Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Ce s-a decis la Liga Aleşilor Locali a PNL

UPDATE – Ce s-a decis la Liga Aleşilor Locali a PNL

scris de A.B.
9 afisari

UPDATE – Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, vineri, că viitorul premier va avea „sânge liberal”, punctând că atât timp cât președinte este Klaus Iohannis liderul social-democraților Liviu Dragnea nu va fi prim-ministru.

liga alesilor locali„Viitorul prim-ministru al României va avea sânge liberal. Vreau să cred că vom face în așa fel încât să-i convingem de români să dea o lecție usturătoare stângii ca în 2014. (…) Este important să credem că au trecut vremurile în care România se poate lăuda că acceptă un prim-ministru condamnat definitiv. Vă asigur că, atâta vreme cât la Cotroceni există un președinte pe care îl cheamă Klaus Iohannis, niciodată Dragnea nu va fi premierul României”, a spus Gorghiu, la Liga Aleșilor Locali ai PNL.

Ea a susținut că PNL va trebui să fie în centrul guvernării după alegerile parlamentare. „Dacă vrem ca acest lucru să se întâmple, ca românii să creadă în PNL, prima condiție este ca liberalii să creadă în PNL, pentru că mai sunt unul, doi care se ocupă de bârfe, intrigi, scenarii apocaliptice”, a arătat Gorghiu.

În opinia sa, PSD și ALDE nu vor atinge pragul de 50% la alegerile parlamentare. „Cred că ALDE-PSD nu va atinge pragul de 50% la parlamentare, dar acest lucru depinde foarte mult de cum se descurcă PNL în următoarele trei-patru luni”, a afirmat copreședintele PNL.

Ea a declarat că liberalii nu vor guverna alături de PSD. „Noi nu vom guverna cu PSD, să înțeleagă cine are de înțeles lucrul acesta”, a adăugat Alina Gorghiu.

PNL a adoptat vineri la Liga Aleșilor Locali, cu unanimitate de voturi, o rezoluție prin care susține adoptarea unui Cod de integritate pentru funcțiile publice, o creștere salarială medie de 22% pentru funcționarii publici începând de anul viitor și o lege a salarizării unitare care să nu fie bazată pe calcule „meschine electorale”.

„Partidul Național Liberal crede în valorile profesionalismului, meritului și echității și susține o lege a salarizării unitare bazată pe aceste valori și nu pe calcule meschine electorale. PNL susține adoptarea unui Cod de integritate pentru funcțiile publice, un cod general, care să se refere la toate funcțiile publice — elective sau numite, locale sau naționale — care să privească și regimul conflictelor de interese și se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcții publice”, se arată în rezoluție.

Prin acest document, liberalii își asumă că vor prelua în programul de guvernare următoarele măsuri: descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, atribuțiile administrației locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea funcționarilor publici cu o creștere medie de 22% începând cu anul 2017, statutul aleșilor locali, Codul incompatibilităților, salarizarea aleșilor locali și simplificarea procedurilor pentru creșterea gradului de atragere a fondurilor europene și pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală.

Liberalii susțin că aceste măsuri pot opri „deprofesionalizarea administrației publice”.

Liga Aleşilor Locali a PNL se reuneşte vineri la Poiana Braşov, pentru prima dată după alegerile locale din acest an, urmând ca printre temele de discuţie de la această şedinţă să se numere regimul incompatibilităţilor sau salarizarea aleşilor locali.

pnlLiga Aleşilor Locali a început la ora 11.00 şi  vor participa aproximativ 600 de aleşi locali din toată ţara, dar şi lideri de filiale, parlamentari şi europarlamentari. De asemenea, în cadrul şedinţei vor fi ales noul preşedinte al Ligii Aleşilor Locali.

De asemena, în cadrul şedinţei va fi adoptată o rezoluţie prin care liberalii vor susţine majorarea salariilor aleşilor locali.

”Vor fi câteva discuţii importante care ţin de statutul primarilor şi statutul aleşilor locali, o mai bună clarificare a regimului incompatibilităţilor care în acest  moment generează multe confuzii şi multe probleme administrative şi în instanţe (…) Un subiect important care trebuie dezbătut în spaţiul public cel al salarizării aleşilor locali pentru că în bună măsură integritatea şi performanţa trebuie să vină cu un nivel adecvat al salarizării la nivelul României”,  spunea preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult