Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce veste are Lăzăroiu pentru USL

Ce veste are Lăzăroiu pentru USL

scris de R. C.P.
2 afisari

Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, a declarat că, în urma unui sondaj realizat pe dosarele pentru acordarea alocaţiilor de sprijinire a familiilor, s-a descoperit că 1.179 de dosare din 3.977 verificate erau fraudate.

Sebastian Lăzăroiu

„Am o veste bună pentru USL: au 63 la sută în sondaj. Dar am şi o veste proastă: au 63 la sută din totalul fraudelor„, a declarat Sebastian Lăzăroiu, citat de Mediafax.

El a precizat că, în urma centralizării datelor, s-a constatat că din cele aproape 1.200 de dosare fraudate, 32 la sută sunt din primării ale PSD, 26 la sută din primării ale PNL, cinci la sută din primării ale PC şi 28 la sută PDL.

„O să spuneţi că este o campanie, dar la ajutoarele de încălzire 32 la sută din fraude aparţin PSD, 25 la sută PNL, trei la sută PC şi 26 la sută PDL. Deci, USL are 60 la sută. Noi cheltuim 14 miliarde anual pe asistenţă socială. Ceea ce vreau să vă spun cu toată responsabilitatea este că statul aproape nu controlează cum se dau aceşti bani”, a declarat Lăzăroiu.

Ministrul a mai spus că această problemă vine din faptul că Inspecţia Socială nu funcţionează aşa cum ar trebui, fiind mult subdimensionată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult