Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce s-a decis în PNL după şedinţa de marţi seară

Ce s-a decis în PNL după şedinţa de marţi seară

scris de A.H.
396 Afisari

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat marţi că Biroul Politic Naţional al partidului îşi menţine propunerile propunerile deja cunoscute pentru posturile de miniştri ce îi revin în Cabinetul condus de premierul Victor Ponta.

Crin Antonescu despre deciziile PNL

„PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri care îi revin în cadrul Cabinetului”, a spus Antonescu, marţi, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că Biroul Politic a decis ca formaţiunea să ceară partenerilor din USL anularea documentelor privind înfiinţarea USD, adăugând că partidul a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri.

El a mai spus că înfiinţarea USD contravine acordului privind USL.

Crin Antonescu a confirmat în mod public condițiile pentru rezolvarea crizei din USL, menționând între acestea și o „discuție de perspectivă” în USL privind reducerea numărului de ministere. În ceea ce privește solicitarea pentru „anularea imediată” a documentelor încheiate de USD, președintele PNL a arătat că aceste documente încalcă articolul 9, punctul 8 din protocolul USL. Referindu-se la această alianță social-democrată, liderul PNL a vorbit despre o „potențială înșelare a electoratului” și „încercarea de a substitui o titulatură”.

De asemenea, Antonescu a precizat că dacă partenerii continuă cu USD, atunci se situează în afara prevederilor protocolului USL.

Antonescu a declarat, după şedinţa Biroului Politic, că PNL a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cea referitoare la postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, dorind, până la 15 iunie şi scăderea numărului de ministere.

PNL cere partenerilor de guvernare începerea unor discuţii pentru restructurarea şi reorganizarea formulei guvernamentale într-un orizont de timp cuprins, în principiu, până către 15 iunie, în sensul reducerii numărului de ministere, a anunţat marţi preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

„În legătură cu structura Guvernului, PNL solicită principalilor parteneri, PSD, în paralel după rezolvarea acestei chestiuni privitoare la formula actuală a Guvernului, începerea unor discuţii pentru restructurarea şi reorganizarea formulei guvernamentale într-un orizont de timp cuprins în principiu până către 15 iunie în acest an, în sensul reducerii numărului de ministere, reducerii aparatului birocratic în general, în conformitate cu priorităţile programului electoral şi programului guvernamental, programului de guvernare”, a afirmat Antonescu la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Antonescu a spus că hotărârea Biroului Politic privind poziţia PNL în discuţiile din cadrul USL a fost luată cu 68 de voturi „pentru”, 2 „împotrivă” şi 2 abţineri.

El a precizat că hotărârea prevede că PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cele legate de posturile de vicepremier şi de ministru de Interne pentru Klaus Iohannis.

De asemenea, Antonescu a declarat că PNL doreşte demararea discuţiile pentru ca până aproximativ la 15 iunie să scadă numărul de ministere din Guvern.

Conducerea PNL a aprobat, marţi, prin vot, o rezoluţie prin care este reconfirmat mandatul de negociere în USL privind structura Guvernului al preşedintelui formaţiunii, Crin Antonescu.

Decizia conducerii PNL înseamnă că liderul liberal este mandat să nu facă nicio concesie în negocierile din USL.

Conducerea PNL a aprobat o rezoluţie prin care este reconfirmat mandatul de negociere în USL privind structura Guvernului al preşedintelui formaţiunii, Crin Antonescu.

Senatorul Sorin Ilieșiu a fost propus pentru excluderea din PNL. Decizia a fost luată în urma poziţiilor exprimate recent de senator, care cerea schimbarea din funcție a lui Antonescu.  Ilieşiu declara, luni seară, că cere schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi seară, după şedinţa Biroului Politic al PNL, că nu i s-a cerut demisia, însă el a propus, în aceste condiţii, excluderea senatorului Sorin Ilieşiu, pentru a da un semnal că nu este posibil în partid ca „orice nătărau” să facă oricând propuneri.

„Am cerut eu propunerea pentru excluderea domnului senator Ilieşiu, pentru a da un semnal foarte clar că PNL nu e o sala de aşteptare unde poposesc unii senatori şi deputati. E un partid liber dar organizat, unde nu orice nătărău poate vorbi orice în orice moment. Au fost 67 de voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri”, a declarat Crin Antonescu.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui PNL:

-Sunt câteva chestiuni de principiu şi foarte concrete pe care le solicităm: respingerea cât mai urgentă a legii amnistiei şi graţierii, adoptarea urgentă a măsurilor legate de neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale.

-Legat de structura guvernului, PNL solicită partenerilor săi, după rezolvarea acestei chestiuni, începerea discuţiilor pentru restructurarea guvernului, într-un orizont de timp până către 15 iunie, pentru reducerea numărului de ministere, a aparatului birocratic.

În consecinţă, am cerut eu propunerea pentru excludere a domnului senator Ilieşiu, pentru a da un semnal foarte clar că PNL nu e o sală de aşteptare unde poposesc unii senatori şi deputaţi, e un partid liber dar organizat, unde nu orice nătărău poate vorbi orice în orice moment. Au fost 67 de voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, marţi, în jurul orei 17.00, la Parlament, pentru a discuta despre reconfirmarea mandatului de negociere în USL pe tema restructurării guvernamentale. În sala de şedinţe semnalul reţelelor de telefonie mobilă a fost bruiat.

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat marţi, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al formaţiunii, că nu a fost pusă niciodată la îndoială încrederea partidului în preşedintele Crin Antonescu.

„Nu s-a pus niciodată la îndoială încrederea partidului în preşedintele Antonescu. Astea sunt voci pe care dumneavoastră, presa, încercaţi să le faceţi mai multe, mai mari şi mai grozave decât sunt. O voce izolată într-un partid înseamnă nimic. E foarte bine că există, că există libertate de exprimare, acesta e lucrul cel mai important, până la urmă”, a spus Nicolăescu.

40 comentarii

ancuta 18-02-2014 - 21:53

Ei, da antonescule!
Scoate laberalii afara din PNL si PNL-ul afara din anUSuL contra naturii!
P.S.: hribanco, cccam asa!

CONGO 19-02-2014 - 00:13

AFARA CU MORMOLOCII ANTONISTI DIN GUVERNARE !

Huo!
Ptiu!

UnUL 18-02-2014 - 21:53

Deci s-a decis că nu s-a decis nimic.

Europeanuul 18-02-2014 - 23:52

Da, au ramas asa cum s-au inteles 🙂 The show must go on!

P.S. Partidutele lui Base, Nutzi & Co ce mai zic?

ValVerde 18-02-2014 - 21:57

Deci s-a inteles cu Basescu !
O coceau de vreo trei ani si in sfirsit a sosit momentul.

Toti liberalii vor vota Elena Udrea.

ancuta 18-02-2014 - 22:00

Si pe EBA!

pathfinder 18-02-2014 - 22:33

🙂
Bre Huhule,
EBA e tipa aia care e fica lu Base’.
Intelegi? 🙂

urbos 18-02-2014 - 22:43

Vad ca au sters astia. Ba boule, vezi ca te latra „unu” pentru „fica”.

pathfinder 18-02-2014 - 22:49

Ba’ boule.
Fac si io ce pot.
Seara postez de pe Android.
Mai ales daca ma uit si la meciuri.
Nimic de Antenescu?

Antibasistul 18-02-2014 - 22:56

Porcule basist cacatfinder, ma refeream la ma-sa jegului basist DXN!!

urbos 18-02-2014 - 23:59

Te uiti la meciuri? Tu ma, stoarfa mica? N-ai alta treaba ma gaozare, de exemplu sa tii Romania in spate? Hahaha!
Si Antenescu cine e, tac-tu?

Antibasistul 18-02-2014 - 22:53

Porcule, ma refeream la ma-sa jegului basist DXN!

Antibasistul 18-02-2014 - 22:54

Porcule basist, ma refeream la ma-sa jegului basist DXN!

Antibasistul 18-02-2014 - 22:55

Porcule basist cacatfinder, ma refeream la ma-sa jegului basist DXN!

Antibasistul 18-02-2014 - 22:51

Si pe basista de ma-ta!

Antibasistul 19-02-2014 - 00:29

De ce nu postezi cu nickul meu, CA DE OBICEI, jiidane Congo, de ceeee?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-02-2014 - 00:31

Nu-i Wiking
ca tine , Behindere!

CONGO 19-02-2014 - 01:29

cine stie multe more, deci mai lasa intrebarile

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 22:38

Inducerea in …derizoriu , metoda verificata pentru a muta centrul atentiei .

Era momentul !
OPTIMAL , se transcede informatia privind sponzorizarea campaniei prezidentiale si de
LUKOIL !
Mana , cereasca porumbacu-ca
Ca -rau !

ValVerde 18-02-2014 - 22:47

Inducerea in…derizoriu, pentru a-ti sabota tie adincimea si impactul discursului.

O adunatura de cocalari care nu inteleg greutatea momentului, consecintele pentru tara si…se hlizesc !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 23:02

Lassa !
Nici tu nu ai viatza ushoara , cu alde muggytori
saliut _Bhouleanu Lustry , si nici batranul Edec de Partzland cu noi valentze de LUES , pe linga crucile din tineretea de …ferentari colt cu Drumul Sarii !
Mes omages pour votre tres belle MOLIE!

UnUL 18-02-2014 - 23:50

NU MAI MASACRA FRANCEZA !!!!

UnUL 18-02-2014 - 23:58

Era o limbă frumoasă înainte să pui tu lăboiul pe ea.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-02-2014 - 00:17

Mosh Hierul blazonath de TranSilvanta ,
Sa invetzi dreaq Evidentaza-Primara !
Vei avea nevoie la …mosh IE !
Behinderu Wiking de Bukkale 1.80 H ,
I Q cca 35/40o sa te invredniceasa cu sputele,
RECOLTA –BOGATA !
Te …vizitez , ceffa …poezele ?

La politica agrară

Văd ţăranii-nfometaţi
Cine le sunt deputaţi:
Ieri în coada satului
Azi în capul statului.

UnUL 19-02-2014 - 00:37

????

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 23:06

Traian Băsescu caută, …să înțeleagă ce se întâmplă în USL !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-02-2014 - 23:08

Scuzzy, scuzzy ! Tastatura face feste !
(LaBarry din toate ..coltzurile , UIMITI-va !

http://1.bp.blogspot.com/-75Lac8Oj0iM/UwMRs4v19XI/AAAAAAAARGk/xzzGEyOgd1g/s1600/Basescu+cauta+bautura.jpg

ValVerde 18-02-2014 - 23:27

Sa ia el bautura !
Eu ramin cu mijlocul de transport.

Si vorbind de labari din toate tarile uniti-va, cine cauta labarelile astea pe net, de a uitat sa vorbeasca limba (aproape) natala ???

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-02-2014 - 00:19

Cu tricicleta spre
Austin !

digital 18-02-2014 - 22:59

pathfinder
18-02-2014 at 22:49
o postezi pă mătta și te uiți la android ?!

pathfinder 18-02-2014 - 23:01

Bine Huhule. 🙂
Pana la urma ai lamurit-o si pe asta…

pathfinder 18-02-2014 - 23:02

Aici e varza…

Tache 19-02-2014 - 00:08

E nevoie de lupi in Romania. Lupii declanseaza ” cascada trofica „.

How Wolves Change Rivers

http://www.youtube.com/watch?v=ysa5OBhXz-Q

jan dinu 19-02-2014 - 02:25

– Mercenarii limbisti
Sunt de-o mama uselisti
Angajati la VARAN
Pentru-o s$ansa la ciolan !!
(Parpanghel- Salut – urbos – antibasistu )

JD-USA-CALIFornia

jan dinu 19-02-2014 - 04:28

shi – digital – mare,mare animal
JD-USA

Tache 19-02-2014 - 06:03

„CINE SEAMĂNĂ VÂNT, CULEGE FURTUNĂ!”. Acestea sunt ultimele cuvinte, rostite pe postul naţional de radio al Republicii Socialiste România, transmise pe la ora 10 dimineaţa în ziua de 21 decembrie 1989, după ce a fost dat comunicatul oficial al demascării unui complot antistat plănuit de spionajul străin, şi culminând cu sinuciderea trădătorului gen. Vasile Milea Ministrul Apărării Naţionale! A urmat apoi muzică simfonică, pentru ca incredibil la câteva ore să aibă loc acea ticăloasă înscenare care a condus la plecarea lui Nicolae Ceauşescu cu elicopterul. Dacă am face o comparaţie între starea actuală de azi şi starea naţiunii din decembrie 1989, adevărul că niciodată România nu a fost mai coaptă pentru o Revoluţie naţională autentică, iar nu pentru o falsă revoluţie, ca ceea din 1989, opera trădătorilor neo-kominternişti ji.dani, care au instaurat criminala teroare sângeroasă atât în Imperiul Ţarist la 1917, cât şi în România, cu sprijinul bancherilor ji.dani din SUA. Astăzi adunătura aceasta de „ji.dani veşnic rătăcitori”, paşaportari fără ţară, din bolşevici, s-au reconvertit ca Apostolul Paul, pe Drumul Damascului, în „bunii samariteni capitalişti”. Ca Român, salut din toată inima faptul ca Poporul Rusiei, începe să se trezească la realitate, şi la luptă împotriva acestui inamic intern, extrem de perfid şi laş, elementul Sionist! Felicit din toată inima pe domnul deputat al partidului Rusia Unită, Oleg Bolaceov, care a susţinut în timpul şedinţei parlamentare de joi că unii din parlamentarii opoziţiei sunt ”evrei ce se ascund” în guvern.”La începutul anilor 1990, spioni străini care au dus la destrămarea statului nostru au intrat în componenţa Guvernului”, a precizat deputatul.În continuare, deputatul a acuzat că evreii, infiltraţi în fracţiunea marxistă a bolşevicilor care au organizat Revoluţia din Octombrie Roşu, precum şi succesorii acestora, au dus la prăbuşirea Uniunii Sovietice. Deputatul Oleg Bolaceov a afirmat răspicat cumplitul adevăr adevărat: „Voi aţi distrus ţara noastră în 1917 şi tot voi aţi dus la destrămarea statului nostru în 1991″. Da, în decembrie 1989, a fost doar un palid vânticel otrăvit, o mică furtună într-un pahar cu apă, nimic real, nimic consistent doar o scabroasă şi lububră înscenare a trădătorilor din Armată şi Securitate, care au acţionat la ordinele criminale ale Mossad şi CIA, dar acum se apropie ora adevărului, când va veni FURTUNA, care va mătura aceşti semănători de vânturi, care şi au ca siglă Roza Vânturilor, NATO! Va fi un TSUNAMI, deoarece trebuie să avem ca model Japonia, doar spiritul sacrificiului suprem, pentru salvarea Neamului Românesc de această stirpe de bandiţi internaţionali, blestemată de Dumnezeu şi de toate popoarele lumii poate să biruiască şi să salveze neamul de la pierire. Ceauşescu a avut dreptate când înainte de a fi asasinat, cu curaj ne-a lăsat ca un testament:”-România va trăi! Dar nu cu trădătorii!”

Mihail Gavril Popa

milosu' 19-02-2014 - 10:16

A inceput antoneascu sa puna in practica scenariul serviciilor? Este acest individ curat? Parca a intrat strechia in acest individ!!!!!??? Oamenii slabi sunt usor influientabili, bine ca si-a aratat adevarata fata si adevaratul caracter………De fapt individu si-a aratat valoarea in acea luna…..de interimat……..slab, timid, influientabil, bun vorbitor de engleza(sic), caraghios si superficial.

pathfinder 19-02-2014 - 10:24

@milosu’
Ai si tu o data dreptate!

UnUL 19-02-2014 - 10:45

De necrezut : a dată în viață suntem și noi de acord, milogule.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 19-02-2014 - 13:48

Jocurile sunt ca si facute pentru ca miza e imensa, scoaterea din puscarie a lui Adelu, curatirea de dosar a lui Dragnea, tregerea legii amnistiei prin guvern, inchiderea dosarelor lui Voiculescu, reinceperea baroniadei ciumei rosii psd-iste care a cam stat pe tusa vreo opt ani si acum trec la recuperarea „pierderilor”. Antonescu si-a facut curatenie in partid, a sters pe jos cu Tariceanu, l-a dat afara pe Ilies, a primit girul unanim al partidului sa se bata cu psd-ul, Orban jubileaza, Mariana Cimpeanu va mirosi si ea DNA-ul, si uite-asa nimeni nu mai baga de seama platile pentru intretinere care ne vor lasa fara nici un chior in buzunare. Usl-ul TREBUIE sa dispara pentru ca locul pnl-ului nu poate fi alaturi de aceste javre comuniste. Sa-i lase sa stea cu alde Voiculescu, cu Ala Micu si sa-si faca melanjul lor ordinar impreuna. Bravo Crinule.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult