Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce spune Guvernul despre informaţiile trimise la CCR

Ce spune Guvernul despre informaţiile trimise la CCR

scris de M.A.
5 afisari

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că a fost transmisă o adresă preşedintelui Curţii Constituţionale a României cu datele solicitate.

Ce spune Guvernul despre informaţiile trimise la CCR

Ce spune Guvernul despre informaţiile trimise la CCR

De asemenea, Curtea Constituţională a României a primit luni de la Guvern un document cu datele solicitate. CCR urmează să se pronunţe marţi în privinţa referendumului pentru demiterea preşedintelui şi va hotărî dacă va lua în considerare documentul trimis luni de Guvern.

Premierul a declarat că trimis luni adresa către preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, aceasta fiind înregistrată cu numărul 5451. „Nu am transmis CCR liste electorale dintr-un motiv pe care am reuşit să-l fac inteligibil pentru toată lumea: nu erau la noi listele electorale, ci au fost luate de Parchet”, a spus Victor Ponta.

Premierul a mai spus că CCR, prin trei adrese, a solicitat Guvernul României îndeplinirea anumitor proceduri referindu-se la prevederile Legii 370/2004 privind alegerea preşedintelui României. De asemenea, Victor Ponta a anunţat, luni, că, din datele de la MAI şi MAE, 34.654 de persoane urmează a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum, 512.379 au actele de identitate expirate, în timp ce 3.052.397 de lucuitori sunt în străinătate.

Dintre aceştia, potrivit documentelor oficiale primite din mai multe state, se ştie cu siguranţă că 1.101.809 români care stau în străinătate legal au peste 18 ani, adică, drept de vot pe liste suplimentare. În privinţa altui lot de aproximativ 1.500.000 de cetăţeni români, nu există deocamdată date certe privind vârsta legală de vot.

11 comentarii

jan dinu 20-08-2012 - 18:50

— Romanie te iubesc —
Pentru asta mai traiesc …
Sa-l vad pe Antonescu
Dat afara de Basescu …..!…-:)))))))
JD-USA

ein deutscher 21-08-2012 - 00:40

jane tata, vezi c-ai scris basescu in loc de antonescu si invers…

BULA 20-08-2012 - 19:27

„În privinţa altui lot de aproximativ 1.500.000 de cetăţeni români, nu există deocamdată date certe privind vârsta legală de vot.”

Asta e o afirmatie de tampit ! Cum adica nu stiu ce varsta au, din moment ce sunt inregistrate la Politie cu CNP-ul ? Ce jocuri sunt astea ? Sa fie incompetenta si debandada de la Ministerul de interne atat de mari ?

camelia 20-08-2012 - 19:46

La conferinta de presa, Ponta a fost luat la intrebari de o reporterita de la Radio France International. Ponta s-a facut ABSOLUT de ris. Plagiatorul Ponta TREBUIE sa-si dea demisia. E mai rau (si) decit Boc.

urbos 20-08-2012 - 20:16

Asta dupa ochiul cretinilor basisti care vad cum porcul lor n-a lovit copilu nici cu pumnul in plex, nici cu piciorul in falca.
Imbecila aia de la Radio France batea campii ca o oligofrena, imbecila era pe aratura complet si a luat o muye destul de hotarata de la Ponta. Tembela nu stia nici sa citeasca legile. Evident o scarvanie basista demna de streang.

camelia 20-08-2012 - 20:47

Sub tirul întrebărilor, Ponta a evitat să răspundă dacă 3, 5 milioane de români, respectiv cei aflaţi în străinătate sau cu actele de identitate expirate trebuie să rămână pe liste, în accepţia Guvernului.

Iata mai jos schimbul de replici al premierului cu jurnalista de la France Press:

Întrebare: În baza cărei legi MAE a pus pe lista cetăţenii români din strainatate?

Victor Ponta: Pentru că mi i-a cerut CCR.

Întrebare: În baza cărei legi i-aţi scos din listele electorale pe românii din străinătate?

Victor Ponta: În baza legii 370/2004.

Întrebare: Aveţi vreun semnal de la CCR ?

Victor Ponta: Nu am nici un semnal.

Întrebare: Aţi prezentat niste date. Vor fi 50.000 de romani care vor fi radiaţi. În ce măsură se va schimba rezultatul referendumului?

Victor Ponta: Nu vreau să schimb nimic. CCR va decide. Nu vreau să comentez.

Întrebare: Aţi spus că persoanele cu cărţi de identitate expirate „trebuie avute în vedere”. În ce sens?

Victor Ponta: Trebuie văzut dacă ei pot fi înscrişi pe listele electorale permanente.

Întrebare: Dacă CCR decide că cei 3 milioane de români cu drept de şedere în străinătate nu trebuie luaţi în calcul la cvorum, nu înseamnă că cele 73.000 de voturi vor fi anulate?

Victor Ponta: Nu ştiu ce va decide CCR. Încă o dată, vă rog mult ca acest gen de dezinformări n-aş vrea să le văd la Guvernul României. E extrem de ciudat, sunteti primul ziarist care se ceartă cu mine.

UNDE ESTE MUYA pe care ar fi dat-o PONTA? CA DE FAPT SE VEDE CLAR CA EL A LUAT-O LA MUYE. HOTARIT !!

De la specimene ca tine NU ne asteptam sa citim opinii echilibrate, ci, numai jigniri, ceea ce demonstreaza ca esti un specimen lipsit de personalitate, lipsit de clarviziune, lipsit de simturi umane.

urbos 20-08-2012 - 20:57

Ponta i-a aratat proastei ca bate campii, ca e o basista idioata care doar incearca sa bage strambe si sa mestece cacatul basist. Dar orice om intreg la cap a sesizat ca imbecila aia era pe aratura, insistand cu cretinismele ei, desi Ponta i-a spus pana si textul de lege.

digital 20-08-2012 - 21:03

nu simți din răspunsurile lui ponta că și tu ai luat un muyuț briliant?!
tocmai că a știut să nu intre în polemică cu o ”țigancă împuțită”!
hahaha!
dar ce să știi tu,o centuristă obișnuită cu muyuțul!
nici nu mai simți când ți se dă în buzuci!

Ciu Hu 20-08-2012 - 23:05

Jos tiganul DD, Jos tigania PP DD=PDL, ptiu!!!!!!!

jan dinu 21-08-2012 - 09:14

—- Cu borfashii actuali —-
Tzara merge spre Urali
Shi’n curind iar o sa fie
O ruseasca – gubernie !!!!
JD-USA

Crizantema 22-08-2012 - 09:18

Acum, dupa ce am ales sa nu votez, tocmai pentru a nu fi validat acest circ de referendum, am inceput sa am regrete. Trebuia sa ajunga Antonescu la putere sa ne impuste pe strada ca prea suntem o natie de tampiti. Azi am sa ma interesez daca in Guineea, mai au un loc si pentru mine. Traiesc o telenovela in tara manelistilor…. scuze, eu ma duc sa borasc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult