Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce spune Ponta că va vorbi cu Băsescu la CSAT

Ce spune Ponta că va vorbi cu Băsescu la CSAT

scris de M.A.
6 afisari

Premierul Ponta a declarat luni că, la şedinţa CSAT, va discuta cu Traian Băsescu punctele legate de ordinea de zi cu referire la continuarea implicării ţării noastre în Afganistan şi la celelalte probleme care ţin de securitatea noastră naţională.

Ce spune Ponta că va vorbi cu Băsescu la CSATConsiliului Suprem de Apărare a Ţării se va reuni în şedinţă luni, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu. Precedenta şedinţă CSAT a avut loc pe 29 martie, iar pe agenda de la acea dată au fost incluse tematici referitoare la activitatea desfăşurată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în perioada 2007-2011, în domeniul gestionării resurselor umane, activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, transmite Agerpres.

Victor Ponta a evitat să se pronunţe dacă va mai discuta cu şeful statului despre reprezentarea României la Consiliul European de la sfârşitul săptămânii, adăugând doar că pentru el este important ceea ce oamenii doresc, nu scandalurile şi certurile politice.

Mai mult, Victor Ponta spune că liderul PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL, îşi exprimă poziţiile public referitor la suspendarea şefului statului, în numele funcţiei pe care acesta o are în cadrul Uniunii. „Din punctul meu de vedere, Crin Antonescu exprimă poziţia politică a USL. Pe mine oamenii m-au pus prim-ministru, îmi fac datoria ca prim-ministru”, a adăugat Ponta.

„Eu trebuie să mă ocup de locurile de muncă, de situaţia noastră economică. Restul – scandaluri, certuri cu preşedintele… Nu vreau sa discutăm. La CSAT discutăm despre ceea ce avem pe ordinea de zi a CSAT-ului. (…) În mod sigur, vreau să discut cu preşedintele României ceea ce am discutat şi cu Parlamentul: cum facem ca, în perioada următoare, România să aibă o poziţie cât mai puternică, să obţină în perioada 2014-2020 un buget consistent din partea Uniunii Europene pentru fondurile structurale şi de coeziune şi mai ales cum facem ca în perioada imediat următoare să îmbunătăţim ceea ce ţine de capacitatea noastră administrativă, pentru că, iată, am avut şi în 2007-2013 alocat în bugetul UE destul de mulţi bani şi de-abia am ajuns la nici 10% absorbţie”, a argumentat premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult