Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce spune Băsescu că respectă la Voiculescu

Ce spune Băsescu că respectă la Voiculescu

scris de Z.V.
9 afisari

Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că are mai mult respect pentru conservatorul Dan Voiculescu, ca om politic, decât pentru acei politicieni care spuneau că apară interesul naţional, în timpul precedentei guvernări.

Dan Voiculescu are niste respect de la Traian Basescu

‘V-aduceţi aminte de unul care ţipa sus şi tare: ‘interesul naţional’?. (…) Dan Voiculescu măcar a fost cinstit. Spre deosebire de toţi ăştia, măcar Dan Voiculescu este un adversar cinstit. El şi-a pus trusturile media, de şapte ani sunt pe mine, pentru denigrare. A fost singurul care acum două luni a spus: ‘acesta este graficul de suspendare a preşedintelui’. Mai mult respect am pentru Dan Voiculescu ca politician, care a spus cinstit ‘acesta este obiectivul meu’, decât oamenii ăştia care au spus ‘noi apărăm interesul naţional’, a afirmat preşedintele suspendat, la România TV.
El a afirmat că Dan Voiculescu a recunoscut că nu are interese naţionale şi că vrea să-şi ‘apere pielea în faţa justiţiei’. ‘Măcar Dan Voiculescu spune cinstit: ‘nu mă interesează interesul naţional, nu dau doi bani pe el’, a adăugat Băsescu. Cât priveşte faptul că UDMR şi UNPR, care au făcut parte din fosta coaliţie de guvernare, au decis să susţină soluţiile USL, Băsescu a afirmat că este un lucru pe care nu-l înţelege.
‘Îmi pre rău că alături de oamenii ăştia am trecut cu ţara prin criză. Nu a fost uşor nici pentru UDMR, nici pentru UNPR, să stea alături în perioadă de criză. De ce au făcut-o acum, nu înţeleg. Chiar nu am înţeles de ce au stat când a fost mai greu şi acum au plecat, şi mai ales, au de ce au avut opţiunea asta să meargă la decapitarea Avocatului Poporului, a primilor oameni în stat. (…)Vai de cei care fac demagogie şi când e vorba de interesul naţional’, a subliniat preşedintele suspendat.
Preşedintele suspendat a adus critici şi la adresa social-democratului Liviu Dragnea, despre care spune că este ‘de o perfidie rară’. ‘Dragnea este unul dintre marii interesaţi să aibă justiţia sub control, datorită vieţii lui periculoase din punct de vedere al respectării legii.(…) Este un om de o perfidie rară. Omul acesta este echivalentul lui Ponta, numai că Ponta-i mincinos, iar Dragnea este lipsit de caracter’, a declarat Băsescu, potrivit Agerpres.

12 comentarii

Tache 17-07-2012 - 22:30

Referendumul din 2007 a fost castigat de domnul Traian Basescu exclusiv prin mobilizarea sprijinului intern. Atunci strainatatea a tacut. Acel Presedinte-suspendat nu era inca garantul intereselor ei in relatia cu romanii. Natura legaturilor cu strainatatea era circumscrisa de politicile Guvernului Tariceanu. Acum, agresivitatea strainatatii impotriva celor care au pus in discutie, poate fara sa isi fi dat seama, privilegiile si garantiile oferite ei de catre actualul Presedinte-suspendat, arata cat de mult s-au schimbat lucrurile in raporturile natiunii romane cu interlocutorii externi. Cei din urma pretind, nici mai mult nici mai putin, decat sa le spuna romanilor cine si cum trebuie sa ii conduca.

Daca acuzatiile si exigentele formulate de capitalele euro-atlantice si UE nu ar fi atat de evident contrare realitatii (stim cu totii ca in Romania nu a avut loc o lovitura de stat, ca nici un judecator nu a fost arestat din ordinul Guvernului si ca in tara nu domneste haosul), atat de mult in conflict cu Constitutia Romaniei si cu atributiile conferite institutiilor europene prin tratate, precum si intr-un atat de flagrant contrast cu bunul simt, mai treaca mearga. Asa, insa, apare ca legitima intrebarea pe care chiar domnul Basescu si-ar putea-o pune: „Cu ce ai gresit Traiane de te sustin atat de tare strainii!”

Intr-un atare context ratiunea votului de pe 29 iulie se schimba. Nu se mai pune atat de mult problema daca mai dorim sau nu ca Traian Basescu sa ne fie sef de stat pentru urmatorii doi ani ci mai ales daca dorim sa mai avem stat; respectiv un stat demn de numele sau.

Istoria trecuta si prezenta a romanilor face din edificarea Statelor Unite ale Europei o optiune naturala practic fara alternativa. Ca europeni originari din Romania romanii nu pot concepe, insa, edificarea acestei federatii de state-natiune in absenta statului roman suveran.

Iata de ce, asa cum au evoluat lucurile in ultimile saptamani, de acum nu mai conteaza antipatia ori simpatia fata de Presedintele-suspendat si nici macar neincrederea sau increderea in el. Decisiv este daca romanii vor sa mai fie liberi si stapani ai destinului lor – chiar gestionandu-l impreuna cu aliatii – sau daca accepta sa isi cedeze viitorul altora si sa il subordoneze prioritatilor acelora!

moza 18-07-2012 - 08:46

Traian Basescu va fi demis pe 29 iulie, pentru ca meritam sa avem un stat democratic. Vremea dictaturii a trecut.

Limon 18-07-2012 - 11:00

VOICULESCU E PREA BUN PT BASECU! PENTRU CA DAN VOICULESCU E PUTERNIC SI DETERMINAT, IAR BASECU IL ADMIRA!

dexas 18-07-2012 - 13:53

Basescu a pacalit romanii deja de prea multe ori. Demiterea lui ar fi ultimul punct pe lista de revendicari din Piata Universitatii din aceasta iarna. Sper ca lumea sa nu uite si sa bifam si acest punct. Trebuie, pt Romania!

Tache 17-07-2012 - 22:46

Eu sunt convins ca nu Mahalaua romaneasca va hotara disparitia Romaniei, in schimbul unui bacsis modic, caci ei sunt chelneri de bacsisuri mici. Nu oligofrenii din Romania vor hotara soarta acestei tari !

dexas 18-07-2012 - 13:54

Noi suntem cei care trebuie sa hotaram ce vom face cu tara asta. Poporul este suveran iar Base trebuie sa inteleaga asta. Trebuie sa scapam de el!

Timotei 18-07-2012 - 01:31

ANTONESCU MINTE NU ESTE PRESEDINTE, este sef de senat de doua parale, si loctiitor temporar fara functia intreaga.

moza 18-07-2012 - 08:48

Antonescu este presedinte interimar. Probabil va pastra functia si dupa 29 iulie, pentru ca Basescu n-are sanse mari de reusita. Poate spera ca va castiga prin invalidarea referendumului, dar nu cred ca e posibil, pentru ca cetatenii vor iesi la vot.

Montag 18-07-2012 - 09:17

Noi chiar il respectam pe Voiculescu pentru ca s-a tinut de cuvant cu suspendarea, si acum, si in 2007 si a indeplinit dorinta romanilor exprimata in mitingurile din intreaga tara!!

Montag 18-07-2012 - 10:51

In fapt, miza reala a referendumului pentru Basescu este pierderea iminitatii si risca sa ajunga în același loc în care se află marele său dușman, Adrian Năstase. Traian Băsescu are toate șansele să fie „aruncat” într-o celulă din Penitenciarul Rahova, în cazul în care va fi demis în urma referendumului din 29 iulie.

aiko 18-07-2012 - 11:05

Voiculescu este un politician creativ, original si idealist. El isi utilizeaza energiile pentru a face lucrurile sa se miste, stie sa atraga favoarea alegatorului si este un foarte puternic orator care capteaza votanti.

aniela 18-07-2012 - 12:18

Voiculescu este cu romanii, basescu este cu eba si paharul…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult