Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce spun Ponta şi Antonescu despre viitorul guvern

Ce spun Ponta şi Antonescu despre viitorul guvern

scris de M.A.
7 afisari

Numărul de portofolii din viitorul guvern va fi egal între Alianţa de centru-dreapta şi cea de centru-stânga, a declarat luni Victor Ponta. La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că a vorbit despre posibila nominalizare a lui Relu Fenechiu şi Varujan Vosganian în viitorul guvern, dacă USL câştigă majoritatea în Parlament, deoarece are acest drept, punctând însă că este prematur să se vorbească despre formarea Executivului.

Ce spun Ponta şi Antonescu despre viitorul guvern (foto Agerpres)

„UNPR face parte din Alianţa de centru-stânga. Ceea ce pot să vă garantez este că numărul de portofolii între Alianţa de centru-dreapta şi Alianţa de centru-stânga va fi egal. Cum şi ce anume din portofolii se negociază în Alianţa de Centru Dreapta este responsabilitatea domniilor lor, ce negociem în Alianţa de Centru Stânga, este responsabilitatea noastră. Dar nu vorbim încă de pielea ursului din pădure”, a declarat premierul, la finalul reuniunii conducerii USL.

El a precizat că dacă în seara de 9 decembrie USL va obţine majoritatea absolută a numărului de mandate în Parlament, conducerea Uniunii se vor prezenta la negocieri cu preşedintele României în actuala formulă. „Iar eu, pentru a fi capabil pe 21 decembrie să vin cu Guvernul în Parlament, am început din aceasta perioadă să lucrez la cum îmi doresc eu sau cum văd eu structura guvernului. În momentul în care finalizez, prezint acest lucru colegilor din USL. Nu voi prezenta înainte de 9 decembrie, pentru că lucrurile trebuie făcute într-o anumită ordine”, a afirmat copreşedintele USL.

„În ceea ce priveşte referirea pe care eu au am făcut-o la doi colegi, ea a fost una pe care mi-am îngăduit să o fac pentru că am dreptul să fac şi eu propuneri la momentul la care vom avea structura guvernamentală, propuneri în PNL şi apoi premierului pentru nişte oameni şi am afirmat despre doi colegi că sunt oameni pe care îi vizez pentru aceste propuneri. Asta e tot, asta nu înseamnă că am format guvernul”, a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa USL.

El a subliniat că Victor Ponta va fi propunerea USL pentru funcţia de prim-ministru. În schimb, Antonescu a apreciat că este prematur să se vorbească despre formarea guvernului, transmite Agerpres.

„Este normal ca premierul să propună o structură de guvern, domnia sa a dat câteva coordonate ale modului în care gândeşte acest lucru şi la momentul respectiv, în momentul în care va fi desemnat ca premier, îşi va alcătui echipa în consultare cu partidele politice din Coaliţie. Este în acest moment prematur, suntem încă în campania electorală, trebuie să vedem rezultatul alegerilor şi la timpul potrivit toate vor fi gata”, a spus preşedintele PNL.

3 comentarii

capra 29-11-2012 - 22:58

Pot sa jur ca aceste noi creaturi politice,sint asa de siguri de ei,ca isi impart si ouale din cuibar.
Toti sint la fel.Daca am fi o natie care stim ce vrem,i-am baga unde trebuie cu minciunile,mici si pixurile lor si NU AM VOTA PE NIMENI.
Sa se voteze hotii intr ei.
Mai bine stam acasa,oricum pentru noi nu se alege…NIMIC BUN

Pribeagul 29-11-2012 - 23:24

„Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soarte”

Ca acest lucru sa se intimple: Hai la vot!

jan dinu 29-11-2012 - 23:51

— Datorita acestora — cind vad ca pashaportul meu american
scrie – Born in ROMAnia ….imi vine sa sterg la rubrica shi s-o
completez eu cu – Born in TZIGANia – ori sa tec „cosmos”….pentru a fi mai i in actualitate cu ce se intimpla in acea fosta tzara de
care mi-e rusine cind din obligatii trebuie sa-mi „destainui”
originea bazata pe teritoriul unde m-am nascut !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult