Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce secrete au vorbit Ungureanu şi Filat la telefon?

Ce secrete au vorbit Ungureanu şi Filat la telefon?

scris de M.A.B.
4 afisari

Premierii celor două state româneşti – M.R. Ungureanu, de la Bucureşti, şi V. Filat, de la Chişinău – au vorbit marţi, 14 februarie, la telefon.

Ungureanu Filta

M.R. Ungureanu si Vlad Filat, la telefon

În timpul convorbirii telefonice, cei doi omologi au făcut un schimb de opinii privind relaţiile dintre cele două maluri ale Prutului, ambele părţi apreciind evoluţia cooperării bilaterale. Vlad Filat şi Mihai Răzvan Ungureanu au pledat pentru dinamizarea acesteia, în continuare.

Cei doi şefi de executive au abordat şi problema organizării unei şedinţe comune de guverne la Iaşi. Ambii interlocutori au căzut de acord că o şedinţă comună a celor două guverne va oferi posibilitatea de a discuta pe larg subiectele de interes reciproc şi trasarea de noi proiecte pentru următorii ani.

La sfârşitul lunii ianuarie, aflat în vizită oficială la Chişinău, ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, susţinea necesitatea organizării unei asemenea întâlniri inter-guvernamentale. În timpul întâlnirii cu omologul său, Iurie Leancă, şeful diplomaţiei de la Bucureşti aducea în atenţie şi câteva subiecte de interes bilateral ce ar urma să fie luate în discuţie: subiecte ce ţin de cooperare, proiecte de infrastructură şi interconectare energetică.

Cristian Diaconescu a menţionat că a venit la Chişinău pentru a transmite un semnal cu privire la substanţa pe care o pune în relaţia specială dintre România şi R. Moldova. “Este un moment special, deoarece ambele state încearcă să găsească soluţii pentru criza economică şi să facă faţă aşteptărilor de cooperare”, a precizat Diaconescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult