Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce nu vrea să cedeze Băsescu

Ce nu vrea să cedeze Băsescu

scris de M.A.
2 afisari

Traian Băsescu susţine că nu va ceda unui partid responsabilitatea de a desemna viitorul premier şi că nu a primit din Franţa un mesaj de susţinere a lui Victor Ponta.

Traian Basescu

Vezi ce nu vrea să cedeze Băsescu

„Presiunile externe apar doar atunci când nu respecţi Constituţia, statul de drept sau normele democratice stabilite de Constituţie. Nu cred că ar putea exista un demnitar european sau transatlantic, care să spună ceva de genul «Domnule Preşedinte, mai lasă şi tu ceva din atribuţiunile constituţionale, mai transferă ceva din responsabilităţile constituţionale, citeşte Constituţia în alt mod ca să nu superi». Categoric nu voi primi astfel de mesaje şi categoric, mai ales la instalarea unui guvern, nu voi face abateri nici măcar de o virgulă de la litera şi spiritul Constituţiei”, a afirmat Băsescu, într-un interviu pentru EvZ, fiind întrebat cum va reacţiona dacă vor apărea presiuni externe pentru nominalizarea lui Ponta în cazul în care USL va obţine peste 50% din mandate, transmite Mediafax.

De asemenea, întrebat dacă îl va nominaliza pe Ponta dacă USL va avea 50% din voturi şi va rămâne fermă pe poziţii pentru desemnarea acestuia, Băsescu a răspuns că nu va ceda responsabilitatea constituţională către un partid.

„Nu vă răspund legat de persoana domnului Victor Ponta, ci în principiu. Nu voi ceda responsabilitatea constituţională de a desemna viitorul Prim- ministru către un partid, indiferent cât de mare ar fi acesta. Semnificaţia gestului ar fi mult prea puternică, iar acţiunea grav neconstituţională”, a spus Băsescu.

Totodată, întrebat dacă preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a transmis vreun semnal privind desemnarea lui Ponta, având în vedere rugămintea în acest sens adresată de premierul român oficialului de la Paris, Băsescu a negat că ar fi primit un astfel de mesaj.

21 comentarii

urbos 03-12-2012 - 15:51

Auzi la dement, nu cedeaza el, ca are de la cateaua de ma-sa mostenire sa puna el primul ministru. Nu conteaza ce voteaza lumea, majoritatea parlamentara, conteaza ce vrea dementul.
In alta ordine de idei e necesar ca Dementul sa nu-l puna pe Ponta, pentru ca Basescu trebuie eliminat sub orice forma de la puetere, restul sint povesti. Ne vom lamuri atunci definitiv si daca prostii Ponta si Antonescu fac ce spun sau daca vor trada inca o data, lasand lepra in functie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-12-2012 - 15:54

Mi se pare korekt ! Pai cum vine sa cedezi ceva , pe care l-ai mostenit pe linie familiara !(Si din VANZARI …anterioare ! Asa te vrem , CHIORPECULE !

Europeanuul 03-12-2012 - 16:18

Basescu se pozeaza din nou in underdog-ul care se lupta pe viata si pe moarte cu Parlamentul /respectiv cu majoritatea parlamentara (USL) condusa de puscariabili, fosti securisti, somnorosi, porumbaci, plagiatori si tot felul de oameni rai. (sarmanul de el;) Strategia lui este foarte frumos descrisa intr-un articol publicat pe Deutsche Welle. N-ar fi exclus sa-i iese si de aceasta data pasenta.

http://www.dw.de/poporul-nu-poate-fi-corupt/a-16419506

Europeanuul 03-12-2012 - 15:54

Toa’shu Director General, sa faci campanie electorala in favoarea ficei tale iesind pe ecrane (in preajma alegerilor) sa „minti” cu nerusinare intregul electorat ca fiica ta a terminat studiile la James Madison University este constitutional?

http://www.youtube.com/watch?v=Ns1BIy4DhZE
http://www.youtube.com/watch?v=8Iwcs82RRf0

DXN 03-12-2012 - 18:31

DOBRE, LAS-O JOS CA MACANE!
Voi, toate scursurile ati ajuns vedete, voi, toţi derbedeii ati devenit campioni ai dreptăţii. Sintem toi sufocaţi de proasta voastra creştere, de incultura, de exprimarea proastă şi de boratul vostru. Prostiaare bani, iar nepriceperea are putere. Aerul se umple de invidie, ură şi băşcălie.
Marele gainar’dobre&Co.
‘te dracu de borit!

digital 03-12-2012 - 18:41

cel mai interesant lucru ,care ar trebui să i se întâmple acestui monstru,ar fi să i se fabrice un dosar care săl bage la părnaie pe viață,dar să fie fabricat,așa cum și el a fabricat miilor de oameni din România!
atunci ar fi cu adevărat răzbunat acest popor,iar gunoui acesta ar fi răsplătit,exact cu moneda pe care o aruncă de ani la rând în praful drumului parcurs de această țară!
iar tu deicsene,mai du-te-n morții lu măta!

DXN 03-12-2012 - 22:40

λγνδγκ-ULE,
ba pe-a ma-tii!
CU CRATIMA!
ca sa nu mai zic de altele.
PS: zii si lu dobre!
BORATURILOR!

Pribeagul 03-12-2012 - 19:27

Cine mai baga de seama ce mai schelaie aceasta javra rapciugoasa si rioasa?

Se mai trezeste din lesin, mai hamaie cite ceva despre neimplicarea lui in politica, si lesina la loc.

A intrat in putrefactie, impute lumea, sa vina hingherii!

ValVerde 03-12-2012 - 19:38

Hahahaha…muriti de oftica pentru ca are dreptate !!!

PS Incercati sa faceti abstractie de persoana si sa ginditi in termeni legali si constitutionali. Personal, ma doare’n koor de Basescu, dar are dreptate si as posta acelasi comentariu chiar daca in locul lui Basescu ar fi Bula, sau degetel (in alte cuvinte, exponentii prostiei umane)

digital 03-12-2012 - 19:43

te-n ghâtu mătii de băsist ordinar!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-12-2012 - 19:45

…unde vezi tu ca Brigandu are dreptate ! Si nu uita de ochelarii de cal/magar pe care daca-i folosesti , vezi ca BOU(nu am zis vakka) !

ValVerde 03-12-2012 - 19:57

Citeste Constitutia !
Acum imagineaza-ti ca in locul lui Basescu, e tomi.
Ce-ai avea a zice?

urbos 03-12-2012 - 20:02

Si-apoi aia cu „va ofticati pentru ca are dreptate” se aplica in cazul afirmatiilor personale, din ciclul „adevarul supara pe om”. Aici dementul caruia ii sugi dezinteresat hemoroizii bate campii ca o canalie ce e si e normal sa fie injurat cum se cuvine.

urbos 03-12-2012 - 19:57

Ma vierme, in termeni legali si comstitutionali, dementul nu are dreptate. Doar in mintea ta de rebut uman, ca si in mintea acestui dezaxat lucrurile stau in felul ala.

ValVerde 03-12-2012 - 20:01

Nah…n-ai dreptate !

urbos 03-12-2012 - 20:04

Ce-i aia „nah”? Sufla-ti dreacu mucii inainte de a vorbi.

ValVerde 03-12-2012 - 20:12

Aici, eu scriu. Tu vorbesti?

Pribeagul 03-12-2012 - 20:40

Nah…n-ai dreptate ! 🙂

El n-are ce negocia. El trebuie sa vegheze ca lucrurile sa se desfasoare conform legii.

Desi chiar si acest lucru nu este indreptatit sa-l faca. A fost ales de 5 mil alegatori si demis de 7 mil. N-are legitimitate.

Se amesteca cu nerusinare, tupeu si ilegal in alegeri si schelaie, doar doar va incurca lucrurile.

BULA 04-12-2012 - 05:34

Propun sa iesim toti in strada si sa schimbam toata clasa politica de dupa ’89, sa se termine cosmarul asta cu distrugeri si instrainari din patrimoniul national.

jan dinu 04-12-2012 - 05:48

N-ai inteles ca totul e — „oVAR „….
Ce sa se mai instraineze ….?
Poate shi ultimii obtimisti care stiu ca
nu mai au nicio shansa acolo .Cei care ramin
vor fi – sherbii voiajori colo- colo – pentru supravietuire
in tzarcul ROMAnia ..!
JD-USA

BULA 04-12-2012 - 05:53

Daca poporul a fi inteligent si darz, strainii ar fi scosi din tara si Romania si-ar reveni, chiar ar straluci de bogatie. Dar nu e, bata-l norocul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult