Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce măsuri a anunţat Ponta după haosul votului din străinătate

Ce măsuri a anunţat Ponta după haosul votului din străinătate

scris de A.H.
1 afisari

Victor Ponta a anunțat luni că i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, să îi convoace la București, vineri, pe ambasadorii, consulii și președinții secțiilor de votare din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova pentru a fi instruiți astfel încât situații precum cele de duminică, în care oamenii nu au putut vota, să nu se mai întâmple.

cum s-a votat in strainatatePonta a mai spus că, dacă pe 16 noiembrie va mai exista vreun caz în care un român din străinătate nu va mai putea vota, „toată echipa de conducere (a MAE — n.r.) își va asuma responsabilitatea„.
liderul PSD i-a asigurat pe toți românii din străinătate că lucrurile vor decurge altfel în turul doi din 16 noiembrie, astfel încât toți cetățenii să-și poată exercita dreptul de vot.

Fiecare cetățean român oriunde se află trebuie să poată să-și exercite dreptul de vot. Vom face tot ce ține de instituțiile publice pentru ca în 16 nov să nu existe nici măcar un cetățean român care să nu poată vota, vom face tot ce ține de guvern, de MAE. Îi asigur pe toți că prin măsurile pe care le luăm pe 16 noiembrie vor putea să-și exercite dreptul constituțional la vot”, a spus Victor Ponta.

Potrivit acestuia, procedura de vot a fost întârziată din cauza completării formularelor prin care fiecare trebuie să declare pe proprie răspundere că nu mai votează în altă secție de votare. În acest sens, premierul spune că va propune ca acea declarație să poată fi descarcată online și doar semnarea să se facă în fața personalului din secția de vot.

„Toate măsurile care vor fi dispuse mâine de BEC vor avea din punct de vedere financiar și logistic sprijinul MAE și al guvernului. Din fondul de rezervă vom aloca toate sumele necesare pentru eventuala creștere a numărului de cabine, a personalului din secțiile de votare”, a mai spus primul ministru.

Totodată, Ponta a precizat că i-a cerut ministrului de Externe, Titus Corlățean, să convoace vineri toți ambasadorii, consulii și președinții secțiilor de votare din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Moldova, „pentru a fi făcut foarte clar instructajul deciziilor BEC”.

„Până vineri, i-am cerut ministrului de Externe, dacă se constată și cred că se vor constata activități necorespunzătoare, să-i înlocuiască imediat pe președinții secțiilor de vot și să asigure tot personalul necesar pentru ca ceea ce nu a funcționat ieri să funcționeze ireproșabil pe 16 noiembrie”, a mai spus premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult