Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce sarcini le-a trasat preşedintele Iohannis parlamentarilor (video)

Ce sarcini le-a trasat preşedintele Iohannis parlamentarilor (video)

scris de B.C.R
18 afisari

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis luni deputaților și senatorilor că își propune ca la începutul fiecărei sesiuni parlamentare să vină în fața Parlamentului pentru a prezenta prioritățile, temele și soluțiile la problemele ridicate de români.

klaus iohannis in parlament„Momentul de astăzi nu va rămâne unul singular în decursul mandatului meu. În spiritul acestui parteneriat îmi propun să vin în fața dvs. la începutul fiecărei sesiuni parlamentare pentru a vorbi despre priorități și temele pe care îi preocupă pe români și despre soluțiile posibile”, a declarat Iohannis în Parlament.

Șeful statului le-a recomandat parlamentarilor să privească prezența sa în fața camerelor reunite ca pe un semn de deschidere și respect față de puterea legiuitoare.

El a arătat că în calitate de președinte își asumă o relație corectă și de parteneriat cu Parlamentul.

 

„Un asemenea parteneriat răspunde spiritului Constituției și așteptărilor cetățenilor, dar are și însemnate rațiuni practice. Puterile statului, deși separate, sunt de fapt chemate să lucreze împreună în serviciul cetățenilor. Progresul unei națiuni nu se poate naște din conflict permanent între cei chemați să o reprezinte, ci din efortul lor comun”, a mai declarat Iohannis.

Șeful statului a precizat că mesajul său în Parlament nu vine întâmplător după o serie de consultări cu partidele și formațiunile parlamentare, cât și cu președinții celor două Camere, arătând că astfel se înțelege rolul de integrator și mediator al președintelui.

„Un Parlament ferm în materie de integritate, corect în raport cu cererile justiției, responsabil în actul de legiferare, activ în atribuțiile de control și transparent în conduită va fi cu siguranță privit altfel de cetățeni”, a adăugat Iohannis.

VEZI AICI Discursul Președintelui României, Klaus Iohannis, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului României

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult