Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce spune Ungureanu despre MCV

Ce spune Ungureanu despre MCV

scris de A.B.
4 afisari

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, avertizează că România va plăti cea mică greşeală în privinţa reformelor din Justiţie în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) instituit de Comisia Europeană, care urmează să finalizeze raportul în acest an. 

ungureanu

foto: business24.ro

Am pregătit şi am răspuns celor două misiuni de evaluare organizate de Comisia Europeană în martie şi la începutul acestei luni. Progresele substanţiale obţinute de România nu pot fi contestate atât în privinţa reformei legislative, cât şi a cadrului instituţional, a spus Ungureanu.

El şi-a exprimat speranţa că aceste progrese vor continua, pe seama faptului că situaţia României în ceea ce priveşte MCV în acest moment este foarte bună.

Cea mai mică greşeală, însă, se plăteşte, cea mai mică ezitare, cel mai mic atac asupra instituţiilor fundamentale ca importanţă în interiorul sistemului nostru legislativ vor fi amendate fără tăgadă, a spus pentru Agerpres Ungureanu.

El a susţinut că, într-o mare măsură, raportul MCV va fi unul pozitiv.

„În privinţa raportului din acest an pentru evaluarea MCV-ului pentru perioada de cinci ani de la lansarea acestuia, suntem convinşi că va fi într-o mare măsură pozitiv, care va genera o soluţie viitoare bună pentru România, având în vedere evoluţiile semnificative şi progresele solide ale României în domeniul reformei Justiţiei şi a combaterii corupţiei, pe dimensiunea tuturor celor patru condiţionalităţi pe care se fundamentează MCV„, a declarat fostul şef al Guvernului.

Referitor la aderarea României la zona Schengen, Ungureanu a precizat că obiectivul depinde de capacitatea diplomaţiei româneşti.

„În privinţa aderării la spaţiul Schengen, în septembrie, la Consiliul JAI se va lua o decizie. În acest moment, ţine de capacitatea noastră, a României, şi a diplomaţiei româneşti, în care eu, personal, am foarte mare încredere, ca fost titular al postului de resort, ca termenul efectiv de aderare să fie unul cât mai rapid”, a adăugat Mihai-Răzvan Ungureanu.

2 comentarii

gogu 03-05-2012 - 09:28

MRU – din familia mea ai 3 voturi, oriunde vei fi.

Ciu Huhu 03-05-2012 - 14:14

MRU, e evreu, sa mearga-n tara lui, Israel, sa candideze, aici e strain, venetic!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult