Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce s-a întâmplat la alegerile PNL Bucureşti

Ce s-a întâmplat la alegerile PNL Bucureşti

scris de B.C.R
38 afisari

Consiliul de Coordonare al PNL București l-a ales sâmbătă pe Cristian Bușoi în funcția de președinte al organizației. Dan Cristian Popescu și Marius Vintilă au fost aleși în funcția de prim-vicepreședinți.

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, a declarat sâmbătă că nu a luat încă o decizie privind eventuala sa candidatură pentru funcția de președinte al PNL, dar a menționat că un anunț cu privire la această chestiune îl va face după sărbătorile pascale.

„Încă nu a sosit momentul unei astfel de discuții, dar curând va sosi. După sărbătorile pascale, până cel mai târziu în 2 mai, trebuie sa se clarifice și acest lucru. Azi este un pas, însă, esențial în ceea ce privește o eventuală candidatură, pentru că am spus că mi se pare normal ca atunci când merg către funcția de președinte al unui partid în primul rând să-ți validezi susținerea în organizația din care ai făcut parte”, a precizat Bușoi, răspunzând unei întrebări.

El a adăugat că este foarte bucuros că i s-a acordat încrederea în partid pentru a ocupa funcția de președinte al PNL București.

„Mai trebuie gândit un program, dar cel mai important o candidatură cu succes trebuie sa aibă în spate o echipă care să adune la un loc colegi din fostul PNL, colegi din fostul PSD, aleși locali, parlamentari, colegi din Transilvania, unde sunt organizațiile cele mai performante, dar și din alte părți ale țării”, a spus Bușoi.

Întrebat dacă este în etapa de pregătire a candidaturii lui la președinția partidului, Bușoi a spus că se află în etapa de a „reflecta, de a gândi un program, de a gândi o echipă”.

Consiliul de Coordonare al PNL București a desemnat prim-vicepreședinții și vicepreședinții

Consiliul de Coordonare al PNL București i-a ales sâmbătă pe Dan Cristian Popescu — cu 633 de voturi și pe Marius Vintilă — cu 548 de voturi, în funcția de prim-vicepreședinți ai organizației.

Vicepreședinți au fost aleși Ciprian Ciucu — cu 614 voturi și Mirela Zivari, cu 600 de voturi.
Cristian Bușoi, ales președinte al PNL București

Consiliul de Coordonare al PNL București l-a ales sâmbătă pe Cristian Bușoi în funcția de președinte al organizației.

Bușoi a fost singurul candidat pentru această funcție, întrunind 647 de voturi valabil exprimate din 726 de buletine distribuite. Au fost anulate 79.

Teodor Atanasiu: PNL are nevoiede echipe mari, puternice și credibile

PNL are nevoie astăzi de echipe mari, puternice și credibile, iar în fruntea partidului trebuie să fie un lider care să nu împrăștie voturi, să nu aibă „scheleți în dulap’, să nu aibă în trecutul lui lucruri de care cineva se poate lega, e nevoie de un om care să poată coagula o echipă formată din tineri și din oameni cu experiență, a declarat sâmbătă prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu.

„La noi, majoritatea liderilor politici în loc să se bată cu PSD, în loc să o atace pe doamna Firea, care introduce socialismul și întreprinderile de stat în București, în loc să atace Guvernul Grindeanu, pe domnul Dragnea pentru ceea ce fac, își atacă colegii în interiorul partidului și cred că așa ajungi mare și tare, atacând de multe ori și în public proprii colegi. Așa se pierde din credibilitate de către un partid politic, când ai tăi te atacă pe tine. Un partid serios își spală rufele în familie și afară iese cu idei critice care să-l reprezinte. De aceea am fost trist să aud zilele trecute, împărțit partidul în reformatori și cooperative”, a afirmat Atanasiu la Consiliul de Coordonare al PNL București.

El le-a transmis participanților la reuniune să nu caute lideri providențiali pentru că aceștia nu vor fi găsiți niciodată.

„Eu vă spun să nu căutați lideri providențiali pentru că nu o să găsiți. Uitați-vă la candidați ce au în spatele lor, care este echipa lor și care e programul lor politic și votați cu înțelepciune pe cei care vă pot reprezenta atât ca idei politice, cât și ca echipă care să susțină aceste idei”, a mai precizat Atanasiu.

Consiliul de Coordonare al PNL București a adoptat sâmbătă două rezoluții cu temele „București, orașul pierdut. București, orașul recâștigării electoratului de dreapta” și „Liberalismul civic”.

Rezoluțiile au fost prezentate de Cristian Bușoi, candidatul pentru funcția de președinte al PNL București, respectiv de președintele PNL sector 3, Florin Alexe.

„PNL București asumă necesitatea câștigării electoratului din București, care nu a sprijinit PNL în alegerile locale. Să ofere un plan economic actual pentru clasa de mijloc, contrabalans la acțiunile PSD care pun în pericol stabilitatea economică și PNL București asumă să sancționeze dezorganizarea administrativă și irosirea resurselor publice de către primarul general, doamna Gabriela Firea, și să ofere o viziune de dezvoltare a Bucureștiului, centrată pe priorități administrative”, a precizat, printre altele, Bușoi.
PNL trebuie să vină cu soluții mai convingătoare la marile probleme ale României

PNL trebuie să vină cu soluții mai convingătoare la marile probleme ale României — investiții, locuri de muncă, susținerea capitalului privat, sistemul de sănătate care trebuie reformat, îmbunătățirea sistemului de educație, pensii — și trebuie să vină cu un model responsabil opus „modelului populist și iresponsabil „în care acționează PSD în domeniul economiei, să sprijine inițiativa privată și să consolideze clasa de mijloc, a declarat sâmbătă Cristian Bușoi, candidatul pentru funcția de președinte al PNL București.

„Am făcut la București ceea ce am decis în conducerea centrală să facem în toată țara. Am urmat decizia de a-l susține pe domnul Dacian Cioloș în campanie și am adus în partid oameni noi care să candideze pentru Partidul Național Liberal. Din păcate, unele greșeli de implementare de la locale s-au repetat și la alegerile parlamentare. Colaborarea cu domnul Dacian Cioloș s-a dovedit neconvingătoare, astfel încât PSD a prins avânt să-și promoveze minciunile și populismele din acea campanie. Așa a ajuns domnul Liviu Dragnea, un politician condamnat, să propună un guvern marionetă anti-justiție, care i-a scos pe români în stradă la doar o lună după alegeri”, a spus Bușoi.

El a precizat la Consiliul de Coordonare al PNL București că „vremea marilor figuri providențiale” a trecut, menționând că situația PNL în București nu e deloc ușoară. „Avem nevoie să ne adunăm forțele, în PNL trebuie muncă pe stradă pe activități și o bună comunicare cu presa”, a spus Bușoi.

În opinia sa, PNL București trebuie să recâștige bazinul electoral din Capitală, existând o bază de creștere în acest sens, să vină cu un proiect economic opus „cheltuielii iresponsabile pe care o face PSD” și trebuie să susțină consolidarea clasei de mijloc.

„Faptul că președintele Klaus Iohannis a găsit susținere publica în București la momentul protestelor pro-Justiție împotriva OUG 13 și a Guvernului PSD arată că PNL are o bază de creștere în Capitală. Oamenii aceștia sunt deschiși către PNL. Trebuie doar ca noi, liderii din București ai PNL, să-i recâștigăm (…) În al treilea rând, Bucureștiul a ajuns pe ultimul loc în privința modernizării urbane. Când Clujul, Timișoara, Brașovul merg spre Europa, Bucureștiul merge spre Voluntari”, a mai precizat Bușoi.
Consiliul de Coordonare al PNL București s-a reunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a filialei PNL București.

Pentru funcția de președinte al PNL București candidează Cristian Bușoi, secretar general interimar al partidului și președinte interimar al PNL București.

 

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 București, Viorel Cataramă, consideră că învățământul superior românesc ar trebui privatizat integral și să nu se mai acorde subvenții de la stat.

„De ce trebuie sa plătim noi din banii noștri studiile unui viitor medic timp de șase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învățământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parțial învățământul mediu și învățământul primar”, a afirmat Cataramă sâmbătă de la tribuna Consiliului de Coordonare al PNL București.

Cât privește domeniul sănătății, el a spus că „degeaba facem 3.500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operație se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite”.

În opinia sa, ar trebui privatizat tot sistemul de sănătate.

„Toate spitalele trebuie privatizate, cu excepția situațiilor de urgență, care trebuie sa rămână la stat”, a susținut Cataramă.

El a adăugat că oamenii de afaceri care au demonstrat performanță în România pot intra în structurile de conducere ale administrației locale și centrale.

„Trebuie să apreciem acești oameni de afaceri, nu trebuie sa-i eliminăm și sa-i folosim numai ca sponsori pentru activitățile noastre”, a mai precizat Cataramă.

Cristian Bușoi, candidatul pentru funcția de președinte al PNL București, a precizat că discursul lui Viorel Cataramă nu este un document asumat de PNL București.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult