Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce s-a decis la Consiliul Național de Coordonare al PNL

Ce s-a decis la Consiliul Național de Coordonare al PNL

scris de Șt. C
32 afisari

Consiliul Național de Coordonare al Partidului Național Liberal (PNL) a validat-o, sâmbătă, pe Alina Gorghiu în funcția de președinte al partidului.

quintus si alina gorghiuCei peste 700 delegați la reuniune au votat astfel în unanimitate modificările la Statutul PNL prezentate de secretarul general Ilie Bolojan, potrivit cărora partidul va fi condus de un singur președinte până la Convenția Națională a liberalilor care se va desfășura anul viitor.

Totodată, participanții la reuniune l-au validat și pe eurodeputatul Daniel Buda ca împuternicit la semnarea listelor de candidați ai partidului pentru alegerile legislative, votând în acest sens o decizie a BPN al PNL.

La reuniunea liberalilor a fost prezent alături de conducerea PNL, parlamentari, lideri de organizații, și președintele de onoare al formațiunii, Mircea Ionescu Quintus. Acesta a fost primit cu aplauze la scenă deschisă la intrarea în sala de la Parlament unde s-a desfășurat reuniunea .

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, că va anunța ultima dintre colegii săi de partid unde anume va candida pentru alegerile parlamentare și a subliniat că mai important este ce fel de liste și ce profil de candidat vor prezenta liberalii în fața electoratului.

„Nimeni nu știe în momentul acesta unde voi candida și nici nu o să știe nimeni, voi fi ultimul care va anunța unde va candida. Tocmai pentru că mi se pare nerelevantă candidatura Alinei Gorghiu, mi se pare mult mai important ce fel de liste sau de profil de candidat vom avea, dacă vom îndeplini criteriile de integritate și eu vă garantez asta”, a declarat preșdintele PNL la finalul CNC al partidului, întrebată despre locul unde va candida la parlamentare.

Gorghiu a precizat că, marți, PNL va depune listele pentru diaspora, urmând ca în jurul datei de 20 octombrie să le prezinte și pe cele la nivel național.

„Marți, dacă nu mă înșel, deja vom depune listele pentru diaspora și veți vedea listele noastre de parlamentari pentru diaspora și spre sfârșitul lunii veți vedea în jur de 20 octombrie lista de parlamentari pentru nivel național”, a declarat președintele PNL.

Întrebată dacă a mai vorbit cu premierul Dacian Cioloș și dacă s-au făcut alți pași în vederea unei viitoare colaborări a acestuia cu PNL, Gorghiu a spus:”Rămâne să decidă domnia sa dacă și în ce măsură va dori o colaborare viitoare”.

Ea a adăugat că în PNL sunt discutate mai multe variante în ceea ce privește funcția de premier, întrebată dacă liberalii au o variantă de rezervă.

„Sunt foarte multe variante discutate în PNL, evident că întotdeauna mergem cu mai multe scenarii, nu doar cu unul. Nu aș vrea să mai vorbesc în acest moment despre prim-ministru pentru că prima noastră provocare și foarte urgentă este finalizarea listelor de Parlament. (…) Nu este nicio grabă pentru primul ministru astăzi, gândiți-vă că aceste alegeri sunt pentru Parlament. Vom avea alte teme de discutat în campanie (…) Primul ministru va fi desemnat ulterior de majoritate”, a mai declarat președintele PNL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult