Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce spune Băsescu despre comasarea alegerilor

Ce spune Băsescu despre comasarea alegerilor

scris de D.P.
242 Afisari

Traian Băsescu a ironizat planul anunțat de liderii PNL și PSD de a avea candidați comuni la alegerile europarlamentare și a criticat o parte din calendarul electoral al anului 2024.

Traian Băsescu, care a fost ales europarlamentar pe lista PMP, în urma scrutinului din 2019, a comentat la Realitate Plus comasarea alegerilor.

„Nu aș discuta despre legalitate, las specialiștii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica. Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu le amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare?”, a declarat fostul președinte.

Băsescu deplânge planurile coaliței și crede că românii nu vor vedea nicio schimbare.

„Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba. Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a mai spus Băsescu.

Miecuri a fost o zi plină pentru Coaliție. La finalul unei zile pline de ședințe, liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au anunțat că au ajuns în cele din urmă la o concluzie în ceea ce privește calendarul electoral al anului 2024.

Alegeri europarlamentare comasate cu cele locale, în iunie, liste comune PSD-PNL pentru Parlamentul European, prezidențiale în septembrie și parlamentare în decembrie.

Liderii PSD și PNL au precizat că președintele Klaus Iohannis a fost informat despre strategia Coaliției, fără a da alte detalii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS