Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce spune Crin despre telefoanele STS de la sediul lui Băsescu

Ce spune Crin despre telefoanele STS de la sediul lui Băsescu

scris de P.C.R.
6 afisari

Crin Antonescu, preşedintele interimar, a declarat marţi seară că preşedintele suspendat Traian Băsescu beneficiază de ‘telefonul special’ de la Serviciului de Telecomunicaţii Speciale printr-o ‘înţelegere elegantă’ pe care a avut-o, dar a punctat că este un serviciu care nu i se cuvine.

Ce spune Crin Antonescu despre telefoanele STS de la sediul lui Băsescu

‘Şi ăsta este un lucru care mă mâhneşte şi care ţine de degradarea personală a lui Traian Băsescu. Sunt câteva lucruri care sunt în afara luptei politice. Eu consider că oricât am fi de înfocaţi adversari politici, oricâte ne-ar despărţi, există momente, măcar momentele de contact în care trebuie să fim civilizaţi. (…) Chestiunea asta cu telefonul special este una discutabilă. Am discutat astăzi cu generalul Opriş, care este directorul acestui Serviciu, care este certamente un foarte bun profesionist recunoscut şi l-am întrebat. Legea pe care o invocă dânşii, prevederile aprobate şi de CSAT care reglementează cine trebuie să aibă, nu vorbeşte nici de preşedinte interimar, nici de preşedinte suspendat. Vorbeşte de preşedinte. La drept vorbind, domnul Traian Băsescu nu mai este preşedinte al României. Preşedinte suspendat nu este în nomenclatorul de funcţii’, a afirmat Antonescu, la Realitatea TV, întrebat despre informaţiile potrivit cărora la sediul de campanie al preşedintelui suspendat STS ar fi instalat aparatură specială, aşa cum în exclusivitate a anunţat Ziuaveche.ro, transmite Agerpres.
Preşedintele interimar a subliniat că i s-a părut ‘o chestiune de civilitate’, ca respectivul telefon să-i rămână preşedintelui suspendat pe perioada de până la referendum.
‘Nu am fost informat special şi asta i-am reproşat cumva domnului Opriş, ca să evităm o neînţelegere. Domnia sa a spus că a omis, că s-a gândit că s-a mai întâmplat şi în 2007. Nu a căutat să ascundă lucrul ăsta, trebuie să fim corecţi, pentru că mi-a arătat o cărticică pe birou în care erau trecute instituţiile şi persoanele care au un astfel de număr de interior şi era trecut acolo ‘preşedinte suspendat’. Dacă este să discutăm strict la lege, eu cred că Traian Băsescu nu ar trebui, pentru că nu mai este preşedinte de niciun fel în aceste trei săptămâni, însă, dintr-o minimă eleganţă am socotit că nu are rost să facem din asta un subiect în campania electorală. Asta nu înseamnă că domnul Băsescu trebuie să pretindă că i se cuvine. Nu i se cuvine şi trebuie să înţeleagă că beneficiază şi comunică pe telefonul ăla în regim de preşedinte, deşi pentru o perioadă cel puţin nu mai este, printr-o înţelegere elegantă pe care am avut-o’, a completat Antonescu.
El a mai spus că va continua discuţia cu şeful STS pentru a vedea dacă respectiva situaţie este ‘perfect legală’.

Citeşte şi Exclusiv Ziua Veche: Băsescu şi-a mutat butoanele STS la sediul de campanie

27 comentarii

DXN 17-07-2012 - 23:21

dle dragomir,
“CATA PRECIZIE!!!”
Ce mare inveinstigator esti!!!!!!!!!!!!!
);

Iote ce zicea dragomir, mai alaltaieri:
https://www.ziuaveche.ro/top-secret/servicii-secrete/basescu-si-a-mutat-butoanele-sts-la-sediul-de-campanie-107869.html#comment-87183

Timotei 18-07-2012 - 01:13

Şi ăsta este un lucru care mă mâhneşte şi care ţine de degradarea personală a lui Antonescu, care nu face pe prostul nici pe departe, ci asa este dansul, si in plus este si fudul de nu-i ajungi cu prajina la nas.

ANTONESCU NU ESTE PRESEDINTE, EL ESTE LOCTIITOR TEMPORAR, SI NU ARE TITLUL DE PRESEDINTE AL TARII.

Este in continuare presedinte de Senat, pozitie jefuita si aia, si este de o badaranie infioaratoare.

Dar noi stim ca prostul parca nu e prost destul daca nu e si fudul.

urbos 18-07-2012 - 01:21

Pst sobolane, du-te pe marginea santului si stai in genunchi. Cand auzi poc, cazi in sant. Hai mars.

Timotei 18-07-2012 - 01:24

ANTONESCU NU ESTE PRESEDINTE, EL ESTE LOCTIITOR TEMPORAR, SI NU ARE TITLUL DE PRESEDINTE AL TARII.

In ce te priveste, sunt nedumerit, cine a mai pomenit sobolan sa posteze?

urbos 18-07-2012 - 01:27

Antonescu nu va mai pleca de la Cotroceni. Obisnuieste-te cu gandul sobolane. Te sfatuiesc sa te cari in ji dania si sa mori langa ai tai.

Timotei 18-07-2012 - 01:32

Da-ti foc in fata portii la Cotroceni in secunda in care seful senatului o sa trebuisca sa-l paraseasca!

Tache 18-07-2012 - 03:52

Nu poate pleca !!! Ca nu e dupa el. Tu stii care sunt fortele implicate ? Nu stii, caci altfel ai fugi… Dar tu esti la inaintare si la sacrificiu…

urbos 18-07-2012 - 04:10

Ji dane scabros, balul vostru e pe final. Pregateste-te animalule.

Ciu Huhu 18-07-2012 - 03:13

Sictir sluga ji daneasca a porcului dictator Basescu!

Timotei 18-07-2012 - 11:34

Bucuresti 29 Iulie – 42C la umbra, nici dracu nu iese la votare, sta cu fratisu Huhu in pivnita si joaca septica. PDL-ul se topeste incet incet.
V-ati batut joc de mostenirea lui Campeanu!

ghimpe 18-07-2012 - 02:11

NU PRICEP CUM INVITATII DE LA ANTENA 3 SUNT ATAT DE PROSTI SI STAU JOS IN TIMP CE MODERATORUL STA IN PICIOARE INCERCAND SAI DOMINE. DACA NU SUNT PROSTI, ATUNCI SA SE RIDICE SI EI IN PICIOARE SI SA SE PLIMBE PRIN PLATOU CA SI MODERATORUL.

Tache 18-07-2012 - 03:49

Ghimpe, pe cine ai intepat ?

Poate pe tine….

neacsum 18-07-2012 - 02:20

Antonescu m-a dezamagit. Nu asa reactioneaza un presedinte. Interimar sau nu, la ora asta EESTE PRESEDINTELE TARII, iar Basescu trebuie sa stea in cusca lui. Băsescu l-a umilit, a aratat lumii ca tot el conduce tara si suspendat, ameninta, ii inchide biroul, ii ia telefonul ca jurnalistei, PENTRU CA ASA VREA EL, iar Antonescu face pe elegantul. Este momaie nu elegant.Inca una ca asta si nu mai merg la vot, NU MERITA!

Tache 18-07-2012 - 03:47

SAnchi, FRanchi !!! Romania VA SUPRAVIETUI, acestui atac diavolesc, nemernic si turcesc……..

urbos 18-07-2012 - 04:13

Asa e Neacsule.
Sper insa ca va face curand niste actiuni concrete, fiind vorba doar de calculul unor pasi.
Daca nu, e prost.

Timotei 18-07-2012 - 11:38

Actiuni concrete?
Moskova inca nu s-a pronuntat.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-07-2012 - 12:57

Aveti DREPTATE d-le Neacsu, dl.Crin Antonescu este PRESEDINTELE ROMANIEI la ora actuala ! Dar nu are in preajma consilieri competenti ,cel putin in acest caz. Ca daca ar avea ar trebui sa observe ca ,,fostul jucator” este in dilema boxerului facut groggy ,bezmetic intre corzi loveste dupa imagini morganatice, reevalueaza pe fosti adversari redutabili gen mogullu felix, aproape ca il DECOREAZA pt. CINSTE si Ca CARACTER, si gaseste in valtoarea incalcita a luptei si a memoriei un ADVERSAR NOU pe …tata-socru exx. PREOT fost VANAT si vanator ! Nu i se ARUNCA PROSOPUL in RING , deoarece prea multi beneficiari din BANII ROMANIEI nu se pot ADAPTA INFRANGERII ! Domnule ANTONESCU …intrati-VA in ATRIBUTII !

c urbos 18-07-2012 - 02:45

Zăltaţii şi extremiştii se aseamănă şi se apropie
Traian Băsescu şi Mihail Neamţu – ca între căpitani?
Acasă » Actualitate

Preluat din Cotidianul ,acest articol merita sa fie analizat in mod corect

„Promovat în mod deşănţat în ultima vreme ca lider politic al noii formaţiuni „Noua Republică”, Mihail Neamţu apare mai mereu în prejma preşedintelui suspendat Traian Băsescu, de a cărui simpatie pare a se bucura din ce în ce mai mult, deşi într-una din intervenţiile sale l-a rebotezat „Horia”. Ce nu ştie fostul căpitan de cursă lungă Traian Băsescu – şi acest lucru îi va face mari probleme pe plan extern – este că Mihail Neamţu a fost dintotdeauna un adept declarat al mişcării legionare şi al Căpitanului acesteia!

Opţiunile lui Neamţu: Legiunea, Garda de Fier şi Căpitanul

Aflat în goană după susţinători pentru a nu-şi pierde scaunul de la Cotroceni, Traian Băsescu nu-şi mai verifică deloc oamenii cu care apare în public, riscând, în acest fel, ca şef de stat, cum îi place să i se spună, să se trezească în situaţii dintre cele mai periculoase.

Cu o simplă căutare pe Google, oricare dintre consilierii lui Traian Băsescu ar fi aflat că Mihail Neamţu a îmbrăţişat de mic ideologia legionară, pe care nu s-a sfiit s-o susţină în câteva dintre articolele sale.

Astfel, pe blogul scriitorului Răzvan Codrescu, este găzduit articolul lui Iulian Capsali, „Deliciul impostaţiei”, în care sunt trecute în revistă câteva texte scrise de Neamţu. Unul dintre ele se numeşte „Este tânăra generaţie… o generaţie pierdută?” şi a apărut în revista „Puncte cardinale” (anul IV, noiembrie 1994, nr. 11/47, p. 14), unde citim: „Să ne mai întrebăm atunci de ce aceşti numeroşi «intelectuali», mulţi dintre ei gazetari, istorici sau analişti politici […], nu pot înţelege Legiunea şi pe Căpitanul ei? Nu pot înţelege de ce Garda de Fier a fost înainte de toate o mişcare spirituală, o şcoală de refacere a sufletului românesc, în care, după cum spunea Codreanu (ascultând povaţa lui Hristos, Marcu 11, 23), «intră cel ce crede nelimitat» şi rămâne afară «cel ce are îndoieli»”.

Tot în revista „Puncte cardinale” (anul V, nr. 1/49, ianuarie 1995) apare şi articolul „Apelul unui licean către «oastea naţionalistă»”, în care Mihail Neamţu, cum spune Iulian Capsali, „îl elogiază pe Codreanu, certându-i pe legionarii şi neolegionarii care se poartă fără tact şi compromit idealurile”. Neamţu scria în acest articol: „Fără a fi excesiv de pesimişti, ghidându-ne doar după realităţile imediate, spunem că orizontul nostru (al celor cu un crez) pare a fi înăbuşit din nou fără nici un scrupul. Să înălţăm neîncetat smerite rugăciuni pentru luminarea minţii tuturor, pentru împlinirea dreptăţii Neamului, pentru a deveni o turmă şi un Păstor. Iar prigoana ce ni se pregăteşte să o putem înfrunta uniţi cu toţii în duhul credinţei şi al dragostei pentru Domnul Iisus Hristos şi Ţara aceasta”.

„Umezeala mucedă mihailnemţeană”

Articolul lui Iulian Capsali, apărut în august 2008 (!), îl devoalează pe Mihail Neamţu după ce acesta din urmă l-a atacat extrem de dur pe mitropolitul Corneanu. Pe acest fond, Capsali scrie despre Mihail Neamţu: „Sunt oameni care simt perfect vremurile, adulmecă stârvul societăţii şi muşcă acolo unde trebuie să muşte. În timp ce zeama i se scurge pe la colţurile gurii, un astfel de om trage cu coada ochiului la stăpân, cu rânjet satisfăcut, dar nu pe deplin. Are o frică atavică şi este tensionat: oare ar fi putut dăuna mai mult şi nu a făcut-o? De cele mai multe ori stăpânii nici măcar nu-l observă, ceea ce-i trezeşte nedumeriri pline de frustrare. Poltronul simte permanent nevoia de ocrotire”.

Încă de acum câţiva ani, Iulian Capsali l-a intuit perfect pe actualul preşedinte al partidului „Noua Republică”, despre care scrie că „introduce în miză personalităţi care nu au nici o legătura cu subiectul, fie doar pentru a-şi insufla autoritate şi/sau din linguşeală (pe lângă coadă, nici limba nu poate fi stăpânită în permanenţă), ori pentru a-şi introduce adversarul în zone mai mult sau mai puţin defăimătoare, în ochii aceloraşi beneficiari ai umezelii mucede mihailnemţene, sau chiar ai publicului larg, acolo unde sufragiile sunt indiscutabile. De atâta plăcere, coada are acum miscări scurte, de metronom, încât şi orchestra, şefii de partidă, dirijorul însuşi, toţi sunt uimiţi de precizia tempo-ului. Extazul este însă şi al prelungirii cozii; ochii lui mari au ceva din jubilaţia precară a ochilor unei plătici care crede că a prins o larvă de mal, cînd, de fapt, se opinteşte cu mustăţile unui somn care se odihnea pe lângă ţărm”.

Cum pot sta alături Mihail Neamţu şi Mihai Răzvan Ungureanu?

Mulţi se întreabă de ce nu sunt în aceeaşi formaţiune fostul premier M.R. Ungureanu şi Mihail Neamţu, deşi amândoi au ca obiectiv spijinirea lui Traian Băsescu. După lecturarea articolelor lui Neamţu, răspunsul vine de la sine, dacă luăm în calcul faptul că Ungureanu este văzut deseori la Ierusalim, vorbind despre holocaustul din România, în care legionarii au avut rolul lor! Chiar cărţile pe coperţile cărora a apărut numele lui Ungureanu, în care este prezentată soarta evreilor din România, arată incompatibilitatea sa ideologică cu un legionar declarat, aşa cum este Mihail Neamţu.

Cu toate acestea, oportunismul se pare că face minuni, din moment ce Ungureanu şi Neamţu stau alături, pe aceeaşi scenă, în speranţa că Traian Băsescu îi va face pe amândoi personalităţile politice viitoare ale României! În spatele acestui oportunism, nu mai are importanţă faptul că şi evreii, dar şi legionarii se învârtesc în mormânt în faţa iubirii dintre cei doi!

Decontul se va face, însă, de către Traian Băsescu, căci, cândva, va trebui să explice dacă el l-a convertit pe Neamţu, sau acesta l-a făcut din nou Căpitan.”

digital 19-07-2012 - 22:26

orice pasăre,pe limba ei piere!
ce ți-e greu mă așa și te scremi de nu mai poți,retardatule??????!!!

... 18-07-2012 - 05:11

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti, singurul for îndreptăţit care nu se pronunţase încă în privinţa tezei de doctorat, a decis aseară, cu unanimitate de voturi, că lucrarea reprezintă un plagiat.

Trei comisii, două verdicte: plagiatul, confirmat Doctoratul premierului a fost analizat de trei organisme: Consiliul Naţional de Acordare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Consiliul Naţional de Etică (CNE) şi Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti.

CNATDCU a dat verdict de plagiat încă din data de 29 iunie, CNE a decis că lucrarea nu are vicii, iar Universitatea dă azi verdictul oficial. Surse EVZ susţin că acesta va confirma plagiatul.

Două foruri din cele trei care au analizat lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta au pus verdictul clar de plagiat. Cea mai recentă analiză a fost cea a Comisiei de Etică din cadrul Universităţii din Bucureşti care a decis aseară, cu unanimitate de voturi, că teza premierului conţine pagini întregi copiate din alte lucrări, fără vreo menţionare a surselor. Informaţia este încă neoficială, iar verdictul Comisiei va fi discutat astăzi în cadrul Senatului universităţii. Dacă Senatul validează decizia, Victor Ponta pierde titlul de doctor.

O gură de aer

În lumea academică, decizia universităţii vine ca o gură de aer proaspăt, după ce în ultimele luni scandalurile politice au intoxicat mediul universitar.
De altfel, chiar Ecaterina Andronescu a pus în vedere universităţii că, în cazul unei decizii de plagiat, îşi poate pierde şcoala doctorală, cea mai gravă sancţiune pe care o poate primi o universitate pentru nerespectarea eticii în tezele de doctorat.

Înainte de prezentarea deciziei universităţii, Consiliul Naţional de Etică (CNE), aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, a încercat să contracareze o posibilă decizie nefavorabilă din partea universităţii.

Un raport neoficial al CNE l-a scos „basma curată” pe premier exact cu o zi înainte ca universitatea să analizeze teza. Conform documentului CNE, Ponta nu a plagiat, iar singurul lucru care i se poate imputa este faptul că a avut „deficienţe” de citare.

Raportul este, însă, cusut cu aţă albă: nu este semnat, a apărut neoficial în presă, iar componenţa comisiei care a analizat lucrarea rămâne o necunoscută. Mai mult, deşi reprezentanţi ai CNE au declarat că membrii comisiei provin de la trei universităţi din ţară, două dintre ele au infirmat, pentru noi, acest lucru.

Conform CNE, echipa care a analizat teza s-a întâlnit doar în mediul virtual şi este alcătuită din 3-5 profesori de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Rectorii de la Timişoara şi Iaşi infirmă acest lucru, iar cel de la Universitatea din Bucureşti nu a putut fi contactat.

„Niciun profesor titular de la noi nu a participat la această comisie. Nu mi s-a cerut să desemnez pe cineva în acest sens. Dacă s-a spus că ar fi vorba de un profesor care predă la noi, poate e un profesor asociat, care a participat la această comisie în nume personal, nu ca reprezentant al universităţii”, spune Vasile Işan, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

mircea 18-07-2012 - 07:55

mai bun decat ANTONESCU este VANGHELIE pupila lu BASESCU,ala il fura pana acum

instanta suprema 18-07-2012 - 08:27

Ma pune mult pe ganduri aceasta… explicatie data de d-ul Crin Antonescu Daca la prima intrebare care i s-a pus a declarat fara echivoc faptul ca „nu stie nimic si nu l-a informat nimeni despre acest aspect” si era foarte credibil si vizibil surprins de informatia pe care o primise prin acea intrebare, acum incearca sa dea un raspuns „elegant”.Nu stiu care este adevaratul motiv, pot fi chiar mai multe, dar stiu sigur ca eleganta lui este extrem de periculoasa (atat pentru el dar mai ales pentru noi, cei care credem in adevaratele valori democratice, care luptam sincer pentru acestea si nu ne lasam manipulati nici de isteriile PDL-istilor_pardon, basistilor, cu „lovitura de stat” data de USL, nici de „intelegerea eleganta” si cu atat mai putin de „certele calitati profesionale ale d-lui Opris” pentru ca domnul Opris, a demonstrat fara echivoc, in fata camerelor de luat vederi in 2009 la(dupa) alegerile prezidentiale ca-i lipsesc calitatile morale. Il rog pe d-ul Presedinte interimar, inainte de a fi prea tarziu, sa intreprinda toate, TOATE, masurile legale pentru a lua aceasta jucarie periculoasa din mainele lui Basescu, cu atat mai mult cu cat acesta din urma face tot mai multe declaratii referitoare la puterea pe care o exercita in continuare,exact prin aceste mijloace inducand ideea ca rezultatul finalla referendumul, va fi cel pe dare-l doreste el,.Doamne fereste!!! (de ceea ce poate sa urmeze dupa).

Timotei 18-07-2012 - 10:41

PESEDICA, PESEDICA,
TOT TE SPARGI, LA O ADICA!

Timotei 18-07-2012 - 10:47

De ce are PNL-ul un spematozoid pe sigla partidului?
Pai cum de ce, nu seamana Crin cu un cap de poola?

maria 19-07-2012 - 12:06

Antonescu, ce e acea discutie eleganta? Cu basescu care te injunghie pe la spate dupa ce ti-a zambit?
Esti naiv , nustii cu cine ai de a face! Si Opris seful STS ia deschide ochii aia si priveste-l! Vei vedea catastrofa de la referendum!!

akina 19-07-2012 - 21:48

Crin, nu te lasa inselat de atitudinea miseleasca a lui Base! ce parere aveti despre atitudinea fostului sef al statului? Voi credeti ca intr-un stat civilizat, acest lucru poate fi posibil? EXCLUS!

Gabi 20-07-2012 - 02:52

Dintre toate comentariile absurde,incompetente,naive si uneori marlanesti, sper ca se observa si un punct de vedere mai obiectiv al situatiei: 2 grupari politice care tin sa puna mana pe putere, SI O TARA CARE SUFERA intre timp. Nu ei au rate in valuta, intr-o tara unde salariile sunt in LEI, nu ei au nevoie de EGALITATE cu tarile civilizate din Europa (prin Schengen). Au scos Romania din STABILITATE prin toate masurile aduse, in conditii de criza (fie prin (USL zice):dezinformarea oficialilor europeni, fie prin(PDL zice):modificari „anti-constitutionale” si subminarea statului de drept ).

Cand e sa vezi situatia de la distanta, CRED PERSONAL ca exista doua parti, ambele, legate de DOSARE PENALE ALE „ALESILOR”.. fie ele suspendate, active sau solutionate. (PDL si ai sai, PNL+PSD si ai sai, respectiv Nastase,Voicu..etc)

Nu tin parte nimanui si sper sa inteleaga POPORUL ROMAN ca exista si in MASS-MEDIA o CLARA INFLUENTA POLITICA: Doar un Ex: Antena1/3=USL si B1TV=PDL.

FOLOSITI-VA GANDIREA CRITICA INAINTE SA ACCEPTATI TOT CE VEDETI LA TV.

Un cetatean din Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult