Romania prin mijloace ascunse, prin Statalitatea de Adancime, prin Deep State. Si Romania este cea mai saraca, inapoiata si batjocorita tara din Europa. Lada de gunoi a Europei, dupa cum spunea un neamt.

tomi 21-03-2013 - 00:19

Tache
20-03-2013 at 14:03
Moldova avea nivelul de dezvoltare al Finlandei
==================
mai tataie si tu suferi de sifilis ca Eminescu?Inainte de a aprea evreii in Moldova, inca nu se descoperise roata in acele zone de un primitivism atroce.Carutele aveau rotile patrate asa ca si capetele voastre.

Antibasistul 21-03-2013 - 04:04

VOI JI DANII ATI ADUS SARACIA SI INAPOIEREA IN MOLDOVA SI ROMANIA!

Tache 21-03-2013 - 05:29

Da, mai Tomi, si eu sufar de sifilis. Sifilis congenital, la fel cu toti romanii. Transmis din tata-mama in fiu-fica…

Dar vom invinge !! Tara ne-o vom apara !!

Istoria este de partea noastra !

ultor 20-03-2013 - 18:12

Claude Karnoouh “Pe scurt, toţi aceşti parveniţi care îşi cântă acum profesia de credinţă anticomunistă, servindu-şi stăpânii în calitate de lachei cu normă întreagă, joacă un rol capital în proiectul de amnezie naţională. Ei sunt la microfon pentru a face uitate originile părinţilor lor, altfel spus, pentru a ascunde nivelul social de unde au provenit ei şi felul în care au fost obţinute aceste transformări sub egida regimului comunist”

“Oamenii care au facut adevarate crime in perioada comunismului nu mai sunt in functii cheie pentru ca ei nu mai sunt in viata. Perioada cu adevarat criminala a regimului comunist din Romania este perioada Dej, nu cea a lui Ceausescu.”

Şefii securităţii din vremea lui Dej:
În anul 1948 s-a înfiinţat Direcţia Generală a Securităţii poporului (DGSP), condusă de evreii Alexandru Nicolschi, Bodnarenco, Pantelei Pantiuşa, . Vladimir Mazuru.

Dintre oamenii care în primii ani de existenţă a DGSP au ocupat funcţii de conducere, până la şef de birou inclusiv, atât în compartimentele operative cât şi în cele administrative: Serghei Niconov, Cacica Sasa, Slechinger Paul, Blaukenstein Magdalena, Roza Adalbert, Bichel Ivan, Mişa Protopopov, Bercovici, Ijak Adalbert, Szabo Eugen, Maximenco Feodor, Hollinger Isidor, şi alţii

În Direcţia de Cercetări Penale: Dulgheru Mişu (Dulbergher), Aritonovici Samy, Matusevici Nathan, Ficher Simon, Zigler Simon, Davidovici Leon, Segal Luiza şi alţii.

Şeful de cadre din Ministerul de Interne: Demeter Şandor.
Secretar general al Ministerului Afacerilor Interne: Iosif Straier.

La Parchetul general şi mai târziu, la Tribunalul Suprem:
Alexandru Voitinovici, Alexandra Sidorovici (soţia lui Silviu Brucan).

Aceştia au trimis în faţa plutoanelor de execuţie, sau la moarte lentă, în închisori, floarea intelectualităţii româneşti, care era vinovată de faptul că şi-a iubit ţara şi a militat pentru înălţarea neamului românesc.

În spatele Anei Pauker şi a baionetelor armatei roşii, având drept model procesele staliniste din anii 30, acuzatorul public Alexandra Sidorovici şi-a permis să urle şi să îndrepte arătătorul spre boxele în care se aflau nişte monştri sacri ai neamului românesc: Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Gheorghe Brăteanu, Constantin Titel Petrescu şi alţii.

În lucrarea sa Contribuţia unor minorităţi naţionale la bolşevizarea României, analistul politic, generalul Neagu Cosma, arată că în România erau “instructori” israelieni, care instituiau sarcini speciale pentru Ambasada Israelului şi pentru evreii din România

tomi 21-03-2013 - 00:20

Auzi tu tataie mULTOR, fa-ti tu doctoratul in alta parte si cu alte teme. Daca chiar speri sa devii comandant legionar cu doctoratul despre inexistenta Holocaustului vino tu la mine sa te inregistrez pe lista celor ce vor fi dati disparuti in curind. Nu te juca cu focul timpitel ca dai de dreacu. Nimeni nu-ti asupa gura, zii tataie ce vrei, elibereaza-ti si usureaza-ti sufletul dar nu pomeni despre evrei si nu fa propaganda antisemita chiar daca vrei sa pari un profesor ce-si depune licenta in istorie. Tot ce indrugi sint texte luate din surse de dreapta, neofasciste, articole ale unor deraiati mintali asa ca documentarea ta are valoare zero.
Bestiuta, dai cam mult din aripi pe aici de citeva zile si vreau sa te informez spre binele si sanatatea ta, incearca sa te faci disparut pina nu te fac eu. Lasa tu evreii in pace, fa-ti doctorat despre carnea de cal, despre salmonela din carnea de pui despre otrava din lapte si in general ocupa-te de plaiurile moritice,bine?

digital 21-03-2013 - 19:38

pișă-te că vine trenu!
pe zidu ăla,știi tu care!

tomi 22-03-2013 - 17:57

ce- patisi tataie, te-a angajat imbecilul ca avocat?. Vezi-ti tu de ale tale ca esti cap de lista cu geamanul tau urbos. Si cu trenu nu te juca, sint multe cazuri ca se poate cadea din tren, sti ajunge sa aluneci, sa mai stii te poti impideca de ceva sau de cineva….

ultor 20-03-2013 - 18:39

De ce au devenit unii minoritari “anticomunişti” înversunaţi, dar numai ai perioadei lui Ceauşescu şi puţin din perioada lui Dej? Păi tocmai pentru faptul că Dej a început, iar Ceauşescu a continuat, să înlăture din conducerea ţării pe cei care au venit în România pe tancurile lui stalin şi au dezlănţuit cea mai crâncenă prigoană împotriva naţiunii române şi, în mod deosebit, împotriva elitelor.

Şi majoritatea celor înlăturaţi, unii mai sunt în viaţă, erau agenţi KGB, iar România, începând din vremea lui Dej, a început apropierea de SUA şi de ţările Europei Occidentale.

Exemple? Nenumărate.
În timpul “Crizei rachetelor din Cuba” Dej l-a informat pe Kennedy că România nu susţine decizia sovietică şi nu va participa la nicio acţiune a Moscovei.
S-a văzut asta şi în 1968.
Medierile între SUA şi Vietnam, între SUA şi China, între Israel şi Egipt sunt cunoscute.
Ce făceau în acest timp Ungaria, Polonia, Bulgaria şi RDG? Ce le dicta Moscova şi blamau politica naţională (naţionalistă”, ziceau ei) a României.
Din păcate în plasa KGB au căzut şi Franţa şi Germania Fedrală, deşi România a fost singura ţară socialistă care a stabilit relaţii diplomatice cu RFG.
Aşa cum am mai spus, adevărul deranjează. Şi urmaşii bolşevico-NKVD-iştilor folosesc aceleaşi metode staliniste: atac la persoană şi ameninţări. Ei ştiu că n-au dreptate, dar aşa au fost instruiţi.

Paul din Ohio 20-03-2013 - 20:28

Mai ultor, Nu stiu cand vei intelege tu ca Ceausescu a fost CEL MAI “EFICIENT” KGBist. Cu “nationalismul” si “independenta” lui simulata a fost ca un virus introdus de KGB in sufletul romanilor, care incet, incet, a dus la distrugerea fizica si psihica a multor romani, exact obiectivul KGB.
In timp ce clama independenta si primea tehnologie americana, Ceausescu trimitea la Moscova tot ce primea din vest.
Esti un Securist-KGBist care nu mai poate insela pe nimeni, mai ultor.

ultor 21-03-2013 - 19:14

Don Paul, prin intervenţiile dumitale se vede că faci jocurile Moscovei. Asta a urmărit şi a reuşit KGB-ul cu ajutorul serviciilor secrete satelite, al Europei libere şi cu ajutorul unora ca tine. După cum ţi-am mai spus, cel puţin sub acest aspect, vorbeşti aiurea fie din prostie, fie intenţionat. Zici că Larry Watts e omul securităţii. A dracu securitate dacă a redactat documentele STASI. Nu s-a dovedit nimic din ce spui tu, dimpotrivă. Americanii şi-au dezvoltat tehnologia Stealth pe baza datelor despre radarele sovietice oferite de români. Cel care le-a dat ruşilor secrete NATO a fost Caraman, iar mai târziuPaceba, omul Moscovei. Aşa că nu mai mânca borş. O ţii cu securitatea şi KGB ca gaia maţul. Cred că tu eşti omul FSB, sau al altui serviciu antiromânesc.Nu meriţi nici cea mai mică atenţie.

Paul din Ohio 21-03-2013 - 23:35

ultor,
Vai de capul tau de KGBist!

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-03-2013 - 23:49

6. Altă diversiune, altă încercare de a prosti electoratul este aceea de a spune că la referendum vom alege între Băsescu și Crin Antonescu, între PDL și USL!… Eu unul nu am susținut niciodată vreunul dintre partidele din USL! Pe Crin Antonescu și mai puțin! Dimpotrivă! Avem motive serioase să votăm împotriva lor! Dar vom avea ocazia să votăm împotriva lor la toamnă, în septembrie și în noiembrie! Nu mai e mult! Iar prima condiție pentru ca la toamnă să avem un alt președinte la Cotroceni, un președinte demn de această funcție, este ca președintele nedemn să fie destituit!

Sunt convins că Crin Antonescu nu va fi ales președinte la toamnă! Sunt convins, sper și mă voi strădui ca la toamnă românilor să li se ofere una sau mai multe candidaturi mult mai îndreptățite, mai valabile decât candidatura lui Crin Antonescu! Imediat după 29 iulie vom aborda deschis acest subiect și voi aduce la cunoștința publicului câteva dintre aceste candidaturi, care vor veni nu din partea clasei politice, ci din partea societății civile, a românilor voitori de bine pentru această țară! A dumneavoastră, cei care citiți aceste rânduri!

7. Așadar, să nu amestecăm lucrurile! Cine nu-l iubește pe Crin Antonescu sau pe Ponta să nu se simtă îndreptățit să-l sprijine pe Băsescu! Băsescu nu trebuie destituit pentru că unii i-au găsit un înlocuitor în persoana lui Crin Antonescu, ci pentru că numai prin destituire Băsescu și ai lui vor fi împiedicați să mai facă vreun rău acestui popor și numai prin destituire Băsescu și ai lui vor ajunge să răspundă pentru fărădelegile săvârșite.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-03-2013 - 23:53

În predica aceea, mai mult un recurs la istorie, dl profesor Coja a făcut un nou elogiu ceauşismului şi a deplîns moartea dictatorului. Din păcate, nu a fost oprit din cuvîntare şi dat afară din mănăstire, aşa cum s-ar fi impus, avînd în vedere că părintele Iustin a făcut un car de ani de închisoare politică, pe vremea cînd Ceauşescu era general de securitate, iar în cimitirul de la Petru Vodă îşi doarme somnul de veci un martir al temniţelor comuniste, părintele Gheorghe Calciu, cel care a fost închis şi în anii 70, pentru că s-a opus dărîmării bisericilor, şi a fost considerat duşmanul personal al lui Ceuşescu.

Susţinătorii dlui Coja, care încet încet se dovedesc trădători deopotrivă ai ortodoxiei şi ai neamului românesc, nimic altceva decît nişte naţional-securişti de cea mai proastă factură, n-au suflat un cuvînt despre acest eveniment. Ba au şi postat pe anumite site-uri fotografii cu dl Coja alături de foşti deţinuţi politici, insinuînd susţinerea de care s-ar bucura din partea acestora.

De altfel, dl Coja întreţine de multă vreme relaţii cordiale cu anumiţi foşti deţinuţi politici, care se lasă îmbătaţi de discursul său, ignorînd toate elementele naţional-comuniste şi toate laudele aduse lui Ceauşescu. Dl Coja a reuşit chiar, pe la mijloocul anilor 90, să devină preşedinte al Fundaţiei Buna Vestire – organizaţie cultural-educativă a foştilor deţinuţi politici – şi a încercat să candideze la preşedinţia României din partea Partidului Pentru Patrie, fondat de foşti deţinuţi politici, în majoritate legionari.

Astăzi, foştii prieteni încep să realizeze pe cine au încălzit la piept.
***
Secretarul general al PPP, Florin Dobrescu, îl pune la punct pe dl Coja, cu duhul blîndeţii, dar ferm.
Redau aici doar cîteva pasaje, îndemnîndu-vă să citiţi textul integral aici.

Personal, vã mãrturisesc cã am fost consternat sã citesc afirmatiile dvs.. Cum domnule profesor, chiar asa? În acceptia dvs. Ceausescu “si-a iubit tara si poporul, s-a straduit pentru binele nostru”…? A fost posibil sã o spuneti atat de deschis, de dezinvolt ? Nu pot sa cred ca nu aveti cunostintã de faptul cã, prin anii 1950, Nicolae Ceausescu conducea reprimarea unor rascoale taranesti anti-colectivizare si chiar divizii de Securitate prin Muntii Fagarasului, dupa partizani (vezi si Gavrila-Ogoranu, “Brazii se frang dar nu se îndoiesc”, vol II). Pentru ca, mai apoi, prin anii 1980, sa distruga a cincea parte din Bucurestiul istoric (este unicul caz de oras distrus in timp de pace – desigur exceptînd cazul lui Nero), si sa inceapa o cruda campanie de distrugere a satelor, avand ca zona pilot pentru experiment judetul Ilfov. Sunt dispus sã vã invit la mine, in comuna 1 Decembrie, sa va arat blocurile cu 3 etaje, dar fara apa, canal, WC si încãlzire centralã.

[…]Cu ce credeti deci ca a fost mai roman comunistul Ceausescu decat comunistul Gheorghiu-Dej, sa zicem? În fond, Dej nu a demolat atatea biserici cate a demolat Ceausescu. Si nici satele românesti.

[…] Dar, în ultimã instantã, in anii genocidului antiromanesc, Ceausescu era in conducerea PCR si a fost implicat direct in represiune. Ori ce vreti sa acreditati: ca in 1950 era criminal stalinist, iar in 1965 il apucase brusc umanitarismul? Haideti sa fim seriosi, d-le profesor !

[…] E dreptul dvs. sa aveti orice opinie, si va respect orice opinie. Personal insa, vreau sa va spun ca am oroare de amintirile sumbre ale acelor ani si de orice laude sau scuze care i se gãsesc lui Ceausescu.

[…] În ceea ce-l priveste pe Ceausescu, pentru mine si romanii care au suferit atunci, ramane un diavol criminal care si-a meritat soarta.Pentru cã, în fond, de Craciunul lui 1989, a fost ucis în halul acela de nimeni altcineva decât de tovarasii sai din PCR. Cu acordul tovarãsilor de la Moscova. Dupa tipicul obicei al comunistilor de pretutindeni de a se elimina unii pe altii. E plinã istoria PCUS-ului, e plinã istoria partidelor comuniste europene si de pretutindeni de aceste procedee de exterminare a rivalilor interni.Si apoi, Ceausescu nici macar nu credea in Dumnezeu. Asa ca, pentru el, precum si pentru cei care l-au omorat, ori Craciun, ori nu, tot aia era.Si este si acum. Caci la conducerea structurilor din România sunt aceiasi oameni. Ei sau urmasii lor.

SURSA : http://stiri.ortodoxe.org/site-uri-p…ostii-prieteni

salut 22-03-2013 - 14:45

@ultor

Paulica e baiat bun, dar i-a stat ceasul. Cand se desprinde de dileala lui cu KGB-ul, spune uneori lucruri interesante. Informatia despre desfiintarea KGB a citit-o acum vreo 15 ani; e de asteptat ca in urmatorii 25 de ani sa ajunga la rand pentru procesare la nivelul cortexului. Deci…rabdare!

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 20:06

AI revenit cojot batran si te citezi singur de pe articolele mai vechi ,toate mincinoase pe care lipsa ta de coerenta dublata de dementa senila care este bine instalata ! I-ti aperi national socialismul cizmarului, cand ai fost SECRETAR de PARTID la UNIVERSITATEA BUCURESTI !
Si eu te citez pe tine ,bibliografia ta imunda exhala de jeg uman, de lichelismul caracteristic PROFITORILOR de sisteme sociale si politice !
Ai muta ISTORIA dupa interesul tau personal , naparca cameleonica !
Raportat la tine Licheleanu si porkuplesuu par a fi frecventabili . !
Ai ascunde toata mizeria vietii tale, si te afunzi tot mai adanc, adica SECURITATEA care a fost criminala , comunica cu tine, direct pe cand tu erai in transa. Chiar asa de prost ne crezi !
Poate ai clarifica cum ai fost tu in CONDUCEREA BANCII DACIA-FELIX pe care impreuna cu SEVER MURESAN si alti acoliti A-ti DEVALIZAT-o din INTERIOR !
Despre moartea Luceafarului poeziei romanesti, stii prea bine ca a fost o lovitura cauzatoare de moarte, ti-o public ! Cojot batran si ramolit, ti-ai gasit nasul. Te-am facut OBUZIER de 420 DICKE-BERTA care era transportat doar pe tren, dar ESTI DERAIAT !

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 20:25

Zeii uitati ai tracilor: zeita Kotys
autor: FrontPress 17.03.2013

În mitologia traco-dacă găsim zeităţi mai puţin cunoscute astăzi, dar care, în perioada antică se bucurau de un cult răspândit pe mai tot teritoriul trac, dar și dincolo de acesta. De pildă, dacă despre Zamolxis sau Gebeleizis există destule informaţii ce ne-au parvenit de la autorii antici, mai puţin cunoscută celor ce vieţuiesc astăzi pe pământurile ocupate cu milenii în urmă de strămoșii traci este zeiţa Kotys (latină Cotys, greacă Κοτυς).

Cultul zeiței Kotys este atestat de câțiva autori antici, atât latini, cât și greci, dintre care îi putem aminti pe Verigiliu, Horațiu, Strabon și Eschil, aceștia referindu-se la ea atribuindu-i caracteristici specifice unei zeițe a fertilității. Cultul său s-a bucurat de o largă răspândire, nu doar pe teritoriul trac, așa cum am precizat mai sus, el fiind atestat de izvoare la Atena și Corint, dar și în Pensinula Italică și Sicilia.

Urme ale cultului său se găsesc și la Epidaurus, potrivit lui Pausanias, care, în Descrierea Greciei, amintește cum un senator roman, Antoninos, a restaturat un porticul al sanctuarului dedicat lui Asclepios, localizat în acest oraș, numind-ul Porticulul lui Kotys.

Kotys era adorată cu precădere de către edonieni, un neam tracic care stăpânea, în antichitate, spațiul dintre râurile Nestus (de la sud de Sofia, Bulgaria de astăzi) și Strymon, în regiunea cunoscută pe atunci sub numele de Mygdonia, până în jurul muntelui Pangaeus, regiune aflată în proximitatea Peninsulei Halkidiki, și incluzând regiunea din jurul orașului Salonic, înainte de dezvoltarea regatului macedonean.

Elemente de ritual

Strabon descrie cultul zeiței Kotys ca fiind asemănător cu cel al zeiței Bendis. Referindu-se la ritualul practicat de edonieni atunci când o celebrau pe Kotys, georgaful grec povestește că aceștia foloseau niște instrumente muzicale care scoteau sunete ciudate, care semănau cu zgomotul tunetelor. Strabon adaugă că această practică seamănă cu una întâlnită în cazul unor ritualuri de venerare a lui Dionisos.

La Atena, cultul lui Kotys era îngrijit de preoți ce purtau numele de “baptai”, preoți care îi botezau pe cei care prezenți la sărbătorile zeiței purificându-le sufletele. Se spune că aceștia rosteau, în fața celor prezenți, cuvintele :” alung răul, găsesc binele”.

În spațiul edonienilor, zeița avea un festival dedicat ei, care purta numele de Cotyttia și care, așa cum amintesc izvoarele, se desfaura în zone de relief înalte, noaptea, având un caracter orgiastic, element care ar atesta atributele de zeița a fertilității acordate lui Kotys. La origine, se pare că festivalul ar fi fost inspirat din povestea răpirii Persefonei, ulterior răspândindu-se, din spațiul edonian, la Atena, Corint, în insula Chios, precum și în Sicilia. De Valentin Roman – Adevarul despre daci
Sursa FRONTPRESS 1703 2013

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-03-2013 - 21:06

Te citez in continuare cojot batran si deraiat!
,,6. Altă diversiune, altă încercare de a prosti electoratul este aceea de a spune că la referendum vom alege între Băsescu și Crin Antonescu, între PDL și USL!… Eu unul nu am susținut niciodată vreunul dintre partidele din USL! Pe Crin Antonescu și mai puțin! Dimpotrivă! Avem motive serioase să votăm împotriva lor! Dar vom avea ocazia să votăm împotriva lor la toamnă, în septembrie și în noiembrie! Nu mai e mult! Iar prima condiție pentru ca la toamnă să avem un alt președinte la Cotroceni, un președinte demn de această funcție, este ca președintele nedemn să fie destituit!

Sunt convins că Crin Antonescu nu va fi ales președinte la toamnă! Sunt convins, sper și mă voi strădui ca la toamnă românilor să li se ofere una sau mai multe candidaturi mult mai îndreptățite, mai valabile decât candidatura lui Crin Antonescu! Imediat după 29 iulie vom aborda deschis acest subiect și voi aduce la cunoștința publicului câteva dintre aceste candidaturi, care vor veni nu din partea clasei politice, ci din partea societății civile, a românilor voitori de bine pentru această țară! A dumneavoastră, cei care citiți aceste rânduri!

7. Așadar, să nu amestecăm lucrurile! Cine nu-l iubește pe Crin Antonescu sau pe Ponta să nu se simtă îndreptățit să-l sprijine pe Băsescu! Băsescu nu trebuie destituit pentru că unii i-au găsit un înlocuitor în persoana lui Crin Antonescu, ci pentru că numai prin destituire Băsescu și ai lui vor fi împiedicați să mai facă vreun rău acestui popor și numai prin destituire Băsescu și ai lui vor ajunge să răspundă pentru fărădelegile săvârșite.

Cu această destituire nu se încheie cariera politică a lui Traian Băsescu! Cariera sa trebuie să continue prin redeschiderea dosarelor penale amânate sau ascunse, prin deferirea în justiție a infractorului și prin condamnarea sa binemeritată. A lui Traian Băsesu și a celorlalți politicieni participanți la trădarea intereselor naționale, la jefuirea și distrugerea Țării. Politicieni aflați atât în PDL sau UDMR ori UNPR, cât și în USL!

Nu-i putem lua pe toți o dată la scuturat! Ci pe rând! Acum i-a venit rândul lui Traian Băsescu! Nu ne iartă nici Dumnezeu dacă irosim această ocazie! Acest referendum! Acest cartuș!
București, 20 iulie 2012

Ion Coja ”
Sperr sa o iei incet si metodic si punctual!

ultor 21-03-2013 - 19:16

I-am transmis profesorului Coja că există un dement care face confuzii. În orice caz, eu sunt onorat de confuzia facătă de un cekist.

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-03-2013 - 22:42

NU santetzi , dumneavoastra …doamna UDREA ?
Nu ,dar sant chiar o admiratoare a doamnei UDREA !
Nu esti distinsul domn CoJot, cel care se vrea in locul Crinului si care vine cu oferte la cei ca urbos et,comp !
si care il citeaza pe fostul SECRETAR PCR de la UNIV. BUCURESTI , si bineinteles nu ai fost in staful de la DACIA FELIX cind a fost devalizata din interior !
Nu ,esti doar un ADMIRATOR al DISTINSULUI …
Dar , surprizele , continua !

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-03-2013 - 00:28

@ De THOMMASO PANTHERA:
AMICE, i-ti multumesc ! Am si eu o bibliografie bogata , care este in analiza !
Cu ocazia apropieri SARBATORILOR DE PESAH , i-ti DORESC SINCER ,SARBATORI FERICITE !

- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-03-2013 - 13:28

Cu ce credeti deci ca a fost mai roman comunistul Ceausescu decat comunistul Gheorghiu-Dej, sa zicem? În fond, Dej nu a demolat atatea biserici cate a demolat Ceausescu. Si nici satele românesti.

[…] Dar, în ultimã instantã, in anii genocidului antiromanesc, Ceausescu era in conducerea PCR si a fost implicat direct in represiune. Ori ce vreti sa acreditati: ca in 1950 era criminal stalinist, iar in 1965 il apucase brusc umanitarismul? Haideti sa fim seriosi, d-le profesor !

[…] E dreptul dvs. sa aveti orice opinie, si va respect orice opinie. Personal insa, vreau sa va spun ca am oroare de amintirile sumbre ale acelor ani si de orice laude sau scuze care i se gãsesc lui Ceausescu.

[…] În ceea ce-l priveste pe Ceausescu, pentru mine si romanii care au suferit atunci, ramane un diavol criminal care si-a meritat soarta.Pentru cã, în fond, de Craciunul lui 1989, a fost ucis în halul acela de nimeni altcineva decât de tovarasii sai din PCR. Cu acordul tovarãsilor de la Moscova. Dupa tipicul obicei al comunistilor de pretutindeni de a se elimina unii pe altii. E plinã istoria PCUS-ului, e plinã istoria partidelor comuniste europene si de pretutindeni de aceste procedee de exterminare a rivalilor interni.Si apoi, Ceausescu nici macar nu credea in Dumnezeu. Asa ca, pentru el, precum si pentru cei care l-au omorat, ori Craciun, ori nu, tot aia era.Si este si acum. Caci la conducerea structurilor din România sunt aceiasi oameni. Ei sau urmasii lor.”
Aceste EXTRASE sant publicate in STIRI ORTHODOXE
la capit , fostii PRIETENI si COLEGI ai distinsului d. ION COJA !

tomi 22-03-2013 - 17:58

Intr-o saptamina amice Parpanghel iti trimit dosarul imbecilului @ultor. Vezi ca nickul nu are nimc cu identitatea criminalului, este prea prudent sa faca greseli minore. Colegii mei de “acolo” (fosti,actuali) au dat de el.

Tache 22-03-2013 - 19:01

Sa fii foarte atent cand transmiti dosarul, pentru ca sunt lunetisti pe acoperisuri ! De data asta este bine sa fiti mai prudenti, sa nu patiti ca data trecuta.

tomi 22-03-2013 - 18:01

CA O RECOMANDARE CALDUROASA LEGIONARULUI DE SERVICIU DE LA CENZURA: CA SA NU TE BAG IN PI7DA MATII FASCISTULE INCEARCA SA NU IMI MAI STERGI TOATE RASPUNSURIE DATE IMBECILILOR DIN LEGIUNEA TA.VA IA MAMA DREACULUI DE VIERMI, NU SCAPATI VOI CURAT DIN JOCUL DE-A ANTISEMITISMUL. BESTIE STERGE PE CEL CARE M-A JIGNIT SI POSTEAZA TEXTE FASCISTE SI EU NU VOI AVEA PENTRU CE SA COMBAT TEXTE CARE NU SE ATING DE NATIUNEA SI TARA MEA……
vad ca inca nu m-am explicat clar, si de ieri ati sters din nou toate raspunsurile mele imbecililor neofascisti de pe forum. Sa va ferasca Domnul sa incep sa fiu mai energic cu voi. CLAR?

digital 22-03-2013 - 18:06

așa,hitleraș mic,sooougeeeți-o singurel,cât mai ajungi,că îmbătrânești dreq și nu te mai ajută articulațiile!

tomi 22-03-2013 - 18:18

Tataie cind voi ajunge la virsta ta promit ca ma arunc de la etajul 60 din turnurile Azrielli din Tel Aviv, sa fiu asa de idiot si senil ca tine mai bine fara decit cu.

Tache 22-03-2013 - 19:03

NECLAR !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult