Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce s-a întâmplat la şedinţa CSAT din 2 august: a avut loc o “discuţie constructivă”

Ce s-a întâmplat la şedinţa CSAT din 2 august: a avut loc o “discuţie constructivă”

scris de D.S.S.
5 afisari

CSAT nu a emis, în urma şedinţei de vineri, nicio nouă decizie privind privatizarea CFR Marfă, în condiţiile în care strategia de privatizare a companiei a fost avizată de către Consiliu prin hotărârea din 5 februarie, informează Preşedinţia.

Sedinta CSAT, 2 august 2013

Vă prezentăm comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială după încheierea şedinţei CSAT:

O şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) condusă de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a avut loc, vineri, 2 august a.c., la ora 11.00, în Sala CSAT a Palatului Cotroceni, convocată ca urmare a solicitării Guvernului României trimisă Secretariatului CSAT joi, 1 august a.c., ora 17.05, de a introduce pe ordinea de zi a unei şedinţe CSAT subiectul Hotărârii de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” – S.A.

La şedinţă au participat viceprim-ministrul Guvernului României, domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministrul Guvernului României, ministrul Finanţelor Publice, domnul Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, domnul Teodor-Viorel Meleşcanu, şeful Statului Major General, domnul general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, domnul Iulian Fota, secretarul CSAT, domnul general Ion Oprişor, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea. A mai participat, ca invitat, domnul consilier prezidenţial Claudiu-Constantin Dinu, şeful Departamentului Constituţional Legislativ.

Membrii CSAT au avut o discuţie constructivă legată de acest proces de privatizare având ca obiect continuarea procedurilor legale privind finalizarea procesului de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” – S.A.
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat strategia de privatizare a CFR Marfă prin Hotărârea CSAT nr. 23/5.02.2013.
Nu s-a emis o altă decizie CSAT.”


17 comentarii

Vlad 02-08-2013 - 17:14

Ce face Basescu e o mare magarie. Nici nu s-a suit bine Ponta in avion, si gata, a convocat CSAT. Mai baga si scuza aia penibila, ca Guvernul a cerut sa fie o sedinta “de urgenta”, cand de fapt executivul a cerut introducerea subiectului privatizarii CFR Marfa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte, nu o sedinta speciala.

Madalin 02-08-2013 - 17:17

Basescu e penibil. Ia un subiect serios, privatizarea CFR Marfa, de care depind mii de persoane, si il transforma in circ, in speranta ca va mai capitaliza ceva imagine.

VICA 02-08-2013 - 18:34

Smecherii de la transporturi ?
Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul, Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile…
Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .

HUMOR NEGRU 02-08-2013 - 19:45

INSOLIT Guvernul BASESCU&PONTA va pune taxă pe nevasta casnică
Prin scrisoarea de intenţie pe care Executivul o va trimite Fondului Monetar Internaţional, guvernul Ponta se angajează să introducă o serie de noi biruri asupra contribuabililor români. În schimb, va creşte venitul minim garantat.
Documentul prevede introducerea unor noi taxe, cu data de 1 ianuarie 2014.
Astfel, cei care au venituri din chirii vor plăti contribuţii la sănătate şi pensii din aceste câştiguri de la 1 ianuarie 2014. Mai mult, nevestele sau copiii majori ai oamenilor cu venituri mari, care nu lucrează, vor aduce costuri suplimentare pentru cei care îi întreţin. Mai exact, cel care aduce banii în casă va plăti pentru aceştia contribuţii la pensii şi sănătate.
De asemenea, va fi modificată modalitatea de impozitare a proprietăţii. Aceasta va varia în funcţie de scopul de folosinţă şi nu de statutul legal al proprietarului, informează România TV.
Cu banii astfel obţinuţi, Guvernul vrea să acorde un ajutor suplimentar, începând cu luna septembrie, pentru familiile cele mai sărace care se încălzesc cu electricitate, iar din 2014 va creşte venitul minim garantat şi nivelul alocaţiilor familiale.
În plus, oficialii vor să simplifice anchetele pentru familiile care cer alocaţii familiale şi venit minim garantat.

UnUL 02-08-2013 - 21:10

Lucrurile sunt clare ; la o privatizare strategică ca cea a CFR marfă, CSAT își dă un aviz de principiu la început, privind necesitatea privatizării și modalitatea de privatizare (ceea ce s-a făcut și de data asta), apoi restul cade în sarcina guvernului. Ponta încearcă degeaba să se spele pe mâini ca Pilat și să prostească lumea.
După ce Victor Ponta a susţinut, de nenumărate ori, că în privinţa privatizării CFR Marfă trebuie să se pronunţe Consiliul Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSAT), ieri, Consiliul a desecretizat hotărârea privind aprobarea strategiei de privatizare a acestei societăţi de stat.
La articolul 2 al Hotărârii, din februarie 2013, se precizează clar că „modalitatea concretă şi procedura de privatizare se află în responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi Guvernului”. Premierul şi miniştrii USL au participat la şedinţă Potrivit documentului, CSAT solicită Ministerului Transporturilor să includă în contractul de privatizare clauze potrivit cărora cumpărătorul se obligă, sub sancţiunea rezoluţiunii contractului şi plata unor daune interese, să menţină obiectul de activitate al CFR Marfă şi să întreprindă toate măsurile necesare pentru îndeplinirea de către companie, pe toată durata sa de existenţă, a obligaţiilor de natură strategică ce îi revin potrivit legislaţiei în vigoare.
Printre acestea se numără transportul trupelor şi materialelor militare. Premierul Victor Ponta a participat la această şedinţă a CSAT, ca de altfel toţi miniştrii care sunt membri ai Consiliului, nu au existat absenţi, iar decizia a fost luată cu unanimitate.

urbos 02-08-2013 - 21:15

Foarte clare, lepadatura securista Traian Basescu a mancat cacat degeaba, ca n-a fost in stare sa excreteze nimic la sedinta CSAT. Deci privatizarea e buna.
Daca n-ar fi, lepadatura securista Traian Basescu devine tainuitor, complice si sabotor al economiei nationale, prin tainuirea informatiilor de interes strategic.

UnUL 02-08-2013 - 21:22

Nu era vorba că e bună sau nu, era vorba că Gruia nu a venit cu banii, și mai e și anchetat penal. De felul cum a decurs privatizarea nu mai are rost să vorbim.

urbos 02-08-2013 - 22:10

Mai sifiliticule, daca cineva nu vine cu banii o ia in mana, nu e nevoie de grohaiturile Kiorului. Iar banii se iau de la banci. Asa e in capitalism ma vierme bolsevic.

UnUL 02-08-2013 - 22:21

Buboșel, la grohăituri ești specialist, ai emis atâtea încât îți poți da doctoratul în grohăială. În rest, lucrurila au fost deja spuse.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 02-08-2013 - 21:14

Uraaaaa ! S-a intimplat MINUNEA. De la 1 Ianuarie, Ponta va aduce noi TXE si IMPOZITE, guvernul angajindu-se fata de FMI ca ne va apasa talpa git mai puternic.

UnUL 02-08-2013 - 21:24

Nu are nicio legătură cu FMI-ul, ci cu faptul că avem un guvern de incompetenți. „Ponta, guvernăm și noi ceva?”

mircea 02-08-2013 - 21:29

domnulr Un-nUL as avea si eu o rugaminte la un bou,daca un bou umileste un alt bou din ciurda in fata celorlalti boi,ce sentiment a-ti avea de mila sau de sila fata de umilitor

digital 02-08-2013 - 21:35

ai întrebat tocmai boul!
ce vrei să-ți răspundă, boul despre cum este el, mare bou!

UnUL 02-08-2013 - 21:46

Mircea și Degețel, din mugetele voastre nu am înțeles nimic. Și nici nu mă chinui să o fac. Așa că mugiți în continuare și mai rumegați câte un braț de fân.

mircea 02-08-2013 - 22:09

ce rau e sa ai nimic ,daca -l ai trebuie sa-l dai la scoala,sa-l hranesti,sa-l cresti si cand ajunge mare acest nimic produce daune mari pe cre le achita cu sfintenie comunitatea,Asa Un-nULule e mai bine sa nu ai nimic ,nici curajul sa-ti dai cu parerea esti un bou sadea care stie manance second hand,nici nu te constipi la sinapse ca a mai fost manca odata.Nasol .

UnUL 02-08-2013 - 22:15

Mirciulică, cred că ești în plin delir. Halucinezi incoerent, fără cap și fără coadă, bați câmpii fără cea mai elementară logică, verși pe forum o pseudi-filosofie fără noimă…. Am vorbit cu un prieten să îți rezerve un pat la spitalul 9.

UnUL 02-08-2013 - 22:19

A propos : „Ati avea” se scrie fără cratimă, pentru așa ceva se rămâne corigentîn clasa a 5-a elementară.
Și te rog să-mi traduci în română frazele : „„Ce rău e să ai nimic” și „a mai fost manca odata”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult