Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce va discuta Ponta în prima şedinţă de guvern din 2013

Ce va discuta Ponta în prima şedinţă de guvern din 2013

scris de A.H.
3 afisari

Guvernul se va reuni vineri în prima şedinţă din acest an, urmând să discute despre bugetul de stat pe 2013 şi despre apropiata vizită în România a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional.

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor în ultima reuniune a Cabinetului care a avut loc anul trecut să pregătească bugetul pentru dezbatere în prima şedinţă din 2013, având în vedere că delegaţia Fondului Monetar Internaţional este aşteptată la Bucureşti pe 15 ianuarie.

ponta„Pentru prima şedinţă de guvern pe anul 2013 ne vedem pregătiţi pentru buget, pentru FMI. (…) Sper ca Finanţele şi cei care lucrează la buget să fie foarte avansaţi şi asta înseamnă că până când vine delegaţia FMI toată lumea lucrează să avem bugetul pregătit”, afirma premierul în şedinţa din 27 decembrie a Executivului. El a subliniat că toţi miniştrii trebuie să fie pregătiţi pentru discuţiile pe care le vor avea cu partenerii internaţionali, precum şi la dezbaterile din Parlament. Premierul i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, ca în prima şedinţă de guvern din 2013 să prezinte o informare şi o propunere privind situaţia taxei auto la prima vânzare. Forma iniţială a taxei auto, suspendată până la 31 decembrie, a reintrat în vigoare de la 1 ianuarie, însă Executivul are în vedere modificarea acesteia. Tot în şedinţa de vineri ar urma să se discute şi hotărârile de guvern privind restructurarea şi reorganizarea ministerelor.

Reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a anunţat într-un comunicat remis joi că misiunea Fondului Monetar Internaţional, condusă de negociatorul-şef pentru România, Erik de Vrijer, va veni la Bucureşti pe 15 ianuarie, pentru cea de-a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand by cu România.

2 comentarii

ciufulici 03-01-2013 - 13:58

Cum adica „ce va discuta?” pai nu e clar?
Gerard Depardieu si-a luat cetatenie rusa si nu era penal inca.
Dar atatia USL-isti deputati, senatori, ministri, si sefi mari si mici care au cu totii inr-adevar nevoie?
Guvernul trebuie sa intervina cu esalonari, inca inainte sa-l sune pe Putin.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 03-01-2013 - 14:28

@ciufutuliciu:
Da ma’h ai dreptate, in felul tau de perceptie !
,, Gerard Depardieu si-a luat cetatenie rusa si nu era penal inca.”
Sa fi fost Belgia si Dane marca inglobate in C S I , si nu aflaram !
All dreaq batrinul dastept de pe timul srs-ului, ramolismentul ori/basca
Dementzha sennilis !Iar astea cu apelul la gaszpadin Putina !caracteristic !
….ulelor !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult