Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce mai zice Băsescu despre “fugarul” Boldea

Ce mai zice Băsescu despre “fugarul” Boldea

scris de D.S.S.
1 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că deputatul Mihail Boldea este ‘perfect localizat’, o declanşare a unei operaţiuni de reţinere a acestuia fiind posibilă ‘în orice moment’.

Ce mai zice Traian Basescu despre "fugarul" Boldea

N-am să vă spun cum a spus ministrul de Externe că nu este o problemă importantă (cazul Boldea -n.r.). Este o problemă extrem de importantă pentru noi pentru că e vorba de un cetăţean român. Vă pot spune că este perfect localizat. În orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere a sa‘, a declarat preşedintele Băsescu.
Traian Băsescu a susţinut, totodată, că o eventuală declanşare a operaţiunii de reţinere a deputatului Boldea nu este în interesul României deoarece ar putea atrage după sine posibilitatea ca Mihail Boldea să fie reţinut şi pus în detenţie pe teritoriul unui alt stat.

Nu avem niciun interes să se producă o reţinere a domnului Boldea pentru că este în interesul nostru ca un cetăţean român, care a plecat legal, să fie protejat de riscurile arestării de către alte state, pus în detenţie şi să înceapă lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecător, mai devreme sau mai târziu, în funcţie de cum funcţionează justiţia, să îl extrădeze. Obiectivul nostru este ca domnul Boldea să vină prin intermediul autorităţilor române pentru a preveni o detenţie pe teritoriul unui stat străin‘, a mai explicat şeful statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult